Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wioletttta

potrzebuje porady od rozwodki

Polecane posty

Gość wioletttta

Moze po prostu zadam pare pytan 1. co to jest ta separacja, czy to ustala sad, czy po prostu tak sie mowi potocznie jak sie decydujemy na rozstanie i to jest czas przed rozwodem 2.czy pierwsza sprawa to jest jakas pojednawcza czy cos takiego i co sie dzieje na takiej rozprawie 3. musze miec jakis swiadkow? 4. ile sie czeka na rozprawe a potem na rozwod Moja sytuacja wyglada w ten sposob, ze jak maz sie upije robi awantury w domu, chodzi po knajpach mnie zostawia z dziecmi w domu. wraca nad ranem . Nigdy mnie nie uderzyl ale znecanie psychicze to chyba prawie tak samo jak bicie. Nie zadarza sie to codziennie, raz w miesiacu czasem dwa ale czy musze to znosic? Nie wiem czy mnie zdradzil, bo na drugi dzien nic nie pamieta. jak jest trzezwy wszystko jest ok, dobry maz, tata. Tyle razy juz mi obiecywal, ze bedzie inaczej, dluzej tego nie zniose.

Gość boksingnight
1. Separacje ustala sad na wasz wlasny wniosek. 2. Pierwsza sprawa jest z reguly pojednawcza i sad sie was pyta czy w zgodzie chcecie rozwiazac malzenstwo. 3.Jesli masz kogo wziac na swiadka to na twoja korzysc jesli nie to powinnas sobie sama dac rade. 4.Na rozprawe czeka sie ok pol roku a na rozwod to zalezy czy z orzekaniem o winie czy bez jesli bez to mozesz miec go juz na 1 rozprawie jesli z orzeczeniem to troche to potrwa.

jak coś piszesz, to się doinformuj, ciociu od kilku lat nie ma już spraw pojednawczych jeśli rozwód będzie bez orzekania o winie, dogadacie się co do opieki nad dzieckiem i będziesz miala świadka nato, że dobrze opiekujesz się dzieckiem - masz szansę zakończyć rozwód na pierwszej i jedynej sprawie