Gość wezwyjdzzz Napisano Styczeń 17, 2011 witam wszystkich;-) za tydzien wybieram sie do ortodonty..., poniewaz musze nosic aprat. Rok temu w marcu przwrocilam sie i wybialam sobie przednie jedynki. I teraz mam problem bo aparat jest mi bardzo potrzebny, mam wysunete wlasnie te 2 jedynki do przodu, ale jak bylam u dentystki i pytalam co teraz robic ( bo wczesniej czy pozniej na te ulamane zeby musze miec zrobione koronki, poniewaz te nakladeczki nie wytrzymaja tyle i po jakims czasie zaczna odpadac) powiedziala mi sie, ze nie moge miec stalego apratu!!:/ zalamałam sięę:( jedynie ruchomy. Wchdzoialm na rozne fora i czytaalm ze ruchomy daja tylko dziecia do 12 albo 13rz. Tym ktore maja jeszcze zeby mleczne albo mieszane, a ja mam wszystkie stale. ! i teraz moje pytanie czy ktos z was mial podobny przypadek? wiecie jak to wyglada.? moze dzdza mi aparat tylko zamki nie bede przyklejone na przednich zebach, a na tylnich, a na przednich jakis drucik ktory by je prostowal? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach