Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gab-rysia

witamina d3 w anglii

Polecane posty

Gość gab-rysia

hej mam pytanie urodzialm corczke w anglii i tutaj nie podaja witaminy d3 gdzie w polsce jest zalecana od malenkosci i nie wiem czy podawac mojej malej ta witamine na wlasna reke czy poczekac jak bede w polsce i skonsultowac to z lekarzem? prosze o rady bo i przedawkowanie i niedobor tej witaminy jest rownie niebezpieczny...

Gość kijevna
ze dwa tygodnie temu mówili o tym w tv - będa nowe wytyczne i będzie ta witamina tutaj też podawana (bo im z najnowszych badań wyszło, że jest potrzebna) - tyko nie wiem jak szybko się zorganizują - zapytaj może health visitor albo GP, czy coś o tym wiedzą... ja podawałam synowi dość nie regularnie - ze trzy, cztery razy w tygodniu zgodnie z dawkowaniem na butelce, bo urodził się jesienią, ale tylko przez te zimowe, ciemne miesiące poza tym dbałam, zeby wyjśc na spacer codziennie

Gość gab-rysia
ale podawalas sama?bez konsultacji z lekarzem? bo moja corka urodzla sie w listopadzie i nie podawalm jej tej witaminy bo boalam sie przedawkowania ale teraz juz sama nie wiem bo ona jest tylko na bytli

Gość gab-rysia
jest na butli

Gość kijevna
jak na butli to nawet lepiej dla niej, bo zdaje mi się, że w sztucznym mleku jest ta witamina - sprawdź opakowanie! ale jak nie podawałaś to się nie stresuj - tylko dużo na słońce wychodźcie!

Gość gab-rysia
tak w mleku jest sprawdzalam wychodzimy na dwor ale teraz jak jest szaro buro i ponuro albo jak wieje to czasem siedzimy w domku i teraz nie wiem co mam robic a ty od iedy podawalas ta witamine?

Gość kijevna
ja karmiłam piersią i o ile pamiętam to takie dzieci powinny się właśnie wspomagać sztucznie - nie podawałam od początku, bo nie wiedziałam, ale nie powiem Ci dokładnie od kiedy - od grudnia na pewno, bo wtedy ją dostałam...zapytaj HV, bo jak jest w sztucznym mleku plus słoneczko to powinno wystarczyć, ale nie chcę Cię wprowadzać w błąd...

Gość gab-rysia
dzieki wielkie za informacje mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

mój mały też jest na butli ale zawartość d3 w mleku modyfikowanym jest za mała dlatego zalecane jest podawanie tej witaminy do skończenia 2 roku życia a od skończenia jak dobrze pamietam 3 tygodni dwie krople na dobe w sezonie jesień-wczesna wiosna i jedna kropla w sezonie letnim kiedy jest dużo słońca :) tak jest w PL

Gość a ja powiem tak ......
zalezy jakie mleko modyfikowane. mi sprawdzal pediatra i kazal nie podawac. dziecko jest na nutramigenie

Gość a ja powiem tak ......
aha, ja dostalam takie krople witaminowe od HV, ACD chyba. i to podawalam