Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takie tam pytankoo

Aborcja. Jakie macie zdanie ?

Polecane posty

Gość Takie tam pytankoo

Ja w sumie nie mam zdania, ani nie jestem na tak, ani na nie. Sama nie zdecydowałabym się na aborcję, ale daleka też jestem od osądzania kobiet, któe się na to decydują. A jak Wy uważacie ? Czy aborcja to nic złego, czy też może postrzegacie ją jako morderstwo dziecka ? Czy powinna być legalna ?

Gość Takie tam pytankoo
upupupupu

Gość a ja uważam..................
że kobieta powinna mieć wybór i prawo do dysponowania własnym ciałem i planowania własnego życia bo to na niej spocznie w przeważającej części albo całkowicie ciężar wychowaia anie rzadko i utrzymania dziecka.

kobieta powinna mieć wybór i prawo do dysponowania własnym ciałem dokladnie. WLASNYM CIALEM. Plód to już nie jej cialo a malutki czlowiek. 🖐️

ale pasożytujący w kobiecie :p, która z różnych względów może nie chciec użyczać własnego ciała - zrszta intencja kobiety nie jest zabicie płodu tylko usunięcie go z jej ciała.

Gość dotej wyzej
ale pasożytujący w kobiecie ==> no wiesz z nieba sie tam nie zwial

no to trzeba bylo się zabezpieczać a nie walić ile wlezie :P co się stalo to się nie odstanie i trzeba ponosić konsekwencje może tym dzieckiem się zaopiekować i wziąć to na swoje barki ale nie musi może przecież urodzić i oddać do adopcji. Jakim prawem decyduje o życiu czy śmierci, i dlaczego nie da do adopcji? 'Bo moje dziecko nie będzie się chować u obcych?" Lepiej zabić? oczywiście wykluczam tu dziewczyny zgwalcone, bo to co innego. a wiecie na czym aborcja polega? Lekarz wyrywa nóżki, rączki.. rozczlonkowuje plód i wyrzuca do śmieci więc co to jest jak nie zabicie? http://www.eugeniusz.oblaci.pl/pro_life_aborcja/aborcja_14.jpg osobiście bym tego w życiu nie zrobila trzeba myśleć glową a nie ci­pą no ale jakoś też tym nie żyje żeby się sprzeciwiać wielce.

gdyby tabletki anty były dostępne za free i bez problemu - to chyba mniej kosztowałoby państwo niz zasiłki i utrzymywanie dom ów dziecka, gdyby tabletki "po" były dostepne równie łatwo nie trzeba byłoby wyrywać nóżek i raczek :p Kobieta powinna mieć wybór.

Gość trza uświadamiać
i edukować a nie chodzić na msze i sie modlic :P

jak chce miec wybor to niech sobie leb upie­rdoli :P nie no co my się będziemy klócić nie nam o tym decydować przecież 🖐️ Każdy ma prawo decydować o swoim życiu chociaż skrobanka to już może przesada, bo ja osobiście wolalabym donosić i oddać do adopcji - może za pare lat mi się odmieni a adopcja przecież może być 'otwarta' i dziecko mogę odwiedzać a jak nie będę chciala to i się martwić nie muszę, bo ma dach nad glową i 'rodzinę'. Faktem jest, że w Polsce antykoncepcja jest jeszcze tematem TABU bynajmniej w szkolach, mlodzież normalnie wstydzi się o tym gadać ja chodzilam do szkoly w Niemczech i tu pierwsze wzmianki o seksualnej edukacji są już w drugiej klasie a od czwartj klasy uczą się 'konkretniej' i nie ma tego ogólnego wstydu jak np. szóstoklasista ma zalożyć gumę na kondoma. Co więcej jestem ubezpieczona i tabletki (czy generalnie leki na receptę) mam za darmo !!

Gość Madmłazell
a ja urodziłam i mecze sie sama ojciec dziecka okazał sie pasożytem, ale urodziłam

Gość Madmłazell
ale mimo,że urodiłam uważam,że aborcja powinna zostać sprawą każdej kobiety bez ingerencji głupiego narodu

Gość Madmłazell
urodzić dziecko w młodm wieku --> zmiana życia o 180 stopni dlatego nikt nie powinien ingerować w wybór kobiety

Gość Madmłazell
up

Gość dr Skrobek
skrobać i do przodu,amen!hahahaaa

Gość marblyx
jestem za aborcja , kazdy ma prawo robic tak jak uważa

Gość ja jestem za prawem do
aborcji, za samą aborcją nie, bo dla mnie to okropne najpierw bezmyślnie zaciążyć a potem pozbyć się problemu, tak jakby to było strząśnięcie prusza z płaszcza. Może to jeszcze nie dziecko, ale przecież to embrion z ktorego rozwinęłoby się nasze dziecko, miałoby nasze oczy, miałoby serce, miałoby swoje marzenia. Jestem za tym, żeby myśleć zanim się pójdzie do łóżka. Ale mysle ze aborcja powinna byc dostepna dla tych co chca to zrobic, bo jak ktos chce to i tak to zrobi, a tak przynajmniej to sie odbywa w normalnych warunkach i pod opieka specjalistow.

A ja jestem przeciw, bo dla mnie to niesprawiedliwe, żeby nie miec prawa do pojawienia się na świecie.

Ja jestem za, chociaż sama pewnie nie miałabym odwagi... Jednak nie oceniam kobiet, które się na to zdecydowały. Nie moja broszka ;)

Gość nie popadajac w skrajnosc
aborcja, gdy poczecie nastepuje w wyniku gwaltu jak najbardziej tak, to samo tyczy sie wad wrodzonych u plodu; wszystkie inne aborcje powinny byc wszedzie zakazane, a juz na pewno gdy plod ma szystko wyksztalcone

Gość kkkkiiikkkkaaaa
Ja dopuszczam aborcję w przypadku ciąży z gwałtu oraz w sytuacji, gdy płód ma wady i urodzi się chory. Jak matka jest ciężko chora i poród zagraża jej życiu to też uważam, że powinno się aborcję przeprowadzić. Pozostałe przypadki mogły się zabezpieczać.

Gość sraczkamaczka
to po co te kurwy ktore nie chca miec dziecka sie ruchaja?? je trzeba bylo wyskorac, one nie maja prawa decydowac o zyciu dziecka! nie trzeba bylo pizdy wystawiac.

Gość ja nie rozumiem pisania
moje cialo, moja macica, ale dziecko idiotko nie jest rzecza ani twoja wlasnoscia, ono rodzi sie samo dla siebie jako indywidualna jednostka, wiec jakim prawem ty masz decydowac o tym ktore przyjdzie na świat a ktore nie ? jak macica jest twoja to naucz sie myslec glowa a nie macica