Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaaaaaaaaaa

zespol ciesni nadgarstka -mial ktos na to zabieg

Polecane posty

Gość gość
Mi pomógł fizjoterapeuta 3 zabiegi, duża ulga plus dojechał do domu. Zabiegu chirurgicznego się bałam i myślę, że byłby niepotrzebny skoro efekt mam bez. Od czasu do czasu jak coś mrowi to idę na jedną sesję, albo dwie i jest ok. Chirurg będzie ciął bo na tym się zna, zresztą ambicje często mu nie pozwolą aby jakiś mgr rehabilitacji zrobił coś skuteczniej od niego. Dla zainteresowanych podaje link. www.rehadiag.pl - mgr Paweł

Gość gość
ja też miałam zespól cieśni nadgarstka ale trafiłam na dobrego lekarza we Wrocławiu http://chiroplastica.pl. W tej klinice specjalizują się m.in. w chirurgii reki. Wszystko przebiagalo ok,i radzę wam dobrze zastanowić się nad wyborem lekarza. Moja ciocia miała taki zabieg w innych miejscu i tak to zrobili, ze miała kilkumiesięczną rehabilitację.

Gość pajętka
Można skutecznie i bezboleśnie uchronić się przed zabiegiem. Ja sama miałam ten problem, ale znalazłam osobę, która mnie wyleczyła i nie myślę już o zabiegu. Jeśli ktoś szuka pomocy i chce uniknąć zabiegu proszę zgłosić się do Pani mgr Beaty Pruszkowskiej.

Gość gość
Co sądzicie o Klinice Nadgarstka? Czy pomoże mi z problemem?

Gość gość
Tez slyszalem o doktorze Popowie, moj dziadek jeździł do niego na konsultacje i także moiał zabieg. Pamietam, ze zdziwilem sie, jak szybko wszystko poszlo. Nawet u innych prywatnych lekarzy, czas oczekiwania na takie zabiegi jest zazwyczaj o wiele dluzszy. W kazdym razie, zabieg sie udal i o ile wiem, dziadek nie ma juz z tym problemu.

Gość gość
W Warszawie operacja na cieśń nadgarstka kosztuje 3500zł - to lepiej przyjechać do Poznania i za 2500 to zrobić i wrócić tego samego dnia do domu. A szwy można ściągnąć sobie u dowolnego chirurga.

Gość gość
Witam, piszę pracę licencjacką na temat : ocena wiedzy pacjentów o zespole cieśni nadgarstka, i w związku z tym poszukuje osoby chore na ten zespół , które byłyby chętne wypełnić ankietę , która znajduje się w linku poniżej. Byłabym bardzo wdzięczna za wypełnienie ankiety, gdyż pomoże mi to w napisaniu pracy. Pozdrawiam, studentka fizjoterapii. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdi8 Wc0cjJXJE5nye5YCNh947JppypVkJSwe4S91RCAqOcgJw/viewform

Gość gość
Ja to miałam. już jestem po operacji. Do pełnej sprawności wróciłam po około miesiącu. Zdecydowałam się na operację laparoskopowo. Sam zabieg trwał może 30 minut a ze szpitala wyszłam tego samego dnia. Teraz druga ręka. Trzymajcie za mnie kciuki Wszystko można się dowiedzieć na stronie Pani doktor: http://neurochirurgwroclaw.com.pl/pl/page/7/OPERACJE/120/NERWY/127/Zespol_Ciesni_Nadgarstka

Gość gość
Przeszłam 2 zabiegi na cieśnie nadgarstka .1 ręka super , od razu ulga.Czekałam z niecierpliwością na 2 zabieg i doczekałam się...niestety poszło coś nie tak, straciłam czucie w 3 palcach u prawej dłoni.Czy ktoś miał z Was taki problem.Czekam na nowe badania mgr .Nie wiem co robić.

Gość Teriaka
Moja mama ma zdiagnozowaną cieśń nadgarstka. Chodzi do doktora Olafa Szuby i pan doktor przepisał jej odpowiednią dietę, regularne ćwiczenia rąk a nawet powiedział jak powinna spać aby ten nadgarstek odpoczął. Jak na razie zabiegu nie potrzebuje ponieważ leczenie przynosi rezultaty.

mam podobny problem z nadgarstkiem. miałam robione badanie no i wyszło ze mam zespół cieśni nadgarstka. czekam na zabieg juz 9 miesięcyi dziś sie dowiedziałam ze jeszcze nie mam wyznaczonego terminu na ten rok. moze ktoś wie gdzie bym mogła się udać aby szybciej to nastąpiło. może ma ktoś namiary na BYDGOSZCZ TORUŃ KWIDZYN

Gość gość
Tylko nie chirurgiczny zabieg! One czasem nie udają. Niby jest wszystko ok, ale ręka nie jest do końca taka jak wcześniej. Jest przecież alternatywa. Rehabilitacja wg metody BP. Słyszeliście już o tym?

Gość natalianatalia1
"Rehabilitacja wg metody BP" ? A co to jest? Przyznam, że bardzo boję się zabiegu...

Gość gość
Też bym chciała wiedzieć. Jak już słyszę słowo "zabieg", to mnie ciarki przechodzą. Ja się nie dam ciąć!!!!

Gość gość
Ta metoda BP jest naprawdę rewelacyjna! Wiele osób ją chwali. Stosuje ją centrum w Wieliczce.

Gość małgośkka
Zabiegom, operacjom mówię NIE! Tylko leczenie bezoperacyjne i tylko u Beaty Pruszkowskiej!!!

Gość gość
No ale po co operacja jak można bez ? Czytałam sporo o tej metodzie Bp i powiem wam , że się chyba na nią zdecyduję

Gość gość
Witam. Siostra miała ten sam zabieg w Sport Klinice i nie czekała długo. Jeśli chodzi o terminy to najlepiej sprawdzić na ich stronie internetowej https://www.sport-klinika.pl/zabiegi/zabiegi-operacyjne/ Była bardzo zadowolona z podejścia lekarzy do jej osoby. Wytłumaczyli na czym polega zabieg, w jaki sposób ma się przygotować. Pełen profesjonalizm i przede wszystkich nastawienie na człowieka, czego lekarzom w obecnych czasach brakuje.

Gość reo033

Tylko nie operacja. Raz się udaje, a raz nie. Poczytajcie sobie. Niektóre osoby po operacji dalej odczuwają dyskomfort. Faktycznie poczytajcie sobie o tej metodzie BP . Jak działa, to czemu nie spróbować?

Gość domi

Dokładnie! Warto wybierać alternatywne rozwiązania.Wiele osób pisze o tej metodzie BP i wielu ja chwali. 

Gość allka

Ja dopiero co byłam na badaniu EMG zespołu cieśni nadgarstka i jak się okazuje niestety problem jest i raczej konieczna będzie operacja. Ale nie martwię się, bo w tej przychodni co byłam w Warszawie - CM Medicum,  przyjmuje też znakomity chirurg ręki dr Szuba więc do niego umówię się na wizytę i zobaczymy co dalej. Dla mnie najważniejsze, aby w końcu pozbyć się tego problemu , bo ciężko jest mi funkcjonować zwłaszcza zawodowo

Gość sowa

A skąd wiesz, że konieczna będzie operacja? Lekarza zawsze tak straszą, a może okazać się, że po operacji wcale nie będzie lepiej. Może faktycznie najpierw spróbuj to leczenie metodą BP , o którym tutaj ludzie piszą.