Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciułacz

Czy warto zainwestować w akcje?

Polecane posty

Gość ciułacz

Ostatnio głośno jest o hossie na giełdzie więc może warto zainwestować jak myślicie co kupić ,jest tu jakiś inwestor albo doradca?

Gość hilllaryy
No to sie obudziłes w pore.Przeciez kupuje sie akcje ,kiedy sa tanie .A skoro kursy akcji sporo wzrosły tzn ,ze mozesz kupic,na tzw gorce o długo czekac zeby wzrosły.

Gość ciułacz
Zgadza się że akcje dużo wzrosły ,ale wig 20 ma teraz 2800pkt a analitycy przewidują 3400 do końca roku

Gość hilllaryy
Jezeli chcesz zaiwestowac w akcje ,to lepiej zaczekaj az wig 20 spadnie o kilkanascie procent.Wtedy mozesz zaryzykowac.Analitycy jakby byli tacy madrzy ,to by byli bogaci . Jest b duze ryzyko, moze beda powazne kłopoty z zadłuzeniem Polski,niektorych panstw strefy euro ,no i nie wiadomo jak to bedzie z długiem USA.

Gość ciułacz
Mówią o korekcie w marcu i wigu 20 na poziomie 2600pkt. Pożyjemy zobaczymy. Puki co przebija kolejne szczyty.

Gość hilllaryy
Ja zainwestowałem w małe spolki i jestem do tyłu z 10 procent.Od 1 listopada.I teraz wyprzedaje sie .Mam ponad 100tys w akcjach .Jezeli chcesz sprobowac to kup te akcje ,na ktorych ja jestem do tyłu np MOJ.SA,ASECOSEE,ANTI.polimex...

Gość takietamee
sprobuj BBI Capital - spadly strasznie wiec warto.

Gość ciułacz
Myślałem raczej o KGHM ,PKO coś z dużych spółek

Gość hilllaryy
KGHM wzrosł prawie 10-krotnie ostatnio.Pomysl -ile moze jeszcze moze wzrosnac?

Gość ciułacz
12.01. Warszawa (PAP) - Analitycy Erste Securities, w raporcie z 12 stycznia, podwyższyli cenę docelową dla akcji KGHM do 201 zł ze 135 zł, rekomendacja "kupuj" została podtrzymana. Raport został przygotowany przy kursie 161,4 zł, a w środę ok. godz. 14.20 za akcje miedziowego koncernu płacono 174,9 zł. Analitycy wskazują, że ceny miedzi są na rekordowych poziomach, a kurs złotego jest nadal relatywnie słaby wobec dolara. Erste prognozuje, że jeśli obecna sytuacja na rynku miedzi i na walutach utrzyma się do końca roku, KGHM może wypracować w 2011 roku 7 mld zł zysku netto. Analitycy szacują, że spółka może mieć w tym roku ponad 8 mld zł gotówki netto i będzie musiała zdecydować, jak dużo wypłacić na dywidendę, a ile przeznaczyć na inwestycje. Oceniają, że najbardziej prawdopodobne jest przejęcie kolejnego złoża miedzi i/lub srebra.(PAP) pel/ asa/

Gość ciułacz
Obserwowałem tez spółki chemiczne ,ostatnio był wielki szał Police, Ciech, Shyntos, Azoty,Puławy teraz na pewno ostygnie trochę

Gość hilllaryy
Nigdy mie kupilbym tak drogiego papieru.To lepiej juz PKO.BP-kurs wzrosl tylko 2- krotnie. Mowia ,ze rynek nie ma pamieci.Widac ,ze znowu znajda sie naiwni ,ktorzy kupia akcje na tzw gorce jak w czerwcu 2007 roku. http://stooq.pl/q/?s=wig20&c=5y&t=l&a=lg&b=0 Wydrukuj sobie ten wykres i powies nad łóżkiem.

Gość ciułacz
Miałeś rację zaczyna się giełda obsuwać więc poczekam