Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bla914bla

kara za brak biletu ;/

Polecane posty

Gość bla914bla

w 2009 roku w grudniu dostałem mandat za brak biletu ;/ zignorowałem to i po roku czasu przyszło pismo do mojego ojca ze do zapłaty jest 110 zł. Mój ojciec jest człowiekiem który ma wyrąbane na to i schował ten list mówiąc żeby się pierdolili. dzisiaj niestety przyszło następne pismo skierowane na moje imie i nazwisko z sądu rejonowego (jestem osobą niepełnoletnia) każą mi tą karę zapłacić w przeciągu tygodnia . Jak nie zapłace to co się stanie??

Gość bla914bla
???

Gość bla914bla
może naprawdę lepiej zrobią jak sie będą pierdolić? jak myślicie?

Gość bul bul bul
nie pójdziesz po śmierci do nieba

Gość bla914bla
nie zartujcie sobie bo to jest ważne ;/

Gość sraczkamaczka
mnie zlapali w lutym rok temu i tez nie zaplacilam a jestem niepelnoletnia :)

Gość ewekdfsdf
ile masz lat? roznie moga: moga sciagnac z podatku jak bedziesz mial zwrot moze przyjsc komornik moze sciagnac z rodziców jak jestes niepełnoletni. poga wpisac na liste dłuzników i nigdy nie dostaniesz nigdzie kredytu roznie moga zrobic.

Gość bla914bla
a przyszło ci jakieś pismo ??

Gość antonina-18
u mnie brata złapali jakieś 2 lata temu przychodziły pisma żeby płacić, nie miał wtedy 18, za 3 miesiące bedzie 2 lata i sprawa zostanie przedawniona, a tobie radzę zapłacić skoro już się upominają, jeżeli tego nie zrobisz, przyjdzie komornik, i będzie ci kazał zapłacić 110zł, + jakieś 250 za swoją wizytę/fatygę. jeżeli jemu też nie zapłacisz może ona wziąć komputer czy telewizor który z kolei będzie kosztował 2000zł. zapłać

ZAPŁAC. skoro pismo Ci przychodzi to nie jest dobrze, rób tak dalej a przyjdzie komornik i zapłacisz 3 razy tyle. Wiem, co mówię.. nie z doświaczenia, ale wiem... a na 2 raz kupuj bilet.

Gość bla914bla
mam 17 lat i jest to pouczenie. A zielony jestem w tym i nie mam pojęcia co teraz bedzie

Gość bla914bla
to nie jest nakaz do zapłaty tylko pouczenie

Gość ewekdfsdf
jak masz 17 lat to sciagna od rodziców a ciebie wpisza na liste dłuzników i komornik moze przyjsc.

no to ja Ci mówię. Przyjdzie komornik, chocby za rok ale przyjdzie.. a z każdym dniem Twoja kwota będzie rosła.. przyszło, więc odłóż kieszonkowe i to zapłac. Nieraz bywa tak, że dostanie się mandat i on nie przychodzi.. tzn ten od kanarów.. koleżanka od 3lat nie dostała, a spisali ją.. ale nie ma co liczyc na farta, tylko to zapłac.. jesteś nieletni więc potem Twoi rodzice będą miec problemy przez Ciebie, jak Wam rzeczy z domu komornik wyniesie:O

Gość bla914bla
to mam jeszcze jedno pytanie gdzie mam iśc i wpłacić te pieniądze??

U Ciebie w mieście na pewno jest takie miejsce gdzie to się płaci.. masz ten mandat??? to na nim powinno byc napisane gdzie masz wpłacic czy zrobic przelew.. idziesz , pokazujesz mandat i płacisz.. chyba, że go nie masz to pewnie dane im wystarczą.

Gość r r r r r r r r r r r r r r r
mój facet też tak olewał mandat i komornik zapukał do drzwi po 2latach