Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania czy Mania

ktore z tych imion dla polskiego chlopca urodzonego za granica

Polecane posty

Gość Ania czy Mania

Beniamin Matuesz Leon JAKUB

Gość najlepsze to...
takie imie ktore TOBIE sie podoba a nie nam ;-)

z kazdym z tych imion bedzie mial problem - bedzie je musial literowac za kazdym razem. zalezy w jakim kraju jak sie bedzie wymawialo. z wymienionych chyba bylabym za jakubem.. mialam podobny dylemat, chcialam nazwac syna po polsku oliwier, ale czytajac brzmialo by jak oliwia, wiec nazywa sie oliver..

Gość A ty przypadkiem nie jestes
w Norwegii? Jak masz zamiar zostac to nie dawaj mu typowo polskiego imienia, tylko uniwersalne (i popularne tam gdzie mieszkasz wsrod rowiesnikow).

Gość kennedy doug
do Legatka- Beniu? Benek? - osobiscie nie jestem zachwycona...

Gość tez mieszkam za granica
i wybieram międzynarodowe imię. Dla chłopca mam takie typy: Robert Daniel Aleksander Adam z twoich typów wybrałabym Beniamin bo mozna go zdrabniać Ben, ale obcokrajowcy będą pisać je przez j.

do kennedy doug Mam w rodzinie szkraba, który się nazywa Beniamin. Może po prostu jestem osłuchana z tym imieniem. Z początku nikt nie mógł się przyzwyczaić. Dziś chłopiec ma 7 lat, w szkole wołają na niego Benio i nie ma z tym imieniem żadnego problemu. Nigdy też nie był wyśmiewany.

Gość xxxxxxyyy
W sumie kazde jest w miare dobre - nie wiem gdzie mieszkasz , ale jesli w krajach anglojezycznych to ja osobiscie zadnego z nich bym nie wybrala , bo o ile polska wymowa tych imion jest calkiem fajna i mi sie podobaja, to juz to co zrobia z tymi imionami tubylcy nie jest zbyt ladne - Jakub _dzejkob, bendzami, matheus, liion - ja gdybym miala chlopca wybralabym np. Maksymilian - Max , Bruno, Ivo, Oliver (Oliwer) , lub nawet Oskar -choc nie przepadam , ale tu brzmi niezle a w Polsce tez ujdzie.

Gość 34tc
Ja mieszkam w Finlandii i również miałam z tym problem. W koncu staneło na Kacper - dzis syn ma 7 lat. W tej chwili jestem w 34tc i bedzie dziewczynka - Susanna. Chociaz mąz woli Zuzanna :)

Gość cholerka jasna noooo
leon jest super.

Gość ajajajaaa
patrick

Gość werronisia
Problem to by był, jakby chciała mu dac na imię Krzysztof czy Przemysław. Z tych podanych kazde jest ok - poza mateuszem, bo tam problemem jest "sz". Zreszta zależy, co to za "zagranica"