Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izia87

Potrzebuje pomocy chodzi o maluszka

Polecane posty

Gość izia87

Witam ma taki problem chodzi o mojego synka ma 3 tygodnie,i ma zaparcia znaczy kupki robi ale ma problem z puszczaniem bączków i strasznie sie napina i jest marudny była u mnie połozna byłam tez u pediatry kazały podawac mi koper włoski ale on nie pomaga,on bardziej wywołuje bąki i bardziej sie dziecko męczy słyszałam o espumisan w kroplach czy może dawałyście to swoim dzieciom i czy wam pomogły.

dziecko jest za malutkie, żeby samemu mu podawać leki. Skonsultuj sie z pediatrą który cie prowadzi i coś doradzi, bo zna to dziecko. Proponuje często kłaść maleństwo na brzuszku i masaż plecków, podkulanie nóżek albo położyć na pleckach i masować brzuszek we wszelkie możliwe trony, nie za mocno oczywiście, również fajnie działa dociskanie nóżek do brzuszka.Ciepłe okłady, czy nagrzewanie brzuszka suszarką.... leki, to w ostateczności

Gość mamammamamama
espumisan możesz śmiało podać albo esputicon

Gość autorka jest upośledzona
bo chyba normalna dorosła kobieta tak nie pisze :o Nie potrafisz NORMALNIE napisać idiotko tylko będziesz tak "ciumkać"?:o dlaczego większość kobiet po urodzeniu ewidentnie głupieje

Gość izia87
kretynka to jest z ciebie a co mam napisac mój bachor ni moze sie wysrac pojebało cie nie masz sie czego czepiac to czep sie własnej dupy,widac ze nie masz dzieci,mój synós jest kochany i bede ciumkala w każdym slowie.

Gość nie karm go to nie bedzie
sie napinal :D tak to jest jak sie zywi pasozyta :classic_cool:

Gość betaaaa
PLANTEX lek bez recepty - to mogę polecić

Gość izia87
co za mongoły z niektórych,tym normalnym dzieki.

Gość z takich naturalnych
możesz położyć dziecku pieluszkę na brzuszek i delikatnie puścic strumień suszarki na brzusio,byle nie za długo i to ciepło nie było zbyt gorące.

kobieto!!!pytalas pediatre i polozna...wiec po jakiego..pytasz na forum o takie rzeczy????nie sadzisz,ze to co Ci doradzili powinno wystarczyc?

Gość 4dniDoTerminu
ALE LUDZIE MAJA ŻÓŁCI W SOBIE!!!!!!!!! PO JAKA CHOLERE ODPISUJA SKORO IM SI PYTANIE NIE PODOBA!!! izia87 MAM NADZIEJE ZE PORADY DZIEWCZYN POMOGA TWOJEMU MALUSZKOWI, POZDRAWIAM

wszystko jest w porządku z autorką. nie ciumka wcale:/ to, że napisała, że dziecko robi kupkę ("a co miała napisać oddaje stolec?") i że puszcza bączki to nie znaczy, że jest upośledzona to, że wy pomarańczki preferujecie "zimny chów cieląt" nie znaczy, że każda matka lubi takie metody:/ co do autorki- dobre są masaże i podkurczanie nóżek tzw. rowerek(tylko nie prostuj na siłę dziecku nóżek, jest na to za małe), jednak masując brzuszek nie masuj go "we wszystkie możliwe strony" tylko zgodnie z ruchem wskazówek zegara, ponieważ masując odwrotnie możesz zaburzyć normalną perystaltykę i treści zaczną się cofać, a to sprawi, że dziecko może rozboleć brzuszek, a taki masaż będzie nieefektywny jeśli to nie pomoże to ja bym poszła do lekarza. ale leki podawaj tylko w ostateczności, najpierw próbuj masaży:) pozdrawiam:)

Gość i naprawde zamierzasz
eksperymentowac na wlasnym dziecku zamiast sluchac lekarza? Powodzenia :D :P

Gość kasienkakochabna
wsadz mu w dupke kutaska to zrobi bekarciczek szybciutko,tak mocmo mu!ojmmmm..mmmm

Gość jezuschtyrsechytrusek
czego ciumkasz pipo uposledzona!

Gość ssssssarka
izia- kladz malca na brzuszek, tak jak ni ci pisali , podkulaj nogi dziecka do brzuszka i prostuj, masuj brzuch pzed kazdym karmieniem zgodnie ze wskazowkami zegara. Koperkowe herbatki sa zle bo zwieszają ilosc gazow i tym samym nie pomagaja. Jedne z lepszych to kropelki sab simplex lub lefax ale dostepne sa w niemczech, jednak mozna poprosic w aptece to sprowadza lub na allegro- mojemu dziecku pomogly i wielu innych znajomych tez. Jesli karmisz piersia przestrzegaj diety, jesli butelka to dobra jest butelka dr Brown antykolkowa...i trzeba umiejetnie karmic by dziecko nie lykalo powietrza a tak pozatym musi mu sie odbic po jedzieniu.

Gość autorka jest upośledzona.
też mi się tak wydaje , zapewne za sprawą SN :D

Jak wam sie cos nie podoba to zdupczac na soj temat dla NIECIumkAjacych . ja podawalam cherbatke bez recepty plantex na wzdecia kolk i i bóle brzuszka :) MOJEJ MAŁEJ NIUNI JAK JA BRZUSIO BOLAŁ :) Nie podoba sie komus??

Gość izia87
wiadome że sie skonsultuje z pediatra ale jak narazie rezultatów nie widze i szukam na własna reke przecież nie chce mu podać niczego co by mu zaszkodziło wiec nie wiem po co głupie komenty,robie mu te masaże suszarka tez prubowałam oczywiscie nie na goła skóre tylko tetra przykryłam,ale to wszystko pomaga na chwile,słyszałam o tych wszystkich kropelkach bede sie jeszcze dopytywac ktore bo nie wiadomo ktore pomogą :(

noś malucha na rękach tak żeby był w pozycji na brzuszku, wtedy będzie miał pupę do góry i szybciej się pozbędzie gazów, do brzuszka możesz przyłożyć ciepłą pieluszkę, możesz go też dłużej potrzymać w kąpieli i polewac brzuszek delikatnie ciepłą wodą i wtedy pomasować, poprzyginać nóżki do brzuszka

izunia87, ja też miałam problemy z brzuszkiem u maluszka. Mi również pomagały masaże. Spróbuj go również przepajać zwykłą przegotowaną wodą. Woda ma działanie oczyszczajace. Tak jak już wcześńiej ktoś napisał - uważaj na dietę choc ona nie zawsze jest powodem kolki czy innych dolegliwosci - wiem to po sobie. Na kolki u mnie działał infacol a espumisan niezbyt. Ale infacol na zaparcia nie działa. A karmisz piersia czy mlekiem modyfikowanym?? Bo czasem zaparcia sa spowodowane mlekiem, więc warto je zmienić i sprawdzić czy jest poprawa. Mój mlauszek miał zaparcia i potrafił nie orbic kupy przez tydzień...a po zmianie mleka robi ja co 2 dzien i bóło brzuszka prawie nie ma. Powodzenia i nie przejmuj się jakimis głupimi komentarzami, bo komuś zwyczajnie się nudzi.

Gość chudzielecccc
u nas pomógł esputikocon, ale skonsultuj się z lekarzem.

Gość uńciapuńciaMamuńcia
musisz masowac brzusio, dzieciaczka, delikatniusio, i plececzki też, (tez delikatniusio) , absolutnie żadnych lekusiów bez konsultacyjki z lekarzykiem.

Gość izia87
kurcze jaK WIDZE JAK SIE MĘCZY TO AZ CZŁOWIEKA KREW,wole zeby mnie cos bolało(

Gość taNiedobra758
unciapuncia ja pierdole hihi mam nadzieje ze to sarkazm :P

Gość Młoda Mamaa uposledzona
jestes :O Co to jest "cherbatka"? :D:D:D:D:D Zamiast sie dupczyc w krzakach trzeba bylo do szkoly chodzic, kretynko :P

Gość maluszka012365
Jeszcze pomysk co ty sama jesz bo to tez ma wplyw

Gość izia87
nie jem tłustych żeczy płatki z jogurtem jogurty naturalne kapuste gotowana nic specjalnego od kąd w domu jestem malo jem bo nie mam apetytu.

Gość izia87
(rzeczy)