Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awfwaawefewa

do wszystkich, ktore farbuja wlosy i nie sa blondynkami

Polecane posty

Gość awfwaawefewa

dlaczego uzywacie niszczacych, smierdzacych amoniakiem farb, skoro mozecie uzywac henny? za pomoca roznych NATURALNYCH dodatkow (amla, indygo, kawa etc) mozna uzyskac piekny kolor - wlosy sa zdrowsze, a cena wzglednia ta sama. chociaz moglybyscie wtedy oszczedzic na roznych odbudowujacych odzywkach. fakt, ciezko dostac 100% naturalna henne, ale nie jest to niemozliwe - allegro, sklepy zielarskie. i nie mowie o zadnych kremach, czy farbach zawierajacych henne, ale takiej w pelni naturalnej. jedyna wada jest dlugi czas farbowania, ale raz na miesiac mozna chyba poswiecic kilka h dla siebie...

Gość zdwrs
to sobie farbuj

Gość awfwaawefewa
no ja wlasnie trzymam sobie henne na glowie :P ale moze inne dziewczyny nie wiedza, ze mysiego koloru wcale nei trzeba zakrywac chemikaliami

Gość jhvhgfchfjknmjk
ja uzywam chne:D i jestem zadowolona!!!!!!!!!!!!!

Gość jestem kobietą......
a pokrywa ona siwizne?

Gość Latexxx
Ostatnio właśnie o tym myslałam. Jak to wszystko wygląda? Tzn. farbowanie i pielęgnacja?

Gość jhvhgfchfjknmjk
tzn ja mam siwe wlosy i powiem wam ze mam sliczny balejaz na glowie..dlatego tez jestem zadowolona bo siwki sa rude a reszta wlosow ma piekny polysk

Gość Latexxx
Ja jestem naturalnie ciemną blondynką, aktualnie mam popielaty blond (przez który przebijają się złote nturalne odcienie i których za cholere nie mogę sie pozbyć). Ostatnio widziałam taka popielatą henne i chciałabym znać opinie.

A jaki jest koszt takiej henny, która by starczyła na ufarbowanie całej głowy? I jak się fachowo ją nazywa, gdybym chciała kupić? I oczywiście jak długo się trzyma kolor na włosach?

Gość nina11111111111111
Gdzie można kupić taką henne? Bo szukam od dawna bez rezultatu..

Gość jhvhgfchfjknmjk
ja kupuje chne w proszku (to jest czyste ziolo bez dodatku barwnika) jedna saszetka kosztuje 3,70 a ja na glowe potrzebuje 2 do sredniej dkugosci wlosow. Kolor u mnie sie dlugo utrzymuje ale nakladam chne co dwa tygodnie srednio dla odswieżenia koloru i pokrycia odrostow poza tym ona dziala jak odzywka

Gość Latexxx
Ja widziałam w drogerii Natura. Ceny nie pamiętam.

Gość jhvhgfchfjknmjk
zalezy jaka henne chcesz kupic, jesli chcesz w proszku to w zielarskim a jesli w tubie w kremie to w kosmetycznym powinny byc w rossmanie sa na bank ale i na allegro

Gość Latexxx
To ja bym ewnie z 4 potrzebwała;p. Ale chyba jednak zrezygnuje, tylko fryzjer jest w stanie "zrobić mi"kolor, jaki chce:P.

Gość awfwaawefewa
juz odpowiadam: henna pokrywa wszystkie siwe wlosy, kolor sie trzyma ok 4 tygodni - jesli farbujesz dluzej - czas sie wydluza farbowanie: roznie pisza... ale henna optycznie pogrubia wlosy (otacza je, a nie jak farby wnika do wnetrza) wiec henna sama w sobie jest pielegnacja. farbowanie: papke mieszamy z woda, z sokiem z cytryny albo pomaranczy, ewentualnie dodajemy dodatki henna nie moze byc popielata. to co widzicie w sklepach to nie jest HENNA. henna daje tylko rudy kolor! na brazowych - ciemny rudy, na czarnych - piekny czerwony polysk. inne kolory mozna uzyskac za pomoca dodatkow - amli (ochladza kolor) lub indygo - w zaleznosci od proporcji rozne brazy, az do czerni. ceny henny sa rozne. ja kupilam za 17zl 100 gram - starczy na ufarbowanie cienkich wlosow za ramiona, na styk. zawsze sie bierze wiecej. henna to nie farba - naklada ja sie rekami przez rekawiczki. henna nazywa sie po prostu henna. zwracajcie uwage na sklad. ma byc 100% henny. i nie ma zadnych kolorow henny. zaraz jeszcze dopisze :P

Gość jhvhgfchfjknmjk
ja do chny dodaje tylko wode i to wystarczy bez tam jakichs cytryn czy pomaranczy...... henna pokrywa wlosy ale nie nadaje im takiego samego koloru jak reszta wlosow. Niemniej jednak balejaz takze ladnie wyglada

Gość jhvhgfchfjknmjk
100% henna to jest CHNA a reszta to poprostu henna z dodatkami barwnikowymi.

Gość Latexxx
Ja widziałam coś popieltego;p. Ale nie znam się na tym, tlko było napisane, że to henna, a ile w tym henny to nie wiem;p. A i pewnie moich poprzednio rozjaśnianych i tak by nie chwycila, bo luski włosow sa otwarte.

Gość awfwaawefewa
henna jest tylko w proszku. jest on zielony. tutaj przyklad naturalnej henny: http://allegro.pl/naturalna-odzywka-i-farba-do-wlosow-henna-100g-i1418255215.html na allegro widzialam po 7zl... ale nie probowalam, wiec nie wiem ;) a to henna tylko z pozoru naturalna: http://allegro.pl/naturalna-farba-do-wlosow-henna-kasztanowaty-i1420121554.html jak widac zawiera sodium. w naturze nie ma naturalnej henny, sa tylko farby z DODATKIEM HENNY.

Gość wkurzona złotowłosa
Jak na blond będzie farbować, to spoko, będę korzystała :D

Gość Latexxx
Brwi farbuje henna i po tygodniu schdzi;/...

Gość awfwaawefewa
henna zlapie jasne wlosy - bo ona oblepia wlos, a nie wnika do wnetrza. tylko miedzy farbowaniem farba, a henna musi byc miesiac przerwy. i jak chcemy wrocic do farb tez musimy poczekac, bo moze wyjsc nierownomiernie (jesli henna jest neiwyplukana). i mozna spotkac sporo mitow, ze jak zacznie sie uzywac henny nie mozna wrocic do farb. OWSZEM, ALE TYLKO JESLI CHODZI O HENNY SKLEPOWE!!! A NEI NATURALNE. dodatkowo henna zwalcza bole glowy, lupiez, grzybice... ;) a wyzej chodzilo mi o drogerie Natura :P

Gość jhvhgfchfjknmjk
CHNA to henna naturalna bez dodatkow to czyste ziolo ktore farbuje na rudo

Gość awfwaawefewa
to czym farbujesz brwi to nie jest 100% henny. henna daje tylko RUDY kolor. a watpie, ze chodzic z pomaranczowymi brwiami ;) a na blond niestety nie farbuje ;)

Gość jhvhgfchfjknmjk
w tych tubach to farba najlepsza jest w proszku

Gość ja robiłam henne
i owszem ufarbowały się jakoś tam ale włosy nie do umycia non stop tłuste masakra jakaś, ciężkie że nie wiem wyglądałam jakbym z miesiąc nie myła,podobno nie na wszystkie włosy tak fantastycznie działa. Ja więcej nie powtórzę tego eksperymentu na pewno :( brr

Gość awfwaawefewa
to jest niemozliwe - jedynie na roznych wlosach moga wyjsc rozne kolory... trafilas na jakas zla jakosc. a venita to wlasnie farba. jest lepsza od innych, ale rowniez neizdrowa.

Gość Latexxx
chuj tam, wole isc do fryzjera :classic_cool: