Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila222

chodzik

Polecane posty

Gość kamila222

witam czy wasze dzieci mialy chodzik?moj syn nie ma ale chciałam zasiegnac opini

ja jestem jeszcze w ciąży, ale już teraz mogę powiedzieć, że na pewno chodzika nigdy nie kupię! Dzieci w chodzikach zaburzają równowagę, później zaczynają chodzić. Wiadomo, że dla rodzica to wygoda, bo wsadzi dzieciaka i niech se chodzi po mieszkaniu, ale dla dziecka zdrowe to nie jest.

Gość ghghghg
moja cóka miala sama zaczeła chodzic jak skońćzyla 12 miesiecy

Gość Naranja.
Ummm, nie warto... Szczerze. Nie jest rzyczliwy dla dzieciecych sciegien Achillesa. Lepiej zainwestowac w drewniany wozek pchacz (nie plastikowy, bo plastikowe nie maja odpowiedniego obciazenia i nie trzymaja balansu). Pchacze mozna uzywac w domu i na zawnatrz.

Gość Naranja.
zyczliwy*

Gość hghtruy
Moje dzieci miały. Córka biegały w nim całkiem sporo,nie raczkowała od razu zaczeła sama chodzić w wieku 10 miesięcy. Syn nie chciał chodzika,udawało mi sie wsadzić go 2razy dziennie na 5 minut,zaczął raczkować w wieku 7 miesiecy,chodził jak miał 13 miesięcy.

Gość jesli się nie przesadza
to moim zdaniem nie zaszkodzi..... moje dzieci tez miały chodzik.... bo to świetnie ogranicza takiego malucha a jednocześnie daje mu swobodę! nie zastąpione przy robieniu prania, gotowaniu.... ja nigdy nie przekraczałam 1h dziennie..... ...poza tym dziecko powinno jak najczęściej bawić się na podłodze! moje dzieci raczkowały od ok 8 mies, starszy zaczął chodzić w wieku 13 mies. młodszy dokładnie w dniu 1 urodzin, żadnych problemów nie miały.