Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska????

Czy moze zostac rezyserem bez ukonczenia studiow reżyserskich?

Polecane posty

Gość ciekawska????

?????

Gość ciekawska????
odpowie ktoś!

Gość ciekawska????
Chciałam tylko tyle wiedziec, narazie jestem w trakcie studiów dziennikarskich i interesuje mnie reżyseria. A jaki bym musiala zrobic pierwszy krok by spelnic sie w tym zawodzie?

Gość ciekawska????
A zeby pracowac w tym zawodzie trzeba miec jakies kursty itp? wiem ze jest wielu aktorow ktorzy pracuja w zawodzie rezysera nie majac dyplomu ze studiow rezyserskich?

Gość asasass
Mozna znalezc producenta ktory zainwestuje w film!

swoje czy producenta , musi być kasa i można kręcić...a czy potem ktoś na to pójdzie to inna sprawa

Gość takaradaodrozwoda
mozesz wszystko....

oczywiście że można tylko trzeba mieć umiejętności, pomysł i siłę przebicia 🖐️

Gość nastiaaa
a można być aktorem bez studiów aktorskich(czy jak tam się to zwie)???? tzn. co zrobić w tym kierunku, jakiś kurs czy coś??? bo podobno studia aktorskie są niewiele warte :/

oczywiście, że można, ale trzeba mieć ogromne umiejętności i wrodzony talent, jest wiele reżyserów, którzy nie skończyli szkoł reżyserskich, np. Quentin Tarantino.

Gość nastiaaa
upppp

Gość nastiaaa
no a aktorem/aktorką bez studiów?? niech któś odpowie mi!!! :o

Gość ciekawska???
Aktorem bez studiowa mozna spokojnie zostac, wystarczy chodzic na castingi, sa jakies kursy aktorskie itp. Mozesz nawet nie miec studiow aktorskich i pracowac w teatrze przyklady k.cichopek i k.wesolowski.

Gość ciekawska???
Garbo - ale ja mialam na mysli polskich rezyserow :)

Gość nastiaaa
dzięki za odpowiedź, i dzięki ale k.cichopek to wg mnie pseudoaktorka, podobnie kuba wesołowski, aktorzy jednego serialu, zwłaszcza cichopek :o ale mimo wszystko dzieki, ja myslałam o akotrach pokroju Magdalena Cielecka, Mielcarz, Paweł Deląg...

Gość paschalina
aktorem takiego formatu to niestety można zostać tylko po studiach. nie widzę innej możliwości, chyba, że ktoś chce być takim elementem gadającym w serialu, to owszem można i bez wykształcenia. mimo tego, co twierdzą niektórzy- jest różnica. a po dziennikarstwie są jakieś studia podyplomowe z zakresu "praktycznego" nazwijmy to ;) na pewno na UJ może też na innych uczelniach. no i trzeba się pokazywać, bo tu akurat im więcej cię widzą tym lepiej- więc kamera w dłoń i do kręcenia. W PL jest co najmniej kilka konkursów, gdzie można się pokazać. Ale zanim zaczniesz zarabiać to nastaw się na lata pracy w OFFie... charytatywnie. no, ale czego się nie robi dla sztuki ;)

Gość ciekawska???
Aktorzy o których piszesz ukończyli szkoly filmowe lub teatralne.

Gość ciekawska???
paschalina mialas na mysli podyplomowe studia rezyserskie??, przeciez wielu aktorow amatorow okupuje nie tylko seriale, nie tylko filmy ale nawet teatry, prawdopodobnie teraz maja byc jakies egzaminy przed komisja ktora stwierdzi czy ktos zasluguje na tytul aktora czy tez nie.

Gość adsfad
Oczywiście że można!

Gość tak sie pytam
skad jestes? we Wroclawiu jest stowarzyszenie FOSA, mlodzi ludzie kreca filmy i zdobywaja nagrody, tam mozna sie wszystkiego nauczyc w innych miastach tez pewnie sa podobne stowarzyszenia

Gość Arek1987
Witam. Moja znajoma pytała mnie,czy można zostać reżyserem po studiach 1 stopnia,eby mieć prawo do wykonywania tego zawodu ,a nie koniecznie mieć magistrat.Obiecałem że dam odpowiedz,ale jestem z tego zielony,nic na ten temat nie wiem:( Proszę o pomoc

Gość hdsk
To na drugi raz nie składaj obietnic bez pokrycia:P Poza tym, spodziewasz się, ze za anonimami będą kryć się tu prawdziwe autorytety z branży?;D

Gość gość
Wydaje mi się, że tak jak w innych zawodach związanymi z jakimś stopniu sztuką, to przede wszystkim potrzebny jest talent, oraz jeśli chodzi o reżysera to również wyobraźnia, aby potrafił wiarygodnie przenieść to co jest na papierze (scenariusz) na ekrany.

Gość gość
ja jestem po warszawskiej szkole filmowej i teraz wlasnie pracuje na wlasnym sprzecie - udalo sie dostac dotacje i kupic takie akcesoria www.technika-filmowa.pl :) zlecenia tez sie powoli pojawiaja

Oczywiście, że tak, choćby wspomniany wcześniej Quentin Tarantino, nie skończył reżyserki, a jakie osiągnięcia filmowe już ma. To chyba najlepszy przykład, wielu aktorów tez kręci filmy.

Gość uni40
Tarantino to świetny przykład! Z pewnością swoją rolę odegrała tutaj kwestia kosztów edukacji w USA. Jak to powiedział Tarantino: "Zamiast wydawać pieniądze na naukę robienia filmów, z tą kasę zrób pierwszy film".

Gość Waleria1313
A co to są studia w dzisiejszych czasach? Fajnie mieć jakąś bazę, taką podstawę, ale nie jest to konieczne, najlepiej uczy doświadczenie :) A wspomniany Tarantino to chyba z roku na roku coraz lepiej, Ósemka była świetna :)

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona