Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze bardziej brązowa

Wypadanie włosów a farbowanie

Polecane posty

Gość jeszcze bardziej brązowa

Od jakiegoś czasu zauważyłam, że bardzo wypadają mi włosy. Staram się o tym nie myśleć i żyć normalnie ale rano jak muszę się uczesać i zaczesywać prześwity to wpadam w depresję i dzień do bani. Czy farbowanie może mieć wpływ na wypadanie? Farbuję od około 20 lat i nigdy nie miałam problemów. Kiedyś używałam farby Palette a tera po namowie fryzjerki od paru lat Garniera. Podobno jest najlepsza. A może to po prostu starość? Zastanawiam się czy może nie przestać farbować ale po miesiącu mam centymetrowe odrosty siwe i wygląda to wstrętnie. Jeszcze do tego przerzedzona grzywka. Czy ktoś mi może coś poradzić? Może jakąś zdrowszą farbą?

Gość Rich tea
farbowanie ,menopauza ,brak witamin ,stres jest trochę tych czynników polecam dobry szampon i odżywkę kup najlepiej w jakimś sklepie fryzjerskim polecam:) i tabletki nap;bellisa mi bardzo pomogły

Jeżeli farbujesz włosy na własną rękę to być może jest to twoja wina, ja też tak robiłam do czasu...teraz włosy farbuję zawsze u fryzjera, w In Harmony mają profesjonalne farby i dobierają stężenie wody pod kątem kondycji włosa i potrzeb więc wszystko odbywa się bezpiecznie

Cześć, kiedyś sama miałam ogromny problem z wypadaniem włosów... znalazłam tego bloga: 

wlosomaniaczkapl.wordpress.com 

znalazłam tam specyfik do włosów dzięki któremu moje włosy całkowicie ożyły