Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olcia;)

czy mozna pomylic płec dziecka???

Polecane posty

czesc dziewczyny! obecnie jestem w 39tyg ciazy, od poczatku chodziłam do lekarza ktory mowił ze nic nie widac i ze to pewnie jest dziewczynka, w 33tyg poszłam prywatnie do innego lekarza potwierdził ze to mu wyglada na dziewczynke, nie wiem dlaczego ale mam takie rzeczucie ze to bedzie synek, mam juz coreczke ktora ma 2,5roku z nia strasznie zle sie czułam, wymiotowałam okropnie, i tragicznie przytyłam brzuch zaczynał mi sie od pleców wygladałam jak beczka...przykro mowic ale tak bylo, teraz moj brzuch wyglada jak piłeczka tylko mam go z przodu, dobrze sie czułam od poczatku, nie wymiotowałam...i wydawało nam sie ze to odmiana...no ale lekarz co innego mowił. Nie ukrywam ze chciałabym miec chlopca, bo coreczke juz mam, nie wiem czy wierzycie w te wrozby z obraczki ale wyszlo mi ze bede miała jedna coreczke i pieciu chlopcow,mezowi identycznie wyszlo, ale wrozka kiedys powiedziała mi co innego ze pierwsze urodze dwie corki a po tem 4chlopcow w tym blizniaki...troche mnie to przeraza jezeli mialo by sie to strawdzic:)po 33tyg usg juz nie miałam robione, w czwartek ide na cesarke i jestem strasznie ciekawa, czy o 33tyg moze jeszcze cos miedzy nozkami urosnac...:Pjak mozecie to odpiszcie prosze!

Każda ciąża jest inna, możesz być 5 razy w ciąży i w każdej będziesz czuła się inaczej i możesz mieć inny kształt brzucha-o niczym to nie swiadczy. Co do płci dziecka, zawsze lekarz może się pomylić, a pomyłki wynikają z tego, że: - jąderka u chłopca często bardzo długo są schowane w brzuszku i schodzą krótko przed porodem, wówczas lekarz może myśleć, że to dziewczynka - dziewczynki miewają powiększone wargi sromowe, które mogą wyglądać jak siusiak - pępowina może się ułożyć między nóżkami dziecka i dawać wrażenie siusiaka Płeć dziecka można stwierdzić na 100% dopiero po urodzeniu ;)

Jestem w ciąży po raz drugi i po raz drugi urodzę chłopca a ciąże tak różne że szok także nie sugeruj się tym że masz inny kształt brzucha czy dobrze się czujesz ja mam tak samo z tym że w pierwszej ciąży dużo przytyłam miałam duży brzuch i od początku dobrze się czułam teraz przytyłam nie wiele, brzuch mały i od początku źle się czułam też myślałam że będzie dziewczynka ale cóż drugi synek(bynajmniej na usg) zobaczymy za 5 tyg:)) ale myślę że nie będzie pomyłki gdyż sama widziałam siusiaka:)