Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kotka Mruczurotka

Szukam osób które odstawiały benzodiazepiny.

Polecane posty

Witam! Szukam osób, które ostawiały jakieś leki beznodaizepinowe czy jak to nazwać. Chciałam zapytać jak wyglądała terapia czy robili to sami czy pod kontrolą lekarza. jak długo brali, a potem jak długo ostawiali. Dzięki z góry za ewentualny odzew.

Ja od lipca biorę taki lek tranxene 10 mg na dzień. Ale odstawiłam już wszystko inne tylko zostało to. Raz wylądowałam w szpitalu nagle i nie miałam go przy sobie, po dwóch dniach przyszła trzęsawka i okropnie złe samopoczucie. Pocieszające było to, że nie związane jakoś z moją psychiką tylko ewidentnie efekt gwałtownego odstawienia. Wróciłam do leku, a teraz chce zrezygnować. Na razie sama biorę tabletkę 10 mg co drugi dzień. Jest ok. Ostatnio zapominałam się nawet i nie wzięłam przez dwa dni. Z lekarką się będę widziała w sobotę dopiero. A nie wiesz ile czasu potrzeba, żeby to całkiem zniknęło z krwi?

Gość vcxvcx
ja bym tam zadnych lekow nie brał . To wszystko jest jedno wielkie gowno .. Wiecej strat niz pozytku daja tego typu leki .

No właśnie liczę na to, że nie był to długi okres. Choć i tak dłuższy niż zalecane 8 tygodni. I boje się, że ataki nerwicy wrócą... Chciałabym zacząć jakąś psychoterapię. Ale spotkania z psychologiem kiedyś nie dały rezultatu i wylądowałam u psychiatry. Chyba muszę znaleźć lepszego specjalistę.

Jeszcze zapytam. Czy psychiatra może prowadzić terapię? Czy jest to psycholog? Moja pani psychiatra, rewelacyjna uważam, nie wierzy jednak w siłę terapii. Uważa, że leki wystarczą... I w odpowiednim momencie odstawienie. Mam do niej zaufanie, bo pomogła mi w życiu bardzo i teraz czuję, że czas odstawić leki. Ale terapii chciałabym spróbować. Tylko jeśli lęki ustały, to czy terapia ich nie pobudzi?