Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LaseczkaCiążóweczka

CZy znacie jakieś sposoby by wywołać poród wcześniej niż termin??

Polecane posty

Gość LaseczkaCiążóweczka

poza sexem :)

sex - u mnie nie dziala chodzenie po schodach - nie dziala spacery - nie dzialaja masaz sutkow - nie dziala cieple kapiele - nie dzialaja przysiady - nie dzialaja mycie okien - nie dziala krecenie biodrami osemek - nie dziala olejek rycynowy - nie probowalam picie naparu z lisci malin - nie probowalam

Gość LaseczkaCiążóweczka
ja jestem w 38 i mam już serdecznie dość. Chcę już urodzić!!!!

Gość SanSanSan
jezeli nie masz rozwarcia czy skroconej szykki to nawet olej rycynowy nie pomoze a jedynie zaszkodzi moja szwagierka urodzila w 37 tygodniu, lekarz zrobil jej masaz szyjki i urodzila tego samego dnia, alemiala juz rozwarcie na 3cm i dlatego urodzila, a synek wazyl 3,5 kg w 1 ciazy lekarz robil jej masaz ale nie miala rozwarcia i urodzila 12 dni po terminie

Gość po kiego
wała chcecie wczesniej urodzić?? jeszcze se krzywde zrobicie tymi eksperymentami.

Gość LaseczkaCiążóweczka
Ponoć intensywne masowanie i uciskanie sutkow pomaga ale trzeba to robić 3 godz dziennie tak wyczytałam gdzieś w jakimś podręczniku dla przyszłych matek.

Gość LaseczkaCiążóweczka
Ja - bo mam już dość leżenia i sapania!!!

Gość po kiego
jak urodzisz to tez będziesz leżeć i sapać ale z bólu a do tego bedziesz musiała się dzieckiem zajmować....

Gość napij się
kawy lub "kieliszeczka" wiśnióweczki domowej roboty. Sprawdzone o 17-poród zaczął się o 23;)

Gość napij się
ten sposób podały mi położne;)

no alkohol to juz jak dla mnie kiepski pomysl... nawet etgo olejku boje sie sprobowac... a chce szybciej urodzic, bo juz jestem zmeczona brzuszkiem... a ciaza juz donoszona...

Gość SamantaHAHAH
HAHAHAHA i ty chcesz szybciej urodzic bo ci z milczacym brzuchem ciezko??? A jak ci z placzacym glodnym srajacym dzieciakiem bedzie trudno to co napiszesz na forum temat jak je utopic???????? prooooooosze cie!!! to co teraz przezywasz to ulamek tego co bedziesz miala jak ci wyjdzie ten dzieciaczek

Gość ja, to totototot
samantha ma racje rob co chcesz nieraz przyspieszenie powoduje urazy u dziecka, no ale jak sie mamusce spieszy do porodu to niech robi co chce zeby potemm nie wyla na forumowiczki ze zle jej doradzily bo cos z dzieckiem sie stalo jeszcze was oskarzy o cos

a tu jak zawsze same wszystko wiedzace... moze tak kulturalniej sie da odpowiedziec ?? grzeczniej wyrazic lwasna opinie ?? nie robie nic co moze zaszkodzic dziecku... ciaza jest donoszona... i nie robie nic ponad swoje sily... cala ciaze kontroluje u lekarza prywatnie zreszta za duze pieniadze... o ciaze dlugo sie staralam i nie moge sie juz doczekac kiedy sie dziecko urodzi, a nie ze ciezko mi z milczacym brzuchem... latwo kogos oceniac jak sie go nie zna... jestescie puste i tyle...

Gość LaseczkaCiążowa
Vi dobrze gada !!!

Rzeczywiście głupie gadanie. Jak Wam przeszkadza, że Wasze dziecko coś od Was wymaga - płacze, chce jeść, to po co je chciałyście. Chyba dorosła osoba, która się decyduje na dziecko wie, że lekko nie będzie, ale robi to świadomie. Tylko jak się nie umie zastanowić, to potem bida - bo dziecko robi hałas i nie daje się w nocy wyspać.

Gość najlepszy i skuteczny
jest sex no i zeby sie faceta sperma dostala do srodka dziala jak przyspieszacz serio potwierdzone

Gość najlepszy i skuteczny
czy odpada sex niewiem ale chyba nie warto by lekarza zapytac

agbr a kto napisla, ze przeszkadza nam placz dziecka, czy to, ze ono cos od nas wymaga ?? tak jesli czop odpadl to sex dpada, bo szyjka nie ejst chroniona przed bakteriami... a czop moze odpasc nawet na 2 tyg przed porodem...

Gość tikitaki
Zaden nie istnieje, nawet lekerze probowali wywabic mojego dzieciaka, bo za dlugo siedzial, bez z skutku. CO MA BYC BEDZIE

ja bym chciała tylko dlatego wczesniej urodzic, gdyz mam w pracy umowe do dnia porodu. Aktualnie jestem na l4 i mam tylko do 30 stycznia,a termin na 3 lutego wiec jesli nie urodze do 30stego to juz mi nie przedłuzą l4 tylko bedzie mi leciał urlop macierzynski, a niechce go tracic bedac w ciazy bo pozniej bedac bezrobotną chce miec go jak najdluzej