Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość codoholery

21 maj 2011 KONIEC SWIATA? O CO CHODZI... ;/

Polecane posty

Gość 345345345
:( :O

Gość w tym roku to bedzie
ze jezus przyjdzie

Według tego założenia - opracowanego przez jakiegoś amerykańskiego pastora - koniec świata rozpocznie się 21 maja i tego dnia zbawione zostanie bez sądu 200 milionów ludzi. Pozostali będą musieli cierpieć przez 5 miesięcy, kiedy to 21 października koniec świata zakończy się zniszczeniem naszego świata. Czy to prawda ? Czy tak naprawdę będzie ? Dowiemy się za niecały miesiąc.

A jeżeli tak właśnie ma się stać, to jak się przygotować ? http://images2.fanpop.com/images/photos/7200000/End-of-the-World-horror-movies-7213968-1024-768.jpg Cóż. Zasadniczo należy pojednać się z Bogiem i innymi ludzi. Jeżeli grzeszycie, to przestańcie grzeszyć. I odpuście winy waszym winowajcom i nie sądźcie ich, aby Bóg wam odpuścił winy i nie sądził was.

Gość jedzą rybe jedzą rybeee
w Piśmie Świętym pisze nie znasz dnia ani godziny !!!

Gość w tym roku to bedzie
Złe warunki do inwestowania w Polsce grożą zahamowaniem wzrostu Nowojorska firma inwestycyjna A&G Capital Inc. wystosowała list w tej sprawie do ambasady RP w Waszyngtonie, doradzając przy okazji klientom różnych krajów, aby nie inwestowali w Polsce. - W Polsce mamy do czynienia z iście bizantyjskim i niekończącym się procesem prawnym. Jeżeli firmy nie mogą liczyć na to, że zawarte przez nie umowy będą wyegzekwowane w sposób szybki i sprawiedliwy, podważa to potencjał dla wszelkich ewentualnych przyszłych związków biznesowych - powiedział PAP dr Robert J. Shapiro, szef CEIS i autor raportu, były podsekretarz stanu w Ministerstwie Skarbu USA i b. doradca ekonomiczny prezydenta Obamy. Podkreślił on, że przyczyny złego klimatu dla inwestycji w Polsce leżą nie w sferze gospodarki, a zarządzania politycznego. W rezultacie Polska ma mniej inwestycji zagranicznych w stosunku do PKB niż przeważająca większość krajów Europy środkowowschodniej i "mniej niż pozwalałyby na to ogólne warunki ekonomiczne". - Jest to potencjalnie bardzo szkodliwe dla rozwoju gospodarki. Zagraniczni inwestorzy mają bowiem wybór - zamiast do Polski mogą na przykład pojechać do Estonii, na Węgry, albo do Brazylii - dodał Shapiro, który doradzał także brytyjskim premierom: Tony Blairowi i Gordonowi Brownowi, jest konsultantem MFW i wykłada na Uniwersytecie Georgetown. Jako inny przykład klimatu zniechęcającego do inwestowania w Polsce przypomniał też spór kanadyjsko-amerykańskiej firmy EuroPort z polskim ZMPG o budowę terminalu portowego w Gdańsku. Podkreślił też, że ważnym hamulcem inwestycji zagranicznych w Polsce jest zły stan infrastruktury transportu. W raporcie CEIS przypomina się, że FDI są motorem postępu ekonomicznego i modernizacji technologicznej w krajach Europy środkowej i wschodniej. Średnia wydajność pracy w firmach zagranicznych w Polsce jest o 80 procent wyższa niż w firmach polskich. W 2007 r. eksport tych firm stanowił 2/3 całego polskiego eksportu. Shapiro przedstawi swoje krytyczne uwagi na europejskim Kongresie Ekonomicznym w Katowicach 16 maja. Ma w nim uczestniczyć premier Donald Tusk.

Gość focusSmok
Hmmm...nic nie będzie ;]

Gość John Wilson
Ludzie, postarajcie sie zrozumiec bieg wydarzen a bedzie to dla was jasniejsze. Czy wy nie wiecie kto szykuje New World Order i kto za tym stoi? Kto rzadzi wszystkimi bankami i kto doprowasza do tzw. kontrolowanego kryzysu finansowego w zakresie caloswiatowym. Kto zdecydowal juz o wyniszczeniu 6 bilionow ludzi na swiecie roznego rodzaju bronia masowego razenia i bronia biologiczna. Kto ustalil juz liczbe ktora ma pozostac jedynie przy zyciu na ziemi i ma to byc 550 000 ludzi jedynie. na calej kuli ziemskiej. Kto powoduje i oplaca rewolty w krajach arabskich i tworzy wojny?. TO JEST 'ILUMINATTI' Wiec dlaczego zarzucac Bogu ktory jest swiety i sprawiedliwy ze to On chce zniszczyc wszystkich ludzi? Postarajcie sie wiec zrozumiec ze nikt z nas nie ma najmniejszej szansy przeszkodzic diabelskim planom ktore kontynuuje ILUMINATTI banda. Sad Bozy nie jest wiec skierowany przeciwko komukolwiek kto miluje sprawiedliwosc Boza i nie na podstawie swojej doskonalosci lub czlonkowstwa w jakims tam kosciele ale na postawie dziela laski zbawienia przez cierpienie Jezusa Chrystusa za grzechy poprosi Go laskawie z wiara o Jego pomoc i ochrone a nie musi sie bac. SAD BOZY musi jednak zniszczyc diabolicznych Luciferiankich lajdakow i to wkrotce bo jak nie to oni zniszcza nas wszystkich. Harold Camping jest tylko nauczycielem Pisma i nie rozumie wielu rzeczy ale nie mozecie od niego przeciez wymagac by wiedzial wszystko na 100%. Co do daty 21 Maja 2011 to jest to dzien w naszym obecnym kalendarzu ktory doskonale odpowiada dacie Biblijnego Hebrajskiego kalendarza 17 dzien drugiego miesiaca Iyar kiedy wody potopu zaczely padac i zatapiac ziemie co rozpoczelo 40 dniowa ulewe. Jednak Harold Camping nie pojmuje naprzyklad faktu ze dopiero za siedem lat okolo jesieni roku 2017 na tej wlasnie odnowionej ziemi nastanie 1000 letnie krolewstwo Boze dla tych co tu pozostana i bedze rzadzil Jezus Chrystus a nie zadni ILUMINATTI Masoni. W tej chwili jest tzw. falszywe Millennium bo pomiedzy naszym kalendarzem obecnym a poprawnym astronomicznym jest 17 lat roznicy wiec prawdziwy rok 2000 jeszcze nie byl ale bedzie. 2011 - 17 = 1994 rok. Mozecie sobie to wszysrko sprawdzi czy wam powiedzialem prawde lub nie za pomoca roznych stron internetu a przedewszystkim BIBLII ktora chybic nie moze. Co wam jedno na ostatek powiem. SLOWA PEWNEJ PIESNI "ZA MALO MASZ WIARY ZA DUZO MASZ TRWOG ZA MALO TEZ UFASZ ZE WIELKI JEST BOG. ZE BOG TWOJ JEST WIELKI PAMIETAJ WIEC WCIAZ I ZAWSZE Z MODLITWA DO NIEGO TY DAZ". UFAJCIE BOGU PRZYJACIELE A ON WAS OD WSZELKIEGO ZLEGO UCHRONI NAPEWNO!

Gość Lolowatka13
elo elo słuchaajcie no bo nie byłoby afery gdyby to biblia sie nie wstawiała kurde to juz za 2 tyg...boje sie nie chce umierąc ! módlmy sie moze to cos pomoze :)

Gość fgtvrtfggtrff
"nie wiem co o tym myslec... ale ten sen... to by wszystko tlumaczylo... holera... " taa.. bo cały świat opiera se na tobie. buahaha

Gość wsadz se marchewke
napewno to sprawka swiadków jehowy

Gość hjhgbg
mi też też ostatnio przychodzą myśli o końcu świata, o tym żebym nie oddalała się od Boga bo będę potępiona. dodam, że ten artykuł dopiero teraz przeczytałam.

Gość mmmmanni
up

Gość anoanotak !!!
koniec swiata!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość hace
ja sie najaram i zasne, obudze sie w niebie!!!!!!!!

Gość narcoser
...czytam te komentarze i mam taką bekę z ludzi że nie do wiary :) wiecie, był kiedyś taki szeroko zakrojony experyment naukowy w stanach gdzie znany radiowy prezenter powiedział przez nadajnik do swoich owieczek że w dniu tym i tym będzie pierwszy raz w historii ziemi księżyc blisko sąsiadował naszej planety, że dzień ten będzie wyjątkowy ze względu na specyfikę księżyca którą księżyc posiada, mogą występować zawroty głowy, halucynacje itd... tak się składało że akurat dzień ten zbiegał się sprytnie z prima aprilis i nikt tego nie skojarzył.... Oczywiście pod koniec dnia wszystko się wyjaśniło i wytłumaczył się z żartu, jednocześnie był pełen podziwu ile wiadomości zwrotnych stacja radiowa dostała z opisami swoich przeżyć ze względu na tą wyjątkową astralnie sytuację :) Jedna Pani przekonywała że miała niesamowite mrówki na całym ciele, jeszcze inna stany omdlenia.. :) no rekord świata :) Tutaj prima aprylis nie ma nic do rzeczy, natomiast chcę przez to powiedzieć że wystarczy coś o końcu świata napomnieć, jakieś brednie wyssane z piersi starego dziadzia który rzekomo przeczytał biblię w zdłóż i w szerz i ludzie od razu mają sny, wewnętrzne pragnienia pojednania z bogiem.. itd :) wiem że zostanę zjechany ale to jest komiczne. Mam 23 lata i za mojego życia przeżywałem już ze 3/4 końce świata, zawsze w ten sam sposób, piwko w ręce i pogaduchy :) Z doświadczenia wiem że czytając biblię można wiele tam znaleźć, ale nie wartościowych rzeczy tylko zupełnie innych, zupełnie oderwanych od wartości które nam przekazywano. Zagłębiając się w takie lektury, z każdą kartką żegnamy się z religią. Wg. mnie boga nie ma :) tak samo jak Posejdona, Zeusa i Samaela. Żadnych latających absolutów. Ludziom się ciężko od tego oderwać i odrzucić nawet takie myśli, ale chętnie poczytam wasze wypociny 22go :) Pozdrawiam. PS: 26go gra Riverside w krakowie :) byłoby szkoda przegapić prawdziwych polskich bogów progresywnego rocka :) -Całusy dla wszystkich kobiet ;)

Biblia była tyle razy przepisywana, przez różnych ludzi że już dawno zatraciła pierwotny sens, poganin ochrzczony na łożu śmierci wybrał ewangelie dzięki którym łatwiej będzie kierować ludem, nostradamus, majowie, indianie jacyś tam, księża, wróżki, jasnowidzowie przepowiadali mase końców świata, i...? oO nic się nie stało oO oj tam oj tam pora zmienić majtki i wziąść się za siebie bo jak coś w nas pitolnie to choćbyście się zesr... to nic na to nie poradzicie tyle

A jak jakaś grupa masonów miała by zabić prawie wszystkich ludzi to ciekawe jak by zdobywali jedzenie, wydobywali węgiel, żelazo itp, jak rozwijali by naukę, tworzyli nowe lekarstwa itp

Gość Krytykk
Powiem jedno .. Znowu jakiś jebany wróżbita Wkręca se na banie , że ma być koniec świata. Ale nawet u tych co nie wieżą w to . Pojawia się ta niepewnośc [ a może to prawda ] ? Jeżeli znowu wróżba światowa czyli ta 21 maja się nie spełni to ludzie zaczną stawać prawa . [ ZAKAZ WRÓŻB ! , WRÓŻBY W TYM KRAJU SĄ NIELEGALNE ] .

Takie bzdury zakrywać Biblią to już jest nie fajne :o Bóg powinien was dawno kopnąć w dupę. Nie mogę się doczekać 22 maja :D :)

Gość SDVDSVSV
narcoser ma racje....a z tymi illuminati to juz taka beka ze nie wiem. ogladalam ostanio na yputube filmik ilkuminaci w przemysle muzycznym czy cos takiego, ale naciagane,....jesli ktos w to wierzy to musi byc niezlym becwalem, masakra...a te wasz sny...Boze co za idioci wierzyc sie nie chce..sny to odzwierciedlenie naszych lekow , mysli z ktorych nawet nie musimy sobie zdawac sprawy na poziomie swiadomym...nie pochlebiajcie sobie ze macie jakies nADZWYCZAJNE MOCE..BO SNY TO CZYSTO BIOLOGICZNE ZJAWISKO A NIE ZADNE CZARY MARY..LUDZIE OGARNIJTA SIE!!!!!!!WSTYD

Gość szopen
Zaden człowiek nie wie kiedy bedzie koniec swiata tylko Bóg wie

Gość ave ja
cholera chyba prawda z tym końcem świata... 20 robimy impreze, tylko nie wiadomo czy alko starczy.... już wiem że nie :(

Gość beata12345
mowi sie 21.maja a nie 21. maj. maj to piąty miesiąc, nie dwudziesty pierwszy...

beata12345 mowi sie 21.maja a nie 21. maj. maj to piąty miesiąc, nie dwudziesty pierwszy... w dacie, po 21 nie stawia się kropki!

Gość sekty powstają
jak grzyby po deszczu, każda ma swoje wymysły i święcie w nie wierzy. Fascynuje mnie zjawisko wiary, jest tyle wierzeń, każde inne, a dany człowiek przekonany, że to właśnie on i jego kościół, grupa, sekta ma rację. Więc nie moze to być coś zewnętrznego, tylko jakies zjawisko neurologiczne w mózgu, które sprawia, że cos niesprawdzalnego staje się dla nas pewnikiem. PS. Te obliczenia matematyczne są z zupy wzięte i niby dlaczego koniec swiata miałby nastapic akurat w rocznicę potopu a nie w jakis inny znaczący albo nic nie znaczący dzień? A zreszta idźcie sie wyspowiadać na wszelki wypadek :)

Gość Isssss
nie ma co sie ludzic , ale brawa dla harolda , kazdy ma jakies hobby