Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amannnnnda25

Studia-kierunki bez większej przyszłości

Polecane posty

Gość Amannnnnda25
... a popularny kiedyś (nie wiem czy i teraz nie) kierunek- marketing i zarządzanie? Ciekawi mnie ile po tym ludzi pracuje we własnym zawodzie? Kiedyś wiem ze taki bum był na ten własnie kierunek. Kogo się nie zapytało to studiował "marketing i zarządzie". ... no to teraz zarządzają. Tylko czym?

Gość Amannnnnda25
Prawda jest taka ze uczelnie nie dostosowują się do aktualnego rynku pracy. Od lat produkują te same zawody bo im zwyczajnie jest tak prościej. Nie muszą zatrudniać nowych wykładowców, zwalniać starych, tworzyć nowe wydziały itd. A taki młody człowiek zdający maturę nie jest zbytnio zorientowany (choć zdarzają się wyjątki) co wybrać ... i wybiera... socjologie, politologie, psychologie i co tam jeszcze. Bo sobie myśli ze skoro wszędzie tyle tego jest to widocznie zapotrzebowanie jest akurat na to ogromne. A prawda jest zupełnie inna.

Gość aaa11111
a co sądzicie o farmacji?

Gość diesnatalis
A KOSMETOLOGIA????

Gość Amannnnnda25
farmacja? kosmetologia? hmmm...trudno powiedzieć. Wydaje mi się jednak ze jest zapotrzebowanie na tego typu zawody. Bynajmniej jak do tej pory. Ale i to pewnie wkrótce się zmieni jak znów na raz wszyscy się na to rzucą. ..jak np. na psychologię. A wy jak uważacie?

Gość ulusialalalaaaa
a co myslicie o rachunkowosci i finansach?

Co kieruje ludzmi wybierajcymi takie kierunki? Przeciez wiedza ze szanse na prace sa marne? Ja przed wyborem studiow kierowalam sie pasja, ale po sprawdzeniu i dokladnym omowieniu z nauczycielami wybralam kierunek bardziej okreslony(chociaz wlasciwie to samo) i wiem ze z praca bedzie ok.

Gość ulusialala
A RACHUNKOWOSC I FINANSE????

Gość ulaaaaaaaaaaa
upppppp

ja myślę że rachunkowość i finanse są dobre, jeśli ktoś chce byc księgowym albo pracować w baku - a jak wiadomo, ekscytująca praca to nie jest, siedzisz non stop w 4 ścianach i liczysz cyferki...

Gość dziennikarstwo? pedagogika?
wiec po chuja czytacie gazety, po chuja ogladacie wiadomosci, po chuja do szkol dzieci wysylacie?

Ano wlasnie po choja:p chyba jakis student dziennikarstwa lub pedagogiki sie poczul dotkniety. Chodzi o to ze po choja (mowiac twoim jezykiem) ludzie wybueraja najbardziej oblezone kierunki wiedzac ze i o prace bedzie trudno?

Gość biotechnologia
pracy po tym nie ma, a kierunek niby zamawiany

Gość okija
"Bynajmniej ułatwimy obecnym ludziom borykającym się ze znalezieniem dla siebie odpowiedniego kierunku". Nie za bardzo rozumiem SENS tego zdania Razi mnie te Wasze bynajmniej użyte zamiast przynajmniej.

Biotechnologia- rzeczywiscie nie na polskie standardy (jeszcze dlugo) ale kierunek fajny i rozwijajacy sie szybko w innych krajach.

Gość knln
kiedy widze jak ludzie pisza 'bynajmniej' w znaczeniu 'przynajmniej' to zaczynam miec drgawki. debile

Gość Amannnnnda25
do okija Dobra...niech będzie PRZYNAJMNIEJ.. A mnie za to razi taka idiotyczna drobiazgowość. NAPRAWDĘ nie domyśliłeś (as) się o co chodzi??? no biedulku musisz być bardzo ograniczonym człowiekiem.

Gość gość
INDOLOGIA!!!!!!!!! To dopiero wylęgarnia bezrobotnych