Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka145

KŁUCIE W OKOLICY SERCA

Polecane posty

Gość juleczka145

Może kto będzie wiedział, co się do mnie przyplątało. Dzisiejszej nocy nie mogłam za bardzo spać, gdyż mogę powiedzieć, że bolało mnie serce. Mogłam spać tylko na prawej stronie albo na wznak. Poszłam rano do ambulatorium i dostałam pyralginę domięśniowo. Nie pomogło. Dostałam tez receptę na leki typu KETONAL i tez nie pomogło. Dopiero druga dawka leku po kilku godzinach możnaby powiedzieć zadziałała, chociaż nie powiedziałabym, że po ketonalu. Teraz juz nie boli ale zastanawiam się, co to może być i co mam z tym zrobić, Nie pierwszy raz się tak czułam ale nigdy jeszcze nie bolało tak mocno i tak długo ;(

Gość EKG muszą zrobić
Idź do rodzinnego po skierowanie do kardiologa.Ponieważ kolejki są długie,poczekasz sobie trochę.Chyba że pójdziesz prywatnie.A i tam ponoć są kolejki. Rodzinny powinien ci zrobić EKG. Nie lekceważ tego.Mój śp.brat tak robił i już 2 m-ce jak nie żyje.:(

Gość juleczka145
Lekarz jak mnie dziś zbadał, stwierdził, że nie jest potrzebne EKG, ponadto dusił i z przodu i z tyłu i nic, żądnego bólu. Zastanawia mnie tylko, dlaczego takie leki nie pomogły i co to w ogóle może być? Najbardziej boli jak leżę i jak głęboko oddycham .

Gość jdjsllojnbhhh
nerwica serca poczytaj sobie ja mam to samo

a to było takie kłucie kłucie ? ze faktycznie nie mozesz sie na lewej str połozyc albo np wziac głebszego oddechu ? tez to czasem mam. moja pani dr powiedziała ze to nerwoból czy cos takiego, ale leków nie brałam na to. po prostu tak mi sie czasem zdarza i samo przechodzi. moze to niemadre, ale u lekarza z tym byłam.

Gość EKG muszą zrobić
Pyralgina i Ketonal to są leki przeciwbólowe.Ja stosuję Ketonal jak mi dokucza za bardzo kręgosłup. Nie daj zwieść.Dziwne,że ci powiedział,że EKG niepotrzebne.Skoro twierdzisz,że to nie pierwszy raz tak masz.I teraz też jeszcze cię boli? Może idź na ostry dyżur? Albo zmień lekarza. W każdym razie,nie lekceważ!

Gość juleczka145
NERWOBÓL - dokładnie to samo powiedział mi lekarz. Ja też myślałam, że to nerwica ale lekarz powiedział, że nie. Sama już nie wiem. Czy mam to dalej jakoś leczyć czy zostawić i brać tylko przeciwbólowe leki ?

Gość EKG muszą zrobić
*się

Gość juleczka145
Nie boli mnie już od jakiejś godziny ale ponad dobę nie przestawało dawać o sobie znać. A może jednak psychiatra by tu pomógł, jeśli to na tle nerwowym, to czy ja wiem , może lekarz tej specjalności pomoże?

Gość serduszkaaaaa
i co z tego ze ten lekarz cie naciskał badał itd.... ja też tak miałam, też mnie badał i niby nic mi nie było a bolało Dopiero po ekg okazało sie że mam arytmie Z drugiej strony wiem że takie bóle występuja także jak siespinają mięsnie wtedy nie ma to nic wspólnego z sercem. EKG warto sobie zrobić obojętnie od diagnozy ,zawsze lepiej mieć pewność

Gość EKG muszą zrobić
Ja nie wiem.:( Może wypowiedzą się dziewczyny,które twierdzą,ze to samo mają.:)

Gość juleczka145
Dodał jeszcze , ze jesli nie przejdzie, to mam iść do rodzinnego.

Gość marta035
bfd

Gość juleczka145
Ale dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Zawsze to lepiej usłyszeć coś, jak ktoś się juz z tym spotkał. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc nie bedzie taka zła jak poprzednia. Brrrrrr....

Gość EKG muszą zrobić
Tego ci życzę:spokojnej nocy.:)

Gość juleczka145
Dziękuje bardzo i wzajemnie ;););)

Gość serduszkaaaaa
moja kolezanka własnie miała też takie bole, okazało sie że nie serce tylko miała spiete tak miesnie dostała stosowne leki i jej przeszło Napewno nie były to tylko leki przeciwbólowe Nie wypowiem sie jakie bo nie wiem Jakby nie było zrobiła odrazu wszystkie badania żeby spać spokojnie i Ty też tak zrób Lekarz rodzinny powinien Ci wypisac wszelkie skierowania

Gość EKG muszą zrobić
Dzięki

Gość juleczka145
Właśnie biję się z myślami, czy jutro się czasem nie wybrać do lekarza. Oprócz ketonalu dostałąm też AULIN a on nie jest typowo przeciwbólowy.

Gość EKG muszą zrobić
Idź. Ja też spadam z forum.Zdrowia życzę :)

":10 [zgłoś do usunięcia] juleczka145 Lekarz jak mnie dziś zbadał, stwierdził, że nie jest potrzebne EKG, ponadto dusił i z przodu i z tyłu i nic, żądnego bólu. Zastanawia mnie tylko, dlaczego takie leki nie pomogły i co to w ogóle może być? Najbardziej boli jak leżę i jak głęboko oddycham " JKsak to przez zatrucie to nic dziwnego ze nie pomogło:P.Po prostu zaaplikuj sobie glodówkę:classic_cool:.Ja stosuję w miesiącu conajmniej 10 1 dniowych głodówek i jest prawie dobrze mimo że diety nier mam najzdrowszej:classic_cool:.Gdybyś sobie jeszcze zdrową dietę zaaplikowała w tym stylu: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263# to niemal na pewno by się poprawiło:classic_cool:.

Gość ewa.ewa.eewa
ile masz lat autorko?przede wszystkim nie bierz peralginy i ketanolu te leki przeciwbólowe bardzo osłabiają serce.np.gdy boli ząb i bierzesz 3 dni ketanol zaczyna dokuczac i kłóc po tygodniu serce

Gość ewa.ewa.eewa
u nastolatków bóle klatce piersiowej to nic złego ,czytałam duzo na ten temat poniewaz moją córkę często kłóło .mągą to byc pęcheżyki powietrzne ,które dostają się pomiędzy komórki płucne,boli dośc mocno,ale to nic powaznego

Gość juleczka145
Mam 30 lat i prawdę mówiąc, to lekarz zaaplikował mi takie zastrzyki. Bolało mnie przez cała noc a nawet dłużej ,wiec pewnie chciał, żeby naprawdę przestało. A ketonal mam brać w razie bólu i tak będę tez robić. Wiem, że takie leki nie sa obojętne dla organizmu niestety ;(

Gość u mlodziezy sa takie bole
gdy organizm rosnie