Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonooka ajaka

badanei ginekologiczne

Polecane posty

Gość zielonooka ajaka

czy gdy idzie sie do danego lekarza ginekologa pierwszy raz to czy ona zawsze pyta czy rozpoczelo sie juz wspolzycie?? chce pojsc ao obawiam sie ze sie o to nei zapyta , a samej bedzie trudno mi o tym powiedziec

ginekolog nie musi pytać czy współżyłaś, wystarczy, że zrobi badanie ginekologiczne i będzie to wiedzieć ;) A tak poza tym, to jeśli jest kompetentny to powinien się o takie rzeczy pytać. Ja jak byłam pierwszy raz to takie pytanie padło ;)

Powinien zapytać, po raz pierwszy z reguły przeprowadza się taki wywiad przed badaniem. W moim przypadku tak było ;) Ale czego się obawiasz? Lekarz nie taki straszny ;)

Gość zielonooka ajaka
?

Gość zielonooka ajaka
a co jak jestemd ziewica a nie mam blony dziewiczej?

Gość zielonooka ajaka
w tym ze mam duzo lat i nigdy nei bylam u takiego lekarza a do tego jestem dziewica i troche mi wstyd ze w tym wieku jeszcze tego nei robilam

Jeśli można wiedzieć,to ile masz lat? Słuchaj to są lekarze specjaliści i podchodzą do tego profesjonalnie i nie ma nic do rzeczy ile będziesz mieć lat i że Cię wyśmieją, tylko ważne będzie z jakim problemem przyszłaś do niego/niej.

Gość opole
jak chcesz to ci pomoge

Gość zielonooka ajaka
27

No pięknie i nigdy u gina nie byłaś, nawet jak dostałaś 1 miesiączkę? Już nie mówię o tym żeś dziewica, bo to mało istotne w tym momencie, ale jesteś w takim wieku, że trzeba kontrole (badanie) ginekologiczną raz na jakiś czas przejść, nawet jeśli uważasz, że jest z Tobą w porządku.

Gość zielonooka ajaka
nie che zeby ktos mi tam zagladal

Gość naatalkaa
Najlepiej powiedzieć od razu, że jest się po raz pierwszy, wtedy rozmowa trochę inaczej będzie wyglądała. Lekarze u których byłam pytali o to czy współżyłam, kiedy było ostatnie oraz o to czy była robiona cytologia, więc raczej padnie to pytanie o współżycie. Natomiast wstyd jest naturalny nawet dla kobiety, która do ginekologa chodzi co roku czy pół na kontrolę. Każda się krępuje, ale trzeba się przemóc, bo przecież chodzi o Twoje zdrowie. A lekarz, szczególnie właśnie ginekolog będzie rozumiał doskonale, że różne są przypadki i nie martw się, nie będzie komentował Twojego dziewictwa.

Gość ktośtamktoś
Zielonooka, nie masz się czego bać. Lekarz to lekarz, Twoje życie prywatne go nie obchodzi. Ja odwiedziłam ginekolożkę po raz pierwszy jakiś miesiąc temu, w wieku 23 lat. Też strasznie się obawiałam tej wizyty, tego że mi nagada, zwróci uwagę że przychodzę tak późno, zwłaszcza że współżycie rozpoczęłam ładnych parę lat temu. Ale nic takiego się nie stało, po prostu mnie zbadała i przepisała leki. Badanie trwało kilkadziesiąt sekund a sama wizyta z 7 minut. Więc zapisz się już dzisiaj, zobaczysz jak Ci kamień spadnie z serca kiedy wreszcie będziesz mieć to za sobą. Ale jeśli to Cie nie przekonuje to zawsze możesz przebić błonę sama i powiedzieć że już współżyłaś ;]