Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majkajmajka

ciąża u kobiet chorych na cukrzyce od lat-wymiana doświadczeń;-)

Polecane posty

choruje na cukrzyce od 11lat,zamierzam zajśc w ciąże.może uda mi się zebrać parę mamuś;-)które porykały się trudami dnia codziennego związanymi z cukrzyca.pozdrawiam/

czesc.ale fajnie ze jest ktos kto ma podobny problem.ja ma cukrzyce od 20 lat.tez staram sie o dzidzie.pierwsza ciaza zakonczyka sie obumarciem.ale teraz czuje ze jestem lepiej przygotowana i wierze ze tym razem sie uda

fajnie że się odezwałaś,bo już myslałam że tylko ja mam cukrzyce i chce mieć dziecko. jeśli mogę spytać to dlaczego pierwszym razem ci sie nie udało?

wyniki byly dobre ale mialam bardzo duzo niedocukrzen :( w dzien jakos to ogarnialam ale w nocy....dramat.budzilam sie rano i mialam 43 ,51 i tak codziennie. hemoglobina glik. ostatnia 4,9 .i to bylo przyczyna obumarcia.od grudnia mam pompe. i jest o niebo lepiej. napisz cos wiecej o sobie.robilas jakies wyniki?? jak sie do tego przygotowujesz??

ogolnie nie wiem czy rozmawialas z jakims lekarzem.mi powiedzial ze cukrzyca to najgorsza choroba do ciazy i trzeba miec tego swiadomosc. trzeba sie do tego idealnie przygotowac ale wiem ze to nie niemozliwe.mam kontakt z dziewczyna z cukrzyca od 19 lat ktora w kwietniu rodzi czwarte dziecko.wszystkie zdrowe.miala male problemy w ciazy ale dzieciaczki zdrowe:)

a skąd masz pompe.kupiłaś czy wypożyczyłaś?u mnie to musze hemoglobine zmniejszyć,miałam ostatnio jakąs bakterie i wszystko sie sypało.nie ogarniałam tego wszystkiego.z niedocukrzeniami nie mam problemów bo bardzo szybko je wyczówam.nawet w nocy sie wybudzam.więc bardziej boję się ze bedę mieć wysokie cukry.a co jadłas w ciązy?wogóle jesz wszystko czy jak w ksiązce napisali nie jesz prawie nic?;-)0

pompe kupilam.mialam dostac z programu ale pewnie czekalabym na nia jeszcze z rok i pewnie i tak bym sie nie doczekala.wiec kupilam. ogromny wydatek ale mnie sie udalo i kupilam nowa bardzo tanio. a jesli chodzi o diete to nie stosowalam.uwazalam na to co jem.poczatki nie sa takie straszne.zapotrzebowanie na insuline troche sie zwiekszylo.ale z tego co wiem najgorzej jest w trzecim trymestrze.dziewczyny z 30 j.insuliny przed ciaze dochodzily do 130.

jesli nie masz mozliwosci kupic, a kazdy wie jaki to koszt i malo kogo stac na taki wydatek ,to staraj sie o pompe z programu. to naprawde super sprawa i bardzo pomaga .mnie nie stac byloby na nowa a ze trafila sie okazja to kupilam. do tego dochodza koszty utrzymania pompy ok 300 zl miesiecznie.ale w ciazy jest to wszystko refundowane

ale teraz,to jesz wszystko czy zero zukru zero tłuszczu słodziki i takie tam?nie mam kontaktu z zawieloma osobami chorymi więc ciekazwa jestem;-)z jakiego wojewódźtwa jestes?

kupić raczej nie.wypożyczyć mogę w klinice w poznaniu.nie wiem czy byłaś.moja doktor mówi że na penach spokojnie dam rade.to te wkłócia w ciąży są za free?

ja dolny slask. powiem ci tak:) z pompa jesz wszystko :) moim problemem bylo to ze ja nigdy nie liczylam ww a w pompie musisz liczyc WW i jeszcze WBT :) ogolnie zagmatwane.ja jeszcze marnie to ogarniam ale daje rade coraz lepiej. wczesniej na penach tez jadlam wszystko,diete stosowalam moze rok ,dwa po zachorowaniu .sama wiesz ze to nie realne jesc na godziny i w odliczonych porcjach

pewnie ze mozna na penach.ale z pompa wiekszy komfort.ale jakmasz dobrego lekarza ktory decyduje sie poprowadzic to super. wszystko do pompy jest refundowane w ciazy

dokładnie.ja jem wszystko.nie jem ciast bo nie lubie.alepoazatym wszystko.trzeba liczyć i przeliczać.;-)

na jakiej insulinie jestes??i jakie masz dawki.pytam z ciekawosci. ja na penach bralam humulin N 18-23 na noc i humalog 3X 8-10 j teraz biore novo rapid

ja biorę actrapid i insulatard.brałam novorapid kiedys ale mi nie służył.zakwaszałam szybko organizm.a kwasice miałaś juz?

bardzo dawno temu mialam.novo rapid polecaja w ciazy. albo humalog.one szybko dzialaja bo juz po 10-15 min.a bierzesz kwas foliowy??? jak nie to zapytaj lekarza.ja biore ale 5 mg.. dla nas zwykly folik jest za slaby

oj widze że nikogo nie ma zainteresowanego.przeciez jest nas tak dużo chorych i marzących o dzieciach...miłego poniedziałku.

hej ja tez jestem chora i chciałabym podjac starania o dziecko:)bardzo mi i mojemu męzowi na tym zalezy ale strasznie sie boimy.musze najpierw popracowac nad wyrownaniem hemoglobiny bo mam 7,9 a musi byc 6,1 wiec to najwazniejsza sprawa a pozniej starania o dziecko.mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.pozdrawiam

Gość angela8899
Witam wszystkie Panie! zbieram materiały do pracy magisterskiej na temat, jakości życia kobiety ciężarnej z cukrzycą. Dlatego zwracam się do Pań z ogromną prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety. W szpitalach w moim mieście nie jestem w stanie zebrać wystarczającej ilości ankiet do przeprowadzenia badań, dlatego bardzo potrzebuje pomocy Pań. Z góry dziękuję za poświęcony mi czas i każdą wypełnioną ankietę. Wszystkim słodkim mamom życzę mnóstwo zdrowia i samych radości :) http://moje-ankiety.pl/respond-38771.html