Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyga12

Rocznik 1983- co osiagneliscie do tej pory?

Polecane posty

Gość up_up_up
up!

Gość z Poznania
studia skończone, podyplomowe skończone licencja po praktyce zrobiona marna praca (szukam ciągle czegoś lepszego) marna płaca majątku zero własnego ( :P komp) mieszkam z rodzicami laski brak przyjaciół brak samochodu brak beznadzieja 😭

Gość moja obserwacja jest taka
znajomi z mojego rocznika, dawni ludzie z liceum albo wyjechali tuż po maturze zagranicę i żyją sobie dobrze, znają już biegle język, mają stałą pracę, nieźle zarabiają. Ci co zostali, poszli na studia, męczyli się tyle lat i zarabiają marnie i nic nie mają albo siedzą na bezrobociu. Bezrobocie dotyczy tych mało zaradnych albo po beznadziejnych kierunkach. Dobrze zarabiają ci, którzy od zawsze mieli układy i nawet w liceum załatwiali sobie oceny, niktórzy nawet maturę sobie załatwili. Niektórzy nie poszli na studia pomagają rodzicom w rodzinnym biznesie i jakoś żyją, na lepszym poziomie niż ci z dyplomem.

Gość prinzesska27
Matura w Pl Wyjazd do Niemiec Pracuje i lubie swoja prace...nie stac mnie jeszcze ma dom ale mam nadzieje ze za uda sie za 3,4 lata. Udany zwiazek, slub w czerwcu...

Gość fffffffffff
mezatka od 4 lat, 3 miesieczna coreczka skoczone wymarzone studia praca w zawodzie - 5520 zl netto mieszkanie na kredyt, ale mam bardzo mala rate do placenia, bylam w 5 roznych krajach, w tym roku na wakacje wracam do jednego z nich, zdalam prawko jakis rok temu wlasny samochod, bez rat nowe wyposazenie mieszkania - meble, artykuly agd i rtv ( bez rat) w chwili obecnej 5000zl w banku brak innych kredytow procz mieszkaniowego,

Gość mammmmmmita
oby mi sie nie oberwalo ale tak czytam i musze sie dowartosciowac:) ja jestem 86 mam mieszkanie(oczywiscie z tymi wszytskimi rtv agd itd) , udana rodzine, super synka, 3 auta (pzrejsciowo, potzrebujemy tylko dwoch:))dzialeczke z domkiem letniskowym, koncze mgr, prace taka sobie daze do zdobycia lepszej i ogolnie to szczesliwa jestem choc myslalam ze moglabym miec w moim wieku wiecej ale widze ze wszyscy ammay podobn8ie- ciezko jest ruszyc samemu od zera chociazby dlatego ze mieszkanie albo sama dzialka kosztuje juz krocie a i na slub zbieralam dwa lata....ale doceniam co mam i oby tak dalej...:)

Gość fffffffffff
dokladnie, tez doceniam co mam, i jestem szczesliwa ze zdrowie pozwala nam na prace, mam coreczke i dobrego meza, reszta to rzeczy nabyte..dla mnie najwazniejsza jest rodzina:) nie chomikuje kasy i dziele sie tym co mam, to samo moj maz,

Gość też rocznik 83
zero osiągnięć. niby też studia skończyłem mgr inż. jest ale nic nie umiem, pracy nie mam bo choruje na nerki mam rente i jakoś wegetuje :(

Gość prinzesska27
zazdroszcze wam dzieci...

Gość mammmmmmita
prinzesska27... masz racje dzieci to chyba najwspanialsze co mamy wszyscy! moj synek super zdolniacha wszyscy to mowia ze powinnismy z tym cos zrobic ale skad kasa? staramy sie jak mozemy ale nie mieszkamy w duzym miescie wiec tez nie ma ekstra mozliwosci a to dla nich tak naprawde wszystko robimy....moj synus daje mi sile dp zycia i dzialania!

Gość prinzesska27
Ja staram sie 9 lat juz..po slubie podchodzimy do invitro. Ogolnie jestem z zycia zadowolona-mam prace ktora lubie i wspanialego faceta,jezdze w miare dobrym autem,choc chcemy zmienic na tansze bo myslimy o kupnie domku za 3 lata.

Gość A u mnie
żona - brak, jest narzeczona dzieci - brak mieszkanie - kupiłem w dużej części na kredyt, urządzam, samochód - służbowy, komputery - 2 własne,1 służbowy, studia - nie skończone, wakcje - 2 razy do roku za granicą + mnóstwo wyjazdów w Polsce praca - jest całkiem dobra oszczędności - brak (wszystko idzie na wykończenie póki co) GENERALNIE JESTEM ZADOWOLONY!!!

Gość fffffffffff
prinzesska27 - tez startalismy sie dlugie lata, zeszlego roku w maju mialam podchodzic do ivf, a 1 kwietnia dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, czego i Tobie zycze:)

Gość prinzesska27
Dziekuje....

Gość kachaa8333
- kiepskie studia - kiepska praca - na koncie kilka tys:( - meza brak, faceta brak zyc nie umierac:)