Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgggfgfg

Jak na bal?

Polecane posty

Gość fgggfgfg

Mam pytanko, jaka sukienka będzie pasować do krotkich kozaków? Chodzi o coś wieczorowego. Czy może jakiś kostium? Proszę o radę i propozycje.Ide na bal ze swoim chłopakiem do rastauracji , beda tam wszyscy jego koledzy z firmy, zupelnie nie wiem jak sie ubrac ;/ pomocy

Gość fbdza
kozaki do stroju wieczorowego :o

Gość kkkkkkuuuuuuuuuuuuu
no tez mnie to troche zastanawia ale jak by nie patrzec na dwrze zimno

No własnie zimo ale można: 1. przebrać buty 2. ubrać botki zamiast kozaków będzie trochę bardziej odpowiednio 3. ubrać klasyczne kozaki (one od biedy ujdą) pisząc klasyczne mam na myśli coś takiego: http://www.aldoshoes.com/us/women/boots/knee-high-boots/80586821-zientara/97 http://www.aldoshoes.com/us/women/boots/knee-high-boots/80688967-mugrage/96 Kostium stanowczo nie jest strojem wieczorowym to strój biurowy, oficjalny najwyżej koktajlowy. Nie wiem co mam bardzo znaczyć bal w restauracji czy będzie to prawdziwy bal czy impreza firmowa?

Gość kkkkkkuuuuuuuuuuuuu
Bedzie to bal w stylu imprezy firmowej czyli tak dwa w jednym ;]

kkkkkkuuuuuuuuuuuuu -> nie zrozumiałyśmy się. Pytałam jaki charakter ma impreza czy to prawdziwy bal przez duże B. Pierwszym balem nazywana jest często studniówka choć do prawdziwego balu jej daleko. Na prawdziwym balu obowiązują stroje wieczorowe gdzie prze strój wieczorowy mamy na myśli garnitury/smokingi dla mężczyzn a suknie wieczorowe dla kobiet. Główną częścią balu są tańce towarzyskie (i nie mam na myśli tu podrygiwania na parkiecie do lady gagi lecz np. walca). Studniówkę nazywa się balem miedzy innymi dlatego że otwiera ją polonez w przeszłości każdy bal zaczynał się właśnie polonezem. Nie pasuje mi do takiego stylu restauracja dlatego chce się upewnić czy to będzie bal czy po prostu bardziej elegancka impreza. Właśnie dlatego bal i kozaki nie grają. Jeśli to prawdziwy bal powinnaś założyć czółenka i moje stwierdzenie od biedy ujdą to naprawdę takie "lepiej nie ale skoro musisz". Na prawdziwy bal potrzebujesz sukni balowej. nie chce się rozpisywać nad tym jak wygląda suknia balowa bo nadal mam wątpliwości czy to będzie bal czy elegancka imprezka.

Gość ej no ja
kozaki do balu wieczorowego,co porazka:/