Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Amannnnnda25

Studia-kierunki bez wi臋kszej przysz艂o艣ci

Polecane posty

Go艣膰 Amannnnnda25

Wpisujcie najbardziej beznadziejne (i dlaczego akurat te) kierunki studi贸w po kt贸rych raczej nie ma szans na znalezienie pracy w swoim zawodzie. No chyba ze ma kto艣 tzw. "znajomo艣ci". Bynajmniej u艂atwimy obecnym ludziom borykaj膮cym si臋 ze znalezieniem dla siebie odpowiedniego kierunku. Bo taka jest prawda ze jak ma si臋 studiowa膰 byle co... to lepiej nie studiowa膰 tego wcale. Oszcz臋dzicie sobie w ten spos贸b i nerwy i kas臋. Wiem to niestety z w艂asnego do艣wiadczenia. Mo偶e ja zaczn臋: -politologia- jest tego jak grzyb贸w po deszczu...tylko gdzie po tym pracowa膰???

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hhhhhhhhhhhhhhhhubaaa
etnologia- w muzeum same stare wygi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jyfjkfuy
- dziennikarstwo -filozofia - nauki o rodzinie - pedagogika -praca socjalna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 haibane renmei
historia sztuki,bibliotekoznactwo ( pracy w wyuczonych zawodach ma艂o, jak juz maj膮 pracownik贸w to przewa偶nie do p贸藕nej staro艣ci)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oiuytrea
PRZYNAJMNIEJ!!!!!! A nie "bynajmniej", ty studia sko艅czy艂a艣????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niekt贸re osoby id膮 na studia
dla nauki, a nie dla pracy :-) oczywi艣cie idea艂em by艂oby to pogodzi膰. Nigdy nie posz艂abym na studia, kt贸re mnie nie interesuj膮 tylko dla przysz艂ych pieni臋dzy. Studiuj臋 ju偶 2 kierunek z tych wymienionych jako "nieprzysz艂o艣ciowe", ale poniewa偶 jest to moja pasja - to dzi臋ki temu potrafi艂am si臋 dobrze w 偶yciu ustawi膰. Tylko trzeba nad tym popracowa膰. Na 偶adnych studiach nie jest tak, 偶e dzie艅 po magisterce idzie si臋 do pracy i dostaje kokosy - trzeba na to zas艂u偶y膰! :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewekdfsdf
jakis tydz temu by艂 tu taki topik. poszukaj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmoollkkii
haibane renmei historia sztuki,bibliotekoznactwo ( pracy w wyuczonych zawodach ma艂o, jak juz maj膮 pracownik贸w to przewa偶nie do p贸藕nej staro艣ci) A co to za kierunek "bibliotekoznactwo"?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Amannnnnda25
no to ja dodam jeszcze: Administracj臋- kierunek kt贸ry zupe艂nie jest nie偶yciowy je艣li nie ma si臋 tzw. plec贸w. Chodzi mi o prace w jednostkach samorz膮dowych czy tez w jaki艣 instytucjach pa艅stwowych itd. Zapomnijcie- bez znajomo艣ci nik艂e szanse. A ju偶 w szczeg贸lno艣ci gdy prace tak膮 chcecie podj膮膰 w jakim艣 mniejszym mie艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Amannnnnda25
a i jeszcze ekonomia... no chyba ze kto艣 ma super wyniki i dyplom jednej z najlepszych uczeni w kraju. Reszta tez sobie niech to daruje. Przeci臋tniak贸w i 艣redniak贸w jest ju偶 tylu ze rynek pracy w tym kierunku mamy zapchany na 艂adnych kilka lat (jak nie kilkana艣cie) .... a uczelnie ci膮g艂e produkuj膮 nowych absolwent贸w ekonomii.

Udost臋pnij ten post

Administracja uwa偶am, 偶e nie jest wcale taka z艂a. Jak nie w urz臋dzie to w jakiej艣 firmie mo偶na pracowa膰. Kierunkami bez przysz艂o艣ci s膮 na pewno pedagogika, socjologia, politologia, dziennikarstwo, praca socjalna i kierunki nauczycielskie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tritritri
pedagogika, troch臋 te偶 psychologia, stosunki mi臋dzynarodowe, politologia, europeistyka, socjologia, filologia klasyczna, etnologia, administracja, szczeg贸lnie na s艂abej uczelni,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tritritri
dziennikarstwo, praca socjalna, filozofia - m贸j faworyt ;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawda jest taka 偶eeee
nikt nie wymieni艂 psychologii? jest po psycho praca?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tritritri
ja napisa艂am, psychologia to kierunek na kt贸ry idzie masa os贸b, najcz臋艣ciej w艂a艣ciwie ca艂kiem rozumnych, ale niestety si臋 tam marnuj膮..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eresstoo
wa艂sciwe to juz wszyscy wyniemili te najbardziej bezsensowne politologie, socjologie, filozifie itp doda艂bym -Pedagogika wczesnoszkolna -stosunki miedzynarodowe - administracja - prawa( hmmm no moze nie do konca z tym prawde, bo jesli na dobrym uniwerku je skonczysz to przynajmniej pracodawca mile na ciebie spojrzy, sek w tym ze studia nie sa takie 艂atwe- duzo pamieci贸wki a trudno dostac sie na aplikacje i rozpoczac prace w zawodzie . niemnije jednak prawo w sumie tez niewiele daje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eresstoo
tritritri- a filologi膮 kslayczna to sie nie zgodze- co do resztay masz absolutn膮 racj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eresstoo
kaikachika- w urzedzie hahaha? gdzie ? haha chyab ze masz znajomosci. Amdinistracja na pewno nie ejst tak chujowa jak socjologia ale bez jaj to ejst wyjatkowo ma艂o konkretny kieruneki niestety mnostwo absolwent贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tritritri
z prawem jest taki problem, 偶e na wi臋kszo艣ci uczelni jest masa miejsc - 300 dzienni, drugie tyle zaoczni i wieczorowi. ale trzeba by膰 dobrym po prostu :) o prywatnym prawie nie m贸wi臋, bo to, z ma艂ymi wyj膮tkami, pora偶ka. eresstoo - wiesz co艣 czego ja nie wiem o filologi klasycznej?;p w艂a艣ciwie jak mia艂am zaj臋cia jeszcze w liceum ze studentami 艂aciny to g艂贸wnie tacy pasjonaci, kt贸rzy raczej sami m贸wili, 偶e z tego kasy to nie b臋dzie. ale przynajmniej robi膮 to co lubi膮. nie da si臋 zaprzeczy膰, 偶e ju偶 wi臋kszo艣膰 wa偶nych dzie艂 jest przet艂umaczona

Udost臋pnij ten post

Zapomnia艂am o prawie- kierunek bardzo przysz艂o艣ciowy konieczne jest jednak posiadanie znajomo艣ci. Bez znajomo艣ci nie ma po co tego zaczyna膰;/.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tritritri
e tam, bzdury troch臋 o prawie m贸wicie. zdajesz test na aplikacj臋 - co zda go kto艣 za Ciebie? nie sam musisz zda膰, to jak matura, ju偶 teraz nie ma ustnych, wi臋c si臋 nie liczy, czy jeste艣 c贸reczk膮 mecenasa jakiego艣, czy c贸reczk膮 nauczyciela fizyki.

Udost臋pnij ten post

Mam kole偶ank臋 po prawie, pracuj臋 w ZUSie kilka lat, dopiero teraz dosta艂a awans. M贸wi艂a, 偶e gdyby sko艅czy艂a administracj臋 prac臋 teraz mia艂aby tak膮 sam膮 a na studiach luzik. Prawda jest taka, 偶e do ka偶dego kierunku mo偶na doda膰, 偶e trzeba mie膰 znajomo艣ci. Znacie kierunek, kt贸ry w 100% gwarantuje p贸藕niejsze zatrudnienie i dobre zarobki? Wszystko to kwestia zaradno艣ci, a wykszta艂cenie tylko mo偶e pom贸c.

Udost臋pnij ten post

europeistyka, stosunki mi臋dzynarodowe, astronomia, wszystkie filologie trzeciego 艣wiata, historia, historia sztuki, kulyuroznawstwo,nauki o rodzinie, politologia, polityka spo艂eczna, socjologia, zarz膮dzanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tritritri
W艂a艣ciwie masz racj臋, trzeba si臋 umie膰 pokaza膰, 艂apa膰 do艣wiadczenie, j臋zyki. A na prawie trudno o czas na takie rzeczy. Chyba tylko medycyna daje Ci gwarancje, 偶e znajdziesz prac臋 chocia偶 to i tak nie jest pewne :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tritritri
"filologie trzeciego 艣wiata" - wiesz ile firmy potrafi膮 zap艂aci膰 t艂umaczowi np j臋zyka korea艅skiego?? chcia艂aby艣 tyle zarabia膰 :) niekt贸re si臋 op艂aca.

Udost臋pnij ten post

no jo, ale jak ich produkuj膮 kilkudziesi臋ciu rocznie.. -.- w膮tpi臋 czy potrzeba tylu ludzi znaj膮cych j臋zyk korea艅ski czy grecki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tritritri
No te偶 prawda. Filologie to og贸lnie do艣膰 kontrowersyjne studia jak na moje - bo co umiesz, inny j臋zyk, a np jest masa bij臋zycznych os贸b, albo takich kt贸re ucz膮 si臋 same dla siebie, kt贸re r贸偶ni膮 si臋 od Ciebie tylko tym, 偶e Ty masz papierek. No masz wi臋cej zdolno艣ci, potrafisz zapisa膰 opowiadanie fonetycznie.. ale czy to si臋 przyda?;p

Udost臋pnij ten post

Medycyna to kierunek dla ludzi o mocnych nerwach- podziwiam tych, kt贸rzy daj膮 tam sobie rad臋, ale fakt, praca po tym jest.

Udost臋pnij ten post