Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marynazwawki

Pominięta tabletka 3 dni przed owulacją

Polecane posty

Gość marynazwawki

Pominęłam jedną tabletkę na 2-3 dni przed 14 dniem cyklu. Podkreślam, że mam regularne, praktycznie co do godziny cykle 28 dniowe Kochałam się 2 razy 2 dni przed pominięciem tabletki Czy ochrona została? Czy powinnam była stosować dodatkowo gumkę? Bo słyszałam, że są tygodnie, w których ochrona zostaje zachowana mimo pominięcia.

Gość marynazwawki
up, jedna konkretna odpowiedź i daję spokój:P

Gość marynazwawki
?

Gość marynazwawki
ja nie mówię, że są dni płodne i niepłodne chodzi o to, że słyszałam, że jeśli pominie się tabletkę w pierwszym tyg cyklu to jest ryzyko, a jak w pozostałych to już nie trzeba się dodatkowo zabezpieczać pod warunkiem, że zażyje się tabletkę jak najszybciej :) tylko nie wiem, czy to prawda, a nie wiem, gdzie tego szukać

Gość marynazwawki
dodam, że tabletki biorę zawsze między godziną 19, a 21, a wtedy, kiedy zapomniałam wzięłam dopiero o 11 następnego dnia. więc 12 godzin minęło

w ulotce... tam jest wszystko. W moich było, że jeżeli w drugim tygodniu się pominie to nie trzeba, a w trzecim należy albo zrobić wtedy 7 dniową przerwę od dnia pominięcia lub się dodatkowo zabezpieczać naprawdę zajrzyj do ulotki od tabletek, tam jest to dobrze opisane. Na pewno lepiej niż ja tłumaczę :)

z tego co liczę to pominęłaś tabletkę z drugiego tygodnia, więc powinno być ok :)

Gość marynazwawki
no problem w tym, że ulotka została przeżuta i wydalona przez mojego psa, przez co stała się, że tak powiem, mało czytelna:P dlatego przeanalizuj jak możesz sytuację i powiedz mi, jaka jest szansa dzisiaj powinnam dostać okres. rano miałam krwawienie, a teraz nic;/ jak do jutra nie dostanę to mogę zrobić jutro test? w razie czego-wykaże ciążę?

Gość marynazwawki
nie jestem w 100% pewna co do moich obliczeń, jednak tabletka została zpomniana na pewno po pierwszym tygodniu cyklu. ps mam nadzieję, że cykl w tabletkach liczy się od pierwszego dnia 7 dniowej przerwy? czy się mylę?

hihi :) to z tym psem to faktycznie problem :) mi fretka kiedyś zjadła pół pakowania tabletek :P to dopiero było... dobrze, że miałam następne akurat :) wydaje mi się, że szansa jest niewielka - drugi tydzień więc zabezpieczenie powinno być zachowane. brak krwawienia to może być właśnie, że stresu lub choroby. Myślę, że jak nie dostaniesz to możesz zrobić test. a długo bierzesz tabletki? bo ponoć 3 pierwsze miesiące to różnie organizm reaguje... np baaaaardzo skąpym krwawieniem.

nie wiem co do cyklu... ale raczej wszystko opisywane jest od pierwszej tabletki z opakowania. To w którym tygodniu brania tabletek zapomniałaś?

Gość marynazwawki
biorę tabletki 4 lata! bez żadnych przerw no więc- miałam 7 dni przerwy i jakieś 3 dni później nie wzięłam tej cholernej tabletki jeżeli by licząc, że początek cyklu to pierwszy dzień 7-dniowej przerwy, to nie wzięłam tej tabletki w 2gim tygodniu, więc teoretycznie jest ok ale jeżeli okazuje się, że początek cyklu jest w dniu rozpoczęcia krwawienia czyli 4 dni później to wszystko sięprzesuwa i wychodzi na to, że tabletki nie wzięłam w pierwszym dniu cyklu :/ a to już chyba nieciekawie? ps ja bym się bardziej martwiła o fretkę niż o nie wzięcie tabletek :P jeszcze by jej coś wyrosło od hormonów, co nie powinno :D

Gość marynazwawki
chyba sobie strzelę w łeb, jak się okaże, że jestem w ciąży módl się za mnie jutro pocieszam się tym, że biorę tabletki już tyle lat, że może ta jedna przerwa nie zostanie wykorzystana przez te mały białe skurwysynki :P dziękuję, że mim czas poświęciłaś:D módl się jutro za mnie :P

no więc na ulotce od Cilest jest tak: w razie pominięcia dawki (pod warunkiem, że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest nie kótszym niż 24 godziny) należy przyjąć ją jak najszybciej. oznacza to, że w ciągu jednej dobry można podać dwie tabletki

w przypadku gdy nie przyjęto w 1 lub 2 to należy się zabezpieczać, a w 3 należy zacząć następne opakowanie (bez przyjmowania starego). Jak brałam Mikrogynon to było, że w pierwszym zabezpieczać się, w drugim nie trzeba, a w 3 zrobić przerwę. Co tabletki to inna metoda. Jeżeli masz standardowe tabletki dwuskładnikowe, to byłaś zabezpieczona :)

Gość marynazwawki
stediril mam

Gość marynazwawki
dobra, mam pełne rozeznanie kochałam się w sylwestra, pominęłam 2 stycznia teraz jest 18 stycznia, a ja mam dzisiaj czwarty dzień 7dniowej przerwy już mi się plącze:/

wydaje mi się, że będzie ok i jutro lub pojutrze dostaniesz @ :)

Gość marynazwawki
z tego, co czytam, to w przypadku moich tabletek nie ma znaczenia, czy pominęłam w pierwszym, drugim, czy trzecim tygodniu napisane jest, że jeśli przerwa była dłuższa niż 12 h to muszę się dodatkowo ogumować szlag by to trafił:/ mam nadzieję, że dzisiaj w nocy mnie krew zaleje!!:P dobra,idę przed telewizor,bo jak się będę stresować to mi się spóźni więcej i osiwieję dzięki :*

ja też mam nadzieje, że Cię zaleje :) ja bym obstawiała jednak, że skoro to było te 2 dni wcześniej to szansa na ciąże jest taka jak wygrać w totka :) zajrzę tu jutro daj znać co i jak :)

Gość marynazwawki
dobra:D

Gość marynazwawki
dobra, sytuacja wygląda dobrze, bo zrobiłam test o 8 rano i wyszeł negatywny:) oczywiście ja przypatrując się pół godziny dostrzegłam cień kreski, ale to raczej moja wyobraźnia, bo kumpela jest u mnie i mówi, że żadnej kreski nie ma:D zrobiłam test dzień po tym, kiedy powinnam go dostać. pojutrze zaczynam nowe opakowanie tabletek, więc chyba dostatecznie późno został zrobiony by w razie ciąży ją wykryć? jeśli nie dostanę okresu do piątku to co mam robić? powtarzać test, czy nie ma sensu? iść do lekarza, czy taką jednorazową wpadkę olać? podkreślam, że ostatnio brałam dużo leków na infekcję pochwy, może to ma jakiś wpływ? sama nie wiem, uspokoiłam się trochę, ale nie do końca.

Gość oczywiście,że leki maja
maja duzy wpływ i moze sie spozniac miesiaczka, ale czy tez nie maja wplywu na dzialanie tabletek?

Gość marynazwawki
te tabletki nie mają wpływu na działanie tabletek- pytam ginekologa za każdym razem, gdy mi je przepisuje a nawet jeśli-kochałam się tylko w ten jeden dzień, więc jakbym miały nie zadziałać wtedy to już chyba mniejsza o to, czy przez leki, czy przez nie wzięcie tej jednej tabletki od sylwestra nie kochałam się już ani razu

cześć mi się wydaje, że od tych leków to zamiast @ dostałaś tylko to plamienie o którym mówiłaś. Skoro test wyszedł negatywny to możesz zacząć nowe opakowanie :) takie jest moje zdanie :) jak będziesz się denerwować to możesz jeszcze raz zrobić, ale do tej pory by wyszedł pozytywny gdybyś była w ciąży :) mi się testy nigdy nie pomyliły :) Myślę, że jest ok :) ale się strachu najadłaś :) daj znać co zdecydowałaś :)

Gość marynazwawki
sytuacja wyjaśniona- okres przyszedł:D planowałam w piątek przed wzięciem tabletki pierwszej powtórzyć test, a potem pójść w przyszłym tygodniu do gin, gdyby wyszedł negatywny znów no ale już jest ok :) dzięki :D