Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie pytanie do mam

pierwsze ruchy dziecka

Polecane posty

jestem już w 20 tyg ciaży. Pierwsze ruchy poczułam 10.01.2011r. w poniedziałek... w środe maleństwo sie rozszalalo i czułam je wyrazniej... ale od tamtej pory sporadycznie cos poczuje. To dopiero poczatki wiec mam nadzieje ze to normalne. czy musze sie zglosic z tym problemem do lekarza?

te kopniaczki to byly w 19 tyg. ciazy.

Gość gryczka
Moim zdaniem na razie nie musisz się przejmować, z początku ruchy nie sa odczuwalne regularnie, mogą być duże przerwy. Jeśli się bardzo niepokoisz, zjedz lub wypij coś słodkiego i połóż się spokojnie, najlepiej na plecach. Do pół godziny powinnaś poczuć ruchy. Generalnie zawsze jak Cię coś niepokoi, masz prawo skontaktować się z lekarzem, nikt nie będzie z tego powodu robił Ci wyrzutów. Ale moim zdaniem na razie nie ma się czym martwić.

aha... no skoro mówisz tak. Faktycznie może za wcześnie ale myslałam ze skoro juz w srode 12.01 tak sie krecil to bedzie juz czesciej. A tu spokój.

Gość ziiiziiii
Z tego co pamiętam to na początku ruchy dziecka nie sa regularne więc nic się nie martw.

Wszystko jest OK. On się tam wierci, ale jest tak maleńki, że nie zawsze czujesz jego ruchy. Niedługo będziesz je nie tylko czuć, ale i widzieć :)

Eh... nadejdzie czas, że będziesz się modliła, żeby choć na chwilę przestał kopać... ;] Nic się nie martw i nie zawracaj głowy i sobie i lekarzowi, bo on Ci nic nowego nie powie, oprócz tego, że dziecko malutkie i niektóre ruchy czujesz, a niektórych nie.