Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esophagus

kim jest Bóg w waszym życiu?

Polecane posty

Nie, skarbie-atakowanie i nazywanie opinii innych bzdurami, bo w Biblii nie ma dinozaurów (doda ci to powiedziała?) nie jest dyskusją-jest robieniem z siebie niedouczonej w danym temacie furiatki na anonimowym forum publicznym :) Temat się z resztą już wypalił i nie ma tu już nikogo to porozmawiania, tak więc zmykam :)

Gość wibrator se kup
Nie no ,uwazam ze lepiej wierzyc jak nie wierzyc i z czego by to nie wynikalo. Dla mnie lepiej miec alternatywe niz jej nie miec . Pozdrawiam Szanowne Panstwo. A\wibrator to taki zbieg okolicznosci ;)

Gość mariesztat
fawila, oby wiecej takich madrych ludzi po ziemi chodzilo to juz dzialoby sie lepiej podoba mi sie to co piszesz, i zgadzam sie z Toba. A ty Odinka naskakujesz na wierzacych jakby Ci cos zrobili. Nie wierz, Twoja sprawa, ale tak jak pisal wibrator o tej alternatywie, wspominalam Ci kilka postów wczesniej. Kiedys wszyscy umrzemy i ja wierze ze musi być tam lepszy swiat:) A ja staram sie kochac Boga, i powiem szczerze ze udaje mi sie to. Cala idea smierci Jezusa jest powszechnie znana, umarl dla naszego zbawienia. Z milosci do nas abysmy zyli wiecznie:) A jak jeszcze wczesniej fawila pisala o koranie - sam w sobie koran nie jest zly, to jest ich religia, wiara. Tylko grupa cwanych ludzi wykorzystuje ludzi do wlasnych celow, ze w imie swietej wojny rozsadzaja sie bombami i organizuja inne terrorystyczne zamachy A poza tym w kosciele chcescijanskim takze wykorzystywano religie w imie zdobywania korzysci - wojny o Ziemie Swieta, itd

Gość esophagus
widzę że dyskusja sie rozwinęła, nie bedę komentować wypowiedzi osoby powyżej, która uważa że Biblia to kłamstwo bo nie ma w niej dinozaurów. Szczerze? uśmiałam sie przy tym nieźle A moze jest jeszcze ktoś kto się jeszcze podzieli swoimi myślami? Tym kim Bóg dla nas jest..A może przytoczycie jakieś historie w których czuliście szczególną obecność Bożą w waszym życiu, jego pomoc, itp A jaki jest Wasz stosunek do Aniołów Stróżów?

{ kim jest Bóg w waszym życiu? } Jedną z wielu niewiadomych. :classic_cool:

ja czasami zastanawiam sie czy Bog na prawde istnieje..bo jesli tak to jest niesprawiedliwy-bo czemu tak cierpia male istoty,niemowleta-umieraja na raka,sa bite maltretowane...czemu na to pozwala.. mam natomiast chwile ,gdy jest mi bardzo zle ze modle sie do Niego.. PEwnie mnie wiele osob za chwile skrytykuje slowami ze jak trwoga to do boga...trudno. wyrazilam swoje zdanie.Co do /aniolow ..hmm czasami sa nimi inni ludzie dla nas:))

Gość esophagus
hej, jestesmy tylko ludzmi i mamy mnostwo ulomnosci.. Nie wiem czemu tak sie dzieje, ale wojny zaczynaja ludzie, nie Bog Dlatego ja sie modle do Boga o opieke nad moja rodzina, nad moimi dziecmi, nad mezem i ogolnie nad wszystkimi dziecmi bo jak ktos dzieci krzywdzi to nalezy mu sie najgorsze. Sam Jezus powiedzial ze jesli ktoś jest powodem "zdeprawowania" dziecka, czy robi cos aby zniszczyc jego niewinnosc( i tu wszystkie dziady, pedofile, i inni pijacy i ci co maltretuja te male istotki) lepiej aby uwiazal sobie kamien u szyi i skoczyl do wody Samobojstwo w chrzescijanstwie jest grzechem, ale widac iz Jezus latwo daje znac ze krzywda dzieci jest jeszcze gorsza, i spotka tych ludzi wielka kara

Gość esophagus
pedofilii mowie nie i aby zlapali wszystkich tych skurczybykow.. Ile nawet tutaj na kafe jest topikow ludzi ktorzy byli molestowani jako dzieci.. Co za swiat... kto nas przed nim nie schroni jak tylko Bog Wybaczcie ale lepiej sie pisze bez polskich znakow

Gość grrr...grrr
la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la al la la la la la la la la la la la la la la la la l al al ala la l a la la la al la al al la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la la al al la la la

Gość esophagus
widze ostatnio same topiki plonace nienawiscia do Boga..moze czas odnowic ten topik? jak mozecie mwoic ze go nie ma? ze nas nie kocha? Ja wiem ze zycie jest ciekie, ale bez Boga jeszcze gorsze

Gość esophagus
madry sie odezwal.. Aprawda jest taka ze my ludzie jestesmy slabi i marni, dzisiaj jestes jutro juz cie moze nie byc. Takie teksty to oznaka kompletnej glupoty z Twojej strony.