Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Thermal City

Szczeniaczki do oddania - PILNE !!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Thermal City
maniulkaa wieczorkiem, jak wróce z pracy Ci podeślę :)

Gość koncentrat pomidorowy
ale to ty wlasnie najwieksz auwage zwracasz na to czy ma rodowod czy sa w typie, to nie rasa bla bla bla wiec nie przekrecaj kota ogonem :o

Na głowe to widac ty jestes chora i zamknij morde bo cie podam do sądu

to jest fanatyczka i tyle

Gość sołsad!
ale bez kitu , facet chcesz sprzedać psa takiej i takiej rasy i co jej do tego?no co? Boli ją to?W doope se wsadź ten swój rodowód jak się nim tak podniecasz uważaj coby Cię za bardzo nie rozyebaaał,tymczasem wypiertalaj w podskokach :classic_cool:🖐️ przepraszam za wulgarność ale już nie mam słów do tej kobiety :)

sołsad - Paletz? :classic_cool:

buehehehe

Ja nie wiem jak można napisac na psa rasowego kundel tylko dlatego ze nie ma rodowodu. matka rasowa ojciec rasowy, a dziecko kundel, a może małpa co

ja zwracam? Skąd ty to możesz wiedzieć? Mialam w swoim życiu więcej psów ze schronu ale oczywiście wy wiecie lepiej. Nie moja wina, że jesteście tak malo pojętni, że nie rozumiecie, że jedyną rzeczą o jaką tu chodzi jest NIEPOTRZEBNE namnażanie psów, których i tak jest o wiele za dużo w Polsce. Najpierw zróbcie w niej porządek z przepelnieniem w schroniskach i z tym, że kiedy zamyka się schronisko ponad 500 psów ma iść do uśpienia, bo oczywiście nie ma komu ich wydać, bo ludzie wolą kupowac pieski bez rodowodów z allegro. Gdyby nie to, ludzie braliby te które najbardziej czlowieka potrzebują. I jak ktoś się ma zamiar o to wyklócać ze mną to jest bez serca, skoro woli kupić psa z allegro 'rasowego' (który wg PRAWA nie jest raoswy jak nie ma rodowodu) zamiast iść do schroniska i wziąć biednego psa. Jesteście plytcy jeżeli zależy wam aby mówić na psa po rasie którą jest/przypomina, bo mieszaniec dla was gorszy? :o o chorobach dziedzicznych nie wspominam bo i tak to zbyt 'szeroki' temat dla was do pojęcia. 🖐️ i zamiast zaczniecie się stawiać - sprawdźcie czy macie rację na pewno 🖐️

rasowy=rodowodowy! Wiec psy są W TYPIE! Tak to jest jak się rozmnaża psy bez uprawnień hodowlanych...

wypierdalaj te swoje poematy pisac na szwabskich forach, raus

tylko się nie zesraj boże mysia ty masz naprawde coć z głową...myślisz ze jak ktos kupi psa bez rodowodu to go dla zabawy zabije a jak kupi z rodowodem to będzie kochał az do śmierci?..wez sie puknij w łeb skończona debilko! zaznaczam TO TY TO NAPISALAS NIE JA, JA TAK NIE TWIERDZĘ I NIGDZIE TEGO NIE NAPISALAM. Problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Lipsss Lipsss@tlen.pl'; Ja nie wiem jak można napisac na psa rasowego kundel tylko dlatego ze nie ma rodowodu. matka rasowa ojciec rasowy, a dziecko kundel, a może małpa co Tego też nie napisalam ja tylko ty, wnioski nasuwają się same 🖐️

Gość a twoj ma rodowod czy
jest tylko w typie rottweilera? :P

Gość Thermal City
Mysia w jednym Ci musze przyznać rację, chodziło o kwarantann,,e.. Ale z innymi uwagami się nie zgadzam. Dlaczego psy po rodowodowych rodzicach mają być uznane za gorsze ?? No i jeżeli chodzi, o rozmnażanie. Nie miałem celu akurat teraz by miały potomstwo, choć chciałem by 1-2 były szczeniaki. Wiem zaraz powiesz, że produkuję kundle :D, nie, nie produkję. Suka ma 3 lata, a pieś 4 i jest to ich pierwsze potomstwo.

a ty nie rozumiesz mnie?! ch­uj z tym rodowodem, wiesz dlaczego ktoś kupuje psa BEZ rodowodu moim zdniem? bo po 1: szkoda mu wydac ponad 1000zl na psa bo po 2: musi mieć rasowego bo przecież mieszaniec gorszy, brzydszy itd. no i rasowy to się lepiej slyszy dla niektórych :o no bo nikt tu nie powie, że pudel bez rodowodu będzie na pewno mial wygląd idealnego pudla i do tego jego charakter, bo to się zdarza rzadko (i wlaśnie tylko po rodzicach z rodowodem)

Gość dsdfghj
ja mam psa bez rodowodu i kocham go strasznie,nigdy nie zrobiłabym mu krzydy...dla mnie papier nie ma znaczenia

ta jasne bo wszyscy łażą i węszą pod uchem pod jajami czy sie aby zgadza z opisem rasy, wez sie zastanow kobieto, jestes fanatyczką bez kitu

Thermal City przestań ich sluchać, bo ja nie twierdzę, że są gorsze ANI trochę. i te bez rodowodu, i te z jak i te w typie wszystkie są tak samo kochane i tak samo 'wartościowe'. Moim zdaniem to ludzie są chorzy bo psa powinni brać ze schroniska a nie kupować 'dla rasy' a i tak im szkoda kasy na rodowód. Przecież pies bez rodowodu - twoje są po rodzicach z rodowodem to trochę inaczej też - być może nie będzie wyglądal jak czysto rasowy (zgodny z wzorcem) do tego charakter może mieć inny niż we wzorcu i choroby mógl odziedziczyć, bo przecież rodzice nie byli badani np na dysplazję. nie zesraj się tak, bo taka jest prawda ludzie są nienormalni i maltretują zwierzęta ostatnio husky na lince, pies na torach, kot rzucany po pokoju. I co myślisz, że tym ludziom robi papierek różnicę? Czy może to moja wina, że tak są te zwierzęta traktowane?

Gość WIDZIELISCIE?
pierdolisz😠 jak połamana, idź na szwabskie forum jak ktos napisał i tam udzielaJ rad tu nikogo nie zmanipulujesz krętaczko!!!!!

to powiedz mi czemu ty masz psa w typie rottweilera a nie kundla ze schroniska co??:o

doba mysia, masz swoje zdanie, ale to, że je tutaj wyrazisz to nie znaczy, że autor topiku ze skruchą skasuje wątek i pójdzie się utopić z żalu do samego siebie nie wiem, po co odwalasz dyskusje? jak ktoś się uprze, że ma rasowego to nic go nie przekona, że jest inaczej myślę, że jako wielbicielka psów powinnaś w TYM MOMENCIE (kiedy pieski są już na świecie i nie mają gdzie iść) przekonać ludzi, by je wzięli na pouczanie o nie rozmnażaniu psów nierasowych jest już kapkę za późno a co do autorki- jeżeli to nie jest prowo, to polecam wystawić pieski ze zdjęciami na alegratka.pl bądź allegro.pl i szybko znajdziesz im domy!

ja piszę o podejściu innych ludzi a nie o swoim. To ludzie myślą, że jak mają mieszańca to im to ujmuje bo lepiej powiedzieć że rasowy a taki typowy burek dla nich gorszy. DLA NICH, nie dla mnie. nauczcie się czytać ze zrozumieniem, bo ja NIGDY NIGDZIE nie napisalam, że wedlug mnie takie psy są gorsze. To jest mentalność niektórych ludzi którzy muszą pokazać przed sąsiadem, koleżanką, gdziekolwiek jakiego fajnego mają psa. Sama się zajmuje psami z polskich schronisk i myślisz, że jakbym nimi gardzila to bym to robila? Zastanów się...

ale teraz tro juz pierniczysz. i pom co tak ugolniac? tak ludzie sa wszyscy tacy be tylko ty nie. wez bo twoj rozum zatrzymal sie chyba na poziomie dziecka 3 klasy podst

do mysi!!! i niech odpowie czemu ma psa w typie rottweilera a nie kundla ze schroniska????????

nie zesraj się no to po co o tym piszesz? Ja nigdzie nic takiego nie pisalam, że rasowego psa nikt nie wyrzuci, a mieszańca nie :o nie wciskaj mi więc nie moich slów w usta :o tvn ja nikomu nie każę usuwać topiku, nikogo nie pouczam, więc o co chodzi? Sama się udzielam na np dogo, tamtym psom pomagam znaleźć domy, organizować transport, bo one tego najbardziej potrzebują. Wejdź tam i zobacz te biedne psy, poczytaj pare histori może zrozumiesz wtedy moje podejście chociaż trochę... ps.: mój pies, moja sprawa ;) Rottweiler.

ale bez rodowodu!!!!!!!

TO TROCHE DZIWNE BO JA DOSTAŁAM DLA SZCZENIACZKA PASZPORT OD REKI WIĘC NIE WIEM CZEMU MASZ AŻ TAK DŁUGO CZEKAC

Gość melodiaa
Z jednej strony zgdzam sie z Misia, ale tez niektorzy po prostu marza np o psie pewnej rasy, dlatego mysle, ze dlatego kupuja a nie biora ze schroniska. Ja jak juz bede mogla miec psa, bardzo bym chciala huskiego, no ale jesli ktos chce po prostu miec pisaka, to zgadzam sie, moglby isc do schroniska.

swoją drogą, mam psa, który ma rodowodowych rodziców, sam nie ma rodowodu :) ma tylko metryczkę rozumiem, że nie jest czysto rasowy z tegoż względu, ale nie rozumiem, z jakiej racji ma być w tym momencie nazywany kundlem:P bo mi się nie chciało ruszyć dupy do związku kynologicznego:D? no ale dobra, mi się nie chce w tej chorej dyskusji uczestniczyć, pozdrawiam