Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nastolatkawpotrzebie

potliwość, bardzo wstydliwy i krępujący problem

Polecane posty

otóż jak wyżej strasznie pocę się pod pachami!!! A mam 14 lat i strasznie wstydzę się tego. Jest dziewczyna starsza ode mnie która strasznie mnie nie lubi, moja koleżanka którą ją zna dodała pewne zdjęcie gdzie jestem ja i właśnie mam tak koła pod pachami i teraz ona się ze mnie śmieje, potajemnie ale śmieje.. co mam zrobić? Kupiła perspiblock (czy jakoś podobnie) ale nie wiem czy to podziała i nie wiem czy zacząć używać.. Pomożcie proszę

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
nie znam tego preparatu, ja używałam etiaxilu i był bardzo skuteczny. używa się go na noc na suchą czystą skórę rano zmywa i nakłada dezodorant/antyperspirant.

Gość iroveihftieq
anditral albo etiaxil ponoc ziaja bloker tez dobry

a o perspi block znajdziesz informacje w internecie, widzę że jest ich dużo. ja nie stosowałam, bo uratował mnie etiaxil.

jeśli chodzi o etiaxil to nie, nie jest na receptę. tylko przeczytaj ulotkę

Gość iroveihftieq
ok 20-30 zlotych, ziaja kosztuje 7zl

Gość czekolada na patyku
zacznij uzywac jak najszybciej, bo szkoda czekac. Tylko uwazaj, bo te preparaty odbarwiaja ubrania, wiec jesli nalozysz pod pachami, to zaloz jakas stara koszulke do spania, a rano dokladnie zmyj, bo moze ci odbarwic ubranie do szkoly. Rowniez dokladnie umyj rece. Mozesz rowniez pojsc do lekarza i poprosic o badania krwi, moze to nie tylko sprawa dojrzewania, ale jakies hormonalne zaburzenie, ktore trzeba leczyc.

Mniej więcej w tym wieku co ty miałam taki sam problem. Kupowałam tylko konkretne ubrania w konkretnym kolorze - żeby nie było widać plam potu pod pachami. Na bluzki zakładałam luźniejsze bluzy czy swetry - wtedy nic nie było widać. Ogólnie porażka. Antidral i etiaxil działają podobnie, z tym że ten pierwszy jest tańszy - kosztuje 20 zł a etiaxil około 40. I antidral u mnie nie zadziałał, ale są osoby, które go chwalą. Ważne, żeby w przed i po stosowaniu tych preparatów nie depilowac pach.

Za około 20 zł jest takie cos jak super deo - spytaj w aptece. Taki naturalny anty perspirant z kryształu górskiego. Bez recepty oczywiście. Moze nie tani ale starczy spokojnie na około roku. To taki kamień. Moczysz i smarujesz jak deo w kulce. Nie Slyszalem złych opini. Sam używam no skończył mi sie ostatnio musze kupic... Jest calkiem naturalny bez zapachu wiec i perfum mozesz użyć. Bez koloru. Neutralizuje zapach potu i troche zmniejsza jego wydzielanie a nie zapycha pory jak niektóre chemiczne. Radził bym raczej to.

Po paru dniach, może nawet po pierwszym zastosowaniu. Pamiętaj o ulotce i powodzenia:)

ja kupilam ziaja bloker w normalnej drogerii w mojej miejscowosci. zaplacilam 5.99 uzylam wczoraj po kapieli i .... !!! do tej chwili mam SUCHO !!!! boze czemu tego nie wymyslili kilka lat wczesniej! w gimnazjum zyc mi sie nie chcialo przez spocone pachy bo zaden zwykly antyperpirant nie dzialal, na wfie wstydzilam sie cwiczyc, podniesc reke do gory! a po tym cudenku mam CALKOWICIE SUCHO !!! chyba kupie zapas, na wypadek jakby wycofali lub zdrozal CUDEŃKO !

Gość Dianka8
ziaja bloker odparzyl mi skrórę... :O nie wiem co moglo byc przyczyną... uzywam go od jakiegos roku i nigdy sie tak nie zdarzylo... :( mam dookola pach taką czerwoną obwódkę... i szczypie jak cholera. nie bylam po depilacji..,