Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleowoc

Pytanie o przymiarkę sukni

Polecane posty

Gość Aleowoc

Wychodzę za mąż we wrześniu. Waże dużo i odchudzam się. Schudłam już 8 kg, bardzo chciałaby schudnąć jeszcze 20. Niekoniecznie do ślubu, choć nie ukrywam,że im więcej uda mi się schudnąć, tym na pewno ładniej będę wygladała i lepiej się czuła w TYM dniu :) Tak na prawdę nie wiem, ile uda mi się schudnąć do ślubu. Mam zamiar zacząć szukać sukni ślubnej ok kwietnia, maja. I to rodzi się pytanie, bo powiedzmy,ze coś tam znajdę, wymierzą mnie i zamówię suknię. Ale ciagle będę się odchudzać i np. przez te 3-4 miesiace schudnę jeszcze np 10 kg. Okaze się,że suknia jest za duża, i co wtedy? będą poprawki? To jest w ogóle jakiś problem, czy nie powinnam się tym martwić? :)

Gość Inna PM
Wiele zależy od sukni. Ale musisz mieć świadomość że (w wielu salonach tak jest) jeżeli bardzo zmienisz rozmiar i poprawki nie będą możliwe i tak musisz sukienkę odebrać. Oczywiście są przymiarki i dopasowania ale gdy zmniejszysz się o 2 rozmiary to może być poważny problem.

Gość hihi haha hehe huhu
nie chudnij :P

Gość decorations;ss
Czyli masz jeszcze 4 miesiące powinno ci się udac schudnąc około 15kg jeszcze

Gość decorations;ss
Ja w 5 miesięcy schudłam 25kg ale odchudzałam się dosyc szybko. choc jojo nie ma

Gość Aleowoc
wow gratuluje :) powiedz prosze jak Ci sie to udało?

Idź do salonów sukien i popytaj na ile miesięcy przed ślubem powinnaś się zjawić na pierwszej przymiarce i najlepiej zapytaj jak wyglądają poprawki w razie, gdybyś schudła sporo. Moja koleżanka się tak odchudzała i na którejś z kolei przymiarce pani w salonie powiedziała jej "stop", bo inaczej gorset będzie jej spadał, albo będzie musiała mieć nowy.

Gość Aleowoc
No chyba tak zrobię, dziękuję za rady :) tak w ogóle,to mam nadzieję, ze jak zacznę się rozglądać w kwietniu, to zdąże z suknią do września???