Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgffgfgchg

Do zainteresowanych psychologią

Polecane posty

Gość hgffgfgchg

Mam napisać pracę na ok. 2 strony, temat dość luźny " Jednostka(osoba) we współczesnej rzeczywistości." Pomoże ktoś?

Gość 7897897
ale z jakiego to przedmiotu, dziwny temat, strasznie szeroki

Gość hgffgfgchg
wiem, ze szeroki, to jest z faktultetu z psychologii. On właśnie ma być taki luźny

Gość 7897897
ale jakiego fakultetu? Studiujesz cos?

Gość hgffgfgchg
tak, studiuję na kierunku ścisłym. A to jest fakultet z psychologii

Gość 7897897
no ja bym to rozumiala na zasadzie, wykazania zmian jakie niesie ze soba wspolczesny swiat w stosunku do dawnych czasow. Ludzie sa bardziej zabiegani, walcza o lepsza egzystancje, pieniadze, zdolnosc kredytowa. Poziom zycia sie poprawia ale kosztem ubozenia relacji miedzyludzkich- nie ma czasu na podtrzymywanie przyjazni, itp. Rzadziej niz kiedys spotykamy sie, chocby na imieninach, urodzinach... To zabieganie widac juz na studiach, wspolczesni studenci pracuja w wolnym czasie, kiedys sie bawili. Po pracy, studiach- dodatkowe zajecia, kursy, szkolenia.

Gość 7897897
wyzszy poziom zycia- ale takze niestety- kultura konsumpcjonizmu. Widac to nawet w okresie swiatecznym, ktory wg osob co pamietaja dawne czasy- stracil zupelnie klimat. Czlowiek jest b. osamotniony- zwlaszcza w wielkim miesicie czuc to, kiedy zyje sam obok tlumu ludzi. Przesadnie dbamy o wyglad - opakowanie jest niby wizytowka do lepszej pracy, poznania partnera, itp. ale chyba zapominamy powoli, co liczy sie naprawde.

Gość hgffgfgchg
up