Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do ciebieggggg

nie potrafie zrozumiec fenomenu

Polecane posty

Gość do ciebieggggg

szczescia z opiekowaniu sie dzieckiem malutkim,rozumiem ze mozna pokochac swoje dziecko(mam tez) rozumiem ze mozna byc szczesliwym z jego posiadania wiele rzeczy potrafie zrozumiec ,ale nie zrozumiem jak mozna czerpac radosc z wykonywania takich czynnosci jak :karmienie,przebieranie bo sie obzygalo,oślinlo,przebieranie non stop pampersow z kupa i sikami,plakanie dziecka,codziennie wstawanie do niego w nocy,sciaganie pokarmu,noszenie dziecka na okraglo przy kolkach czy zabkowaniu dla mnie to byl najgorszy okres w moim zyciu i przysiegam ze jakbym miala to powtarzac wolalabym sie zabic.

moje dziecko nie płacze prawie w ogóle, nie mialo kolek od 8 tygodnia przesypia noce( wcześniej spało 6 godzin w nocy) na spóźnione zęby czekam z niecierpliwością. ulewanie sranie i sikanie nie przeszkadzało mi nigdy, ot zwykła czynność fizjologiczna.

a skąd ta teoryjka, że ktoś z tego czerpie jakąś szczególną radość? a nawet jeśli - co z tego? chyba można być zadowolonym z faktu, że się dobrze radzi z własnym dzieckiem? zresztą, ja bardzo lubię mieć dokładnie wysprzątane mieszkanie, ale to nie znaczy, że raduje mnie czyszczenie kibla - tylko EFEKT :)

Gość głupia teoria....
tak jakbyś napisała, że właściciel sportowego auta czerpie radość z bulenia dużego OC :O Oczywiste jest że wszystko ma swoje + i -, także posiadanie dziecka.... przebieranie kupy to jest ten - a pierwszy uśmiech to jest ten +.

Gość moj syn ma setki zabawek
ale same matki co rusz na akfe pisza ze czerpia radosc z pzrebywania i zajmowania sie dzieckiem 24/24 wiec ta teoria pewno powstala na podstawie tych wypowiedzi.. ja nie zcerpie zadnej radosci z opiekowania sie dzieckiem, ot to tylko obowiazek i odpowiedzialnosc :/

Gość mamamam26
pewnie jak będziesz stara - zniedołęzniała - ze sklerozą robiła pod siebie to wtedy twoje dziecko też będzie tak mysłało jak ty teraz o nim - i będzie się wolało zabić niż opiekować się schorowaną matką..

Gość ananamana
Pidejrzewam ze nikogo to nie raduje. Mamy robia to bo to normalna cznnosc wpisana w bycie matka. Moze inne nie przezywaja tego tak jak ty, ale to chyba glownie dlatego ze mialy swiadomosc, ze niemowle wiaze sie z siuskami i kupami. O czym ty myslalas zachodzac w ciaze? Mleko samo sie odciagnie? Dziecko nie bedzie plakac? Nie bedzie robic kupy? Zabki nie beda mu wychodzic?

mamamam26 >> no trochę chyba za ciężką artylerię wydobywasz ;) dziewczyny, dla jednych z nas przebranie pieluchy to zabieg higieniczny, a dla innych radocha także i z takiego aspektu opieki nad dzieckiem. jednej się cofnie śniadanie, a inna będzie zadowolona. i co z tego? po co je porównywać?

Gość ona,,,,
dla mnie to tez najgorszy okres w zyciu kocham moja corke ale jakbym miała jeszcze raz przez to przechodzic o nie!!!!!!!!!!!11111