Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to się może skonczyc?

Nietypowe pytanie o pigułkę ...

Polecane posty

Gość jak to się może skonczyc?

Przedstawie sytuacje w czwartek kochałam się z chłopakiem (biore tabsy) byłam zabezpieczona - do niedzieli zgubiłam tabletki....nie wiem kiedy i gdzie...:( nie jestem juz zabezpieczona teraz pytanie- w ciązy raczej nie jestem, chociaz kto wie, ale to nie bedzie dla mnie zadna tragedia. martwi mnie cos innego- tak nage przerwanie tabletek - co to oznacza dla organizmu?: dodam, ze jestem tez na diecie...

na pewno dostaniesz krwawienie z odstawienia, poza tym nie powinno być większych problemów

Gość vfghnbg
zabezpieczona jestes, dla orgaznimzu nic nie znaczy, nie ma hormonow wiec pracuje jak kiedys przed tabletkami.

nie jesteś zabezpieczona od kiedy nie bierzesz tabletek, chyba, że zgodnie z ulotką rozpoczniesz nowe opakowanie.

Gość szczera jędza1
W którym tygodniu brania pigułek przestałaś? Bo jak w trzecim, to jestes zabezpieczona, masz teraz tydzien przerwy i powinnaś zacząć nowe opakowanie. Jak w 1 lub w 2 tygodniu, to może oznaczać ciążę. To nie jest nietypowe pytanie - to pytanie typowe dla osob, dla ktorych tresc ulotki to abstrakcja.

z tego co wiem od gin to jeżeli nie bierze się kolejnego opakowania to już w tej 7 dniowej przerwie nie jest się zabezpieczonym... choć szanse, że się wtedy wpadnie są bardzo niewielkie

Gość szczera jędza1
Istnieje szansa, że mimo swojej gapowatości autorka tematu skoczy jutro do lekarza po receptę i wykupi ją do upływu owych siedmiu dni. ;)