Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kailiana23

Twardnienie brzucha a skurcze?

Polecane posty

Gość kailiana23

Brzuch twardnial mi od 4 rano co 7 minut przez 2 godz, nie bylo to bolesne. Usnelam, obudzilam sie o 8 i od tej pory mam twardnienie rowno co godzine. Do tego strasznie boli mnie krzyz? Czy to sa skurcze porodowe?

Gość mussa30
no wlasnie ktory to tydzien??????/ ja mialam twardnienie brzucha od 6 miesiaca w zasadzie co chwile ale lezalam do konca ciazy noi w 6 miesiacu wlasnie trafilam do sszpitala ze skurczami typowymi dla porodu ale na szczescie dzieki lekom i lezeniu plackiem do konca ciazy urodzilam zdrowego synka czego i tobie zycze:)

Gość kailiana23
wczoraj zaczal sie 39 tydzien.

ja nie miałam bolesnych skurczy, tylko twardnienie brzucha. Byłam od 38 tc w szpitalu ze względu na wysokie ciśnienie,więc byłam regularnie badana i miałam robione KTG. Jak się okazało ze są już skurcze porodowe to trochę byłam w szoku bo nic mnie nie bolało. Jak mnie wzięli na porodówkę też nic nie bolało,tylko brzuch twardniał a ja byłam taka zadowolono i zastanawiałam się co te kobiety tak narzekają na ten ból. Dopiero jak podali mi kroplówkę i dawkę oksytocyny to wyłam z bólu. Na szczęscie poród trwał tylko 5 godzin:) Współczuję tobie bólu krzyża, bo rodzić z krzyża jest tragedia,ja miałam wrażenie że ktoś mi łopatą uderza o krzyż,gdyby mi mąż go nie masował to bym umarła.obserwuj częstotliwość skurczy.

EEE to nie panikuj organizm przygotowuje się do porodu:) Co innego gdyby to były wcześniejsze miesiące.

Gość kailiana23
Tylko czy to nie sa bole porodowe jak napisala Masia26 , nie mam pojecia czy jechac do szpitala czy czekac, az cos innego zacznie sie dziac np bole sie nasila.