Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reeal

zaradnośc u faceta

Polecane posty

męska rzecz, ja Cię podziwiam , ty normalnie prowadzisz tu poważne dyskusje... kiedyś też tak miałam ....ale już mi to zanikło ... ostatnio ograniczam się do kontrowersyjnych postów , bądź wkurzania

Gość taka normalna dziewczyna
zaradność jest wtedy gdy facet potrafi wbić gwoździa w ścianę, wymienić żarówkę, wykonać jakieś drobne prace naprawcze w domu czy ugotować sobie obiad... to również zaliczam do zaradności nie tylko kasę

Gość ugfufutfytfdytdyd
a dla mnie zaradnosc u faceta oprocz kasy oznacza jeszcze puszczenie maminej spódnicy. nie moze facet mieszkac z mamusia, albo latac do niej w kazdej sprawie i stawiac ja na 1 miejscu :P druga sprawa, ze mezczyzni mysla mniejsza glowka na zasadzie tu i teraz, a kobieta mysli przyszlosciowo.. ocenia czy potencjalnego partnera bedzie stac na utrzymanie rodziny, glownie ma tu na uwadze potomtwo.

Gość reeal
a skąd się bierze umiejętność wykonywania drobnych spraw naprawczych?

reeal "jak masz intelekt na poziomie pierwotniaka, to zaradnosc tez sie kształtuje na takim poziomie" nie zgadzam się z tym. inteligencja przybiera różne formy. znam mnóstwo osób dobrze kombinujących jeżeli chodzi o zdobywanie kasy, ale w innych dziedzinach wymagających wykazaniem się inteligencji polegają. no przeciez inteligencja przejawia sie własnie m.in umiejetnoscia korzystania z tych zasobów jakie masz aby zrealizowac okreslone cele... zreszta zgadzac sie nie musisz.. potwierdzone naukowo : osobniki zaradne zawsze sa inteligentne , ale inteligentne nie zawsze zaradne

Gość reeal
"Enfant Terrible" jesteś psychologiem? albo to studiujesz?

Gość sosek
a co jesli facet mieszka z rodzicami bo ma dostac dom w spadku ?:classic_cool: tez jest nie zaradny bo mieszka z rodzinka?:classic_cool:

takie realia...a o butach od prady można marzyć:-) 3 tyś dochodu wspolnego to marne perspektywy wynająć mieszkanie,utrzymać rodzine,samochód...itp owszem da sie rade ale za wiele nie da się osiągnąć...choc pewnie sa rodziny ktore zyja za jeszce mniej

Gość ugfufutfytfdytdyd
dlaczego jestes chamski? :o pytasz sie o cos to wyrazam swoje zdanie. uwazam to mocno za niesprawiedliwe, ze facet nie dosc, ze zarabia wiecej... do zycia potrzebuje hamburgera, mydla i szamponu..... a kobieta zarabia mniej i ilu kosmetykow potrzebuje to nie bede wypisywac. przeciez to dla was chcemy byc ladne. to wy chcecie pieknej, zadbanej i mlodej kobiety... a to kosztuje. jakbyscie nie slinili sie na widok 20 letnich malolat i tak samo lubili kobiety po 40stce to bysmy tyle kasy nie wydawaly na kremy przeciwzmarszczkowe.

Tak jest coś takiego jak inteligencja biznesowa lub jak kto woli cwaniactwo :). Sprawność manualną nabywa się poprzez praktykę, często z braku środków, czyli nie mamy żeby komuś zapłacić więc robimy sami. Ja np. byłem zmuszony naprawiać pralkę i nawet działa, aczkolwiek brak mi wprawy i w dwóch z trzech napraw pomagał mi ojciec.

Gość sosek
pineska pracujac za 1500zł badz nie pracujac wcale szuka faceta ktory spełni jej marzenia zarabiajac 10 tała na miesiac :classic_cool:

Gość reeal
ugfufutfytfdytdyd chamski? ja po prostu nie rozmawiam z ludźmi, którzy myślą tak stereotypowo jak Ty... masz żałosne argumenty na poziomie gimnazjum

Gość taka normalna dziewczyna
skąd się bierze? właśnie z zaradności... metoda prób i błędów facet stara się zrobić coś sam zamiast za każdy razem dzwonić po fachowca... a jak nie jest zaradny to lipa telefon i nawet nie stara się pomyśleć ani spróbować zrobić coś sam... bo po co?!

Gość sosek
ugfufutfytfdytdyd to ze chcecie ładnie wygladac dla nas to sie zgodze ale chyba z nami nie chcecie byc :classic_cool: wiesz jak to - ten ładny ten fajnie ubrany, ten nie bo brzydki tamten jakos marnie wyglada:classic_cool: wiec mowiac to dla nas robicie jest troszke nie teges:classic_cool:

Gość ugfufutfytfdytdyd
a ty masz rozumiem monopol na prawde? to po co zakladasz ten temat jak juz pozjadales wszystkie rozumy i sam wiesz najlepiej co i dlaczego? moje argumenty sa na poziomie gimnazjum? to co pisalam o tym, ze kobieta wydaje wiecej inwestuje w wygląd, a facet mniej to akurat moje wnioski i nie uwazam zeby to byl argument na poziomie gimnazjum, ale jak chcesz.. natomiast naukowe wyjasnienie tego dlaczego kobieta "leci na kase" jest bardzo proste. intuicyjnie szuka partnera ktory bedzie w stanie inwestować w potomstwo swoje zasoby czyli kase. to tez jest argument na poziomie gimnazjum? to zajrzyj do pierwszej lepszej ksiazki o ewolucji, o róznicach plci, do jakiejs psychologicznej. w kazdej bedzie napisane to samo. kazda ze stron podswiadomie mysli o swoim potomstwie. facet szuka ladnej bo intuicyjnie wie, ze taka mu urodzi zdrowe dzieci, a kobieta szuka faceta nie tyle co z kasa, ale gotowego ta kase inwestowac w dzieci.. i skoro facet jest w stanie jej kupic naprawde drogi prezent na miare swoich mozliwosci intuicyjnie wie, ze dziecku na zabawke i pieluchy tez nie pozałuje.

ugfufutfytfdytdyd true , true:P ale ! kobiety bywaja przewrotne i czasami na ojców swoich dzieci wybieraja zdrowych i silnych samców ( geny), ale juz na parterów własnie tych zaradnych, łagodnych - po to aby zapewnic potomstwu byt :P

Gość ugfufutfytfdytdyd
dokladnie. jak to nasz wykladowca z etologi stwierdzil. kobiety szukają zdrowego i przystojnego "samca" na ojca dzieci i frajera co te dzieci utrzyma :P

Gość ugfufutfytfdytdyd
etologii *

sosek może mam 23 lata ale jestem w stanie Cię utrzymać tylko nie wiem czy mój mąż sie zgodzi:-) napisałam ze nasze realia sa okropne bo akurat miałam okazje do 18 roku zycia mieszkać poza Polska i widziałam jak w innych krajach ludzie na zasilku żyją lepiej od tych którzy u nas cieżko pracuja zeby dociagnac do nastepnego miesiaca

Gość reeal
tak mi wyglądało, że macie coś wspólnego z psychologią. a sio mi z tego tematu! chcę pogadać o życiu, a nie o teoriach z książek!

reeal tak mi wyglądało, że macie coś wspólnego z psychologią. a sio mi z tego tematu! chcę pogadać o życiu, a nie o teoriach z książek! przeciez to jest życie :O

Gość reeal
życie? psychologia ze studiów? nie żartuj.... jeden z najbardziej żałosnych kierunków...

Gość ugfufutfytfdytdyd
ta i pewnie guzik na temat tych studiow wiesz :o

Gość ugfufutfytfdytdyd
ale to w sumie dobrze. takimi ptaszkami nieswiadomymi samych siebie i nieswiadomymi skad sie u nich biora rozne zachowania... najlatwiej sie manipuluje :D

chyba ten topik nie jest po to zeby deyskutowac o kierunkach studiów i ich poziomie "załosności " :O jesli etologia, socjobiologia, psychologia ewolucyjna ( o której pewnie nie wiesz nic ) są "załosne " to chyba nie mamy o czym gadac:O

prawda jest taka,że jesli kobieta nie jest w stanie zarobić sama na siebie albo nie chce pracować to zawsze bedzie szukać faceta który zapewni jej godne życie...tak jest czesto a jesli kobieta zarabia dużo to nie wezmie sobie faceta na utrzymanie choc zdarzaj a sie takie co beda utrzymywac a nawet kupowac fajki i piwko ale to nazywa sie miłosc:-) samo zycie:-) nie ma co ściemniać

Gość reeal
słuchaj, możesz się okłamywać dalej, że te studia mają jakąś wartość. na szczęście życie nauczyło mnie więcej niż te Twoje teorie. na studiach podczas zajęć z kobietą po psychologii laska musiała dać za wygraną, bo jej teorii nie wystarczyło na dalszą ze mną dyskusję... to mnie jeszcze bardziej utwierdziło w przekonaniu, że to szopka.

reeal słuchaj, możesz się okłamywać dalej, że te studia mają jakąś wartość. na szczęście życie nauczyło mnie więcej niż te Twoje teorie. na studiach podczas zajęć z kobietą po psychologii laska musiała dać za wygraną, bo jej teorii nie wystarczyło na dalszą ze mną dyskusję... to mnie jeszcze bardziej utwierdziło w przekonaniu, że to szopka. wiesz, ja nie odpowiadam za "laski po psychologii " z którymi miałes do czynienia, i jezeli dla Ciebie nauka nie ma wartości to tym bardziej potwierdzasz swoja dyletanctwo i ignorancje..

Gość ugfufutfytfdytdyd
nie przesadzalabym pineska :P tych naprawde bogatych facetow jest stosunkowo znacznie mniej niz tych przecietnych.. a jakos ci z pensja 2000 znajdują sobie partnerki. tu bardziej chodzi o chęć dzielenia się. gotowość do ponoszenia jakiś tam kosztów na rzecz rodziny, ktora potencjalnie moga zalozyc. oczywiscie, ze im bogatszy tym teoretycznie lepszy, ale nie dla kazdej kobiety bogatego wystarczy..

Gość reeal
"chyba ten topik nie jest po to zeby deyskutowac o kierunkach studiów i ich poziomie "załosności " " otóż to, więc won psycholożki, chcę porozmawiać z normalnymi ludźmi.