Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manita1212..

do Mężczyzn - PARTNERKA MARZEŃ :)

Polecane posty

Gość manita1212..

Witajcie :) chciałabym poznać Męski punkt widzenia w tej kwestii, bo czytałam już sporo o męskim punkcie widzenia- tyle że nie bardzo ufam gdy o męskim punkcie widzenia piszą kobiety ;) stąd moje pytanie :) Jakie cechy powinna mieć Kobieta, by dla Was WYJĄTKOWA, całym światem, partnerem WASZYCH MARZEŃ, która by was interesowała całe życie ?? - TAKA przy której może sobie pozwolić na wyrażanie uczuć, na słabość, przy której będzie czuć że ktoś się nim opiekuje, dba i troszczy Które wartości są dla was najistotniejsze w stałym związku? - zaufanie - wyrozumiałość - szacunek -akceptacja -otwartość - docenienie - pochwały (lubicie być chwaleni?) - wierność - wyłączność - motywowanie do działania - inne Z góry DZIĘKUJĘ za odpowiedzi

Gość samotny_roman_23
napewno szczerość i wierność

Gość manita1212..
samotny_roman_23 dziękuję za odpowiedź - a czy chciałbyś mieć taką partnerkę przy której mógłbyś pozwolić sobie na wyrażenie uczuć, smutku czy zwierzeniu się z problemu jak przyjacielowi czy wolisz to trzymać w sobie bo słyszałam że mężczyźni nie lubią okazywać "słabości" a jednak przecież każdy jest tylko człowiekiem?

Gość manita1212..
hmm.. spokój, sex i żarcie? tylko tyle? do tego nie trzeba być w związku :D myślałam że każdy mężczyzna ma gdzieś w sercu sprecyzowane to COŚ - co by mogło wyróżnić jedną kobietę z wielu jako KOBIETĘ MARZEŃ :)

Gość rozwódkaaaa
podobno facetów najlepiej traktować jak psa: nakarmić, nie drażnić i wypuszczać na noc...

Gość manita1212..
widzę, że Panowie nie są zbyt wylewni, ale to prawdopodobnie męska cecha? ;)

Gość manita1212..
drach1 czyli jednak partnerka marzeń powinna traktować trochę przedmiotowo? jak psa? czyli to co czytałam jest jednak prawdą że facet jest prosty jak budowa cepa i niczego nie potrzebuje więcej jak dobrego seksu, jedzenia, snu i relaksu. To Wam wystarczy ?

Gość rozwódkaaaa
manita1212.. jakas chyba młoda jesteś bardzo, a twój luby to jaki znak zodiaku?

Gość arek rr
Powinna być wyrozumiała, tolerancyjna, troskliwa, zadbana, wykształcona, pracowita, niezależna finansowo, zmysłowa, odrobinę przebojowa, trzeźwa umysłowo. Ponadto usmiechnięta, seksowna, umiejąca przyrządzać potrawy tradycyjne i niekonwencjonalne. Jednym słowem powinna być ozdoba i podpora swojego partnera.

manita jestem 39 letnia kobieta...i ,, z nie jednego pieca chleb jadlam"...to co pisze rozwodkaaa, A_ona_ona to prawda, facet jest bardzo prosty i tak naprawde duzo mu do zycia nie trzeba...nakarmic,nie czepiac sie czy duzo,duzo sexu tak jak on chce...reszta jest istotna, ale juz nie tak bardzo...

Gość manita1212..
nie jestem młoda a 1212 to nie 12 lat ani 24 mam trochę więcej i mam partnera i wiem że mnie kocha ale nie potrafi powiedzieć za co ... a skąd to pytanie? czemu od razu bardzo młoda? i co ma do tego znak zodiaku partnera? nie wierzę w horoskopy.

Gość rozwódkaaaa
a jakiego opisu ideału spodziewacie się na kafe????? facet jest prosty wyjątkowo, ale to nadal człowiek, jeśli kobieta podziela jego pasje, rozumie go i odpowiednio reaguje to jest ideałem, ale wtedy nie pyta sie o to na kafe. autorka może co najwyżej pomanipulowac facetem. I tu są najlepsze proste metody. Ale to na krótko wszystko. Albo nadajesz z kimś na tych samych falach, albo nie.

Gość manita1212..
drach1 jestem od Ciebie wprawdzie młodsza ale wiem że kobieta też potrafi mężczyznę zranić więc po prostu mnie zastanawia czy faceci są aż tak prości? ja myślę że nie- ale mogę się mylić i stąd moje pytanie odnośnie potrzeb - szacunku zaufania itd.. umyślnie nie wpisałam seksu i piękna zewnętrznego bo mężczyzna jest z natury wzrokowcem i piękno jest subiektywne dla każdego inne

Gość manita1212..
rozwódkaaaa nie chodziło mi o manipulację jest wiele artykułów o mężczyznach pisanych przez kobiety chciałam poznać męski punkt widzenia dla samej siebie - jestem i byłam sobą i jestem kochana. liczyłam na męskie odpowiedzi.

Gość rozwódkaaaa
biedactwo.. piszesz elaborat zamiast 2 linijek i liczysz, że faceci to będą czytać? :D :D :D i jeszcze, że będą odpowiedzi komponować? hahahahahahhahahahahaha

Gość Partnerka marzeń?
Żeby nie leciała na pieniadze. Jednak znaleść taką można jak w tytule, czyli w "marzeniach".

Gość manita1212..
ok rozwódkaaaa może któryś pan napisze może nie może to nie właściwe miejsce do pisania na taki temat ale temat sam w sobie nie jest głupi dlaczego?? bo moim zdaniem każdy mężczyzna ma gdzieś w głowie to co chciałby by jego kobieta ta miała co by go cieszyło w związku z kobietą coś o czym MARZY - bo każdy ma jakieś marzenia. dziękuję tym mężczyznom, którzy się podzielili wrażeniami :) a tak podsumowując dodam - po tym topiku widzę, że znowu MY kobiety wiemy WSZYSTKO lepiej co komu w duszy gra i mamy dziwną tendencję do generalizowania wszystkiego i najprościej wszystkich mężczyzn wrzucić do "1 szuflady" i w sumie wcale się nie dziwię że Panowie nie zabierają głosu skoro Panie i tak są mądrzejsze... nie potrafimy już może ani słuchać ani rozmawiać i stąd tyle rozwodów.. bo może gdyby mężczyźni czuli się szczęśliwi w małżeństwach i kobiety były by szczęśliwe.

Gość manita1212..
Żeby nie leciała na pieniadze- jako kobieta odpowiem szczerze jest ciężko ale da się znaleźć :)

manita w kazdej kobiecie facet widzi cos innego, cos innego go fascynuje.Gdyby bylo inaczej, nie bylo by zdrad i rozwodow...w jednej pociaga go to ze jest piekna, idzie do brzydkiej bo tamta lepiej gotuje,itd.itd.Co chcesz zeby ci faceci pisali?nawet jak napisza po milion cech to musialo by stanac z milion kobiet.Nie znajdzie facet w jednej kobiecie wszystkich marzen, jak i kobieta w facecie...to powiedz mi jezeli pisze nieprawde...DLACZEGO ONI ODCHODZA OD TYCH SWOICH IDEALNYCH NA POCZATKU KOBIET????whay?????

Gość Partnerka marzeń?
To moze ja w lotka tez zacznę grać...;)

Gość manita1212..
.DLACZEGO ONI ODCHODZA OD TYCH SWOICH IDEALNYCH NA POCZATKU KOBIET??? bo moim zdaniem- przestajemy ze sobą rozmawiać, uważamy, że się już znamy przychodzi codzienność i zamiast rozmowy - wymieniamy się informacjami - zapłaciłeś rachunki? dzwonił telefon? kupisz chleb... itp z czasem jest już tylko gorzej i dodam że można tu dużą winą obarczyć za to 2 strony ale moim zdaniem - rolą kobiety jest zadbanie o uczuciowość i popchnąć męża do rozmowy i do działania lub zmiany w związku uważam że to kobieta jest odpowiedzialna za uczucia, jako że mężczyzna z natury różni się od kobiety i tak jak (z psychologii) światem mężczyzn rządzą RZECZY tak świat kobiety to świat RELACJI I UCZUĆ więc wina leży bardziej po naszej stronie - takie jest moje zdanie a że wiem że życie jest jakie jest i jesteśmy nie raz przemęczone i się mam po prostu nie chce zacząć i czekamy na gest partnera - więc to raczej nie następuje - mężczyzna nie potrafi wyczuć jak kobieta tego co się dzieje stąd KOBIECA INTUICJA

Gość manita1212..
w TOTKA - zawsze warto kto nie walczy ten nie wygrywa ;) ale tak na serio jako kobieta znam sporo materialistek ale znam też takie które pragną od mężczyzny czego innego - nie znaczy że nie są wymagające - ale koncentrują się one nie na pieniądzach a na uczuciu - szukają ciepła, poczucia humoru, zaufania i oparcia w mężczyźnie powodzenia :)

manita jak ty to pieknie wszystko piszesz...az rozowo sie robi:) kochana, ty zapytaj sie tych wszystkich kobiet ktore zapieprzaja na 2 etaty czasami,dzieciaki na glowie, oplaty, zakupy,koszule meza( bo on potrzebuje),wywiadowki itd.itd czy one tak zawsze maja sile...SILE, bo ochote to i moze maja, ale taka normalna sile zeby jeszcze krecic sie w ten sposob o ktorym mowisz kolo faceta.A jak dziewczyna jest z facetem, nie ojcem swojego dziecka, to jeszcze wiecej te kobiety skacza kolo facetow...normalnie jak czytam co piszesz, jest o.k, zgadzam sie z toba ze z psychologicznego punktu widzenia tak jest.Ale zycie jest brutalne, zapewniam cie.Nigdy nie wiesz, nawet jak bedziesz jak gwiazda nawet bo bulki wychodzic, jak bedziesz taka jak napisalas ze kobieta powinna byc,to nigdy nie masz pewnosci ze facet nie odejdzie bo u tej nastepnej znajdzie to czego mu brakowalo u ciebie.Np. ta nastepna bedzie brzydka jak baba jaga...no i co zastrzelisz sie jak jestes atrakcyjna kobieta?co zrobisz?wytlumaczysz mu ze tamta jest be a ty cacy?

Gość manita1212..
ok - a nie z psychologicznego punktu to tak: - małżeństwo moich rodziców - 3 dzieci - mama 1 etat w pracy i 1 etat w domu - wspólne obiady i kolacje, wspólna rozmowa bez TV niedziele wspólne śniadania+kawa - ojciec nigdy nie zdradził kochał mamę i pomagał jej w domu. - małżeństwo 5 lat stażu mojej koleżanki - ona nie pracuje - 2 letnie dziecko, on pracuje, obiado - kolacje wspólne przy włączonym TV - oboje uważają że nie ma o czym codziennie rozmawiać bo nic się nie dzieje - małżeństwo się sypie kiedy powiedziałam żeby np. wyskoczyli do kina razem - ona tego nie zaproponuje -to on powinien się starać - jej się nie chce - czeka na jego ruch - małżeństwo drugiej koleżanki 2 lata stażu i 7 lat razem przed ślubem- na pograniczu rozpadu oboje w dresie, nie dbają o wygląd zewnętrzny, bez wspólnych posiłków wieczorem oglądają wspólnie TV, ona dzieci nie chce bo on jej nie pomaga w domu on pracuje ona zajmuje się domem. małżeństwo to ciężka praca - nic nigdy nie jest dane raz na zawsze jak masz ogród i dbasz o niego to przyniesie plon a jak nie to widok oczy męczy. kiedy on już znajdzie inną już za późno na tłumaczenie i naprawę - nie wiem ale na początku mojego związku rozmawialiśmy i mój powiedział że jeśli mężczyzna ma w domu to co potrzebuje to nie zdradzi. a wszystko co potrzebuje - właśnie miał tu na myśli nie tyle gotowanie i sprzątanie co zaufanie, szacunek i zrozumienie no i oczywiście seks bo seks pozwala mężczyźnie poczuć miłość ale są też mężczyźni którzy nie nadają się w ogóle do związków monogamicznych i nic na to nie poradzisz zmykam do spania - jutro zaglądnę - dobranoc