Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cOOle [News]

Kłamczyński i jego sekta chcą doprowadzić do wojny z Rosją

Polecane posty

Gość
przeklęte pragnienia Nie nie czytałem- "Listów z Rosji"- ale zapisałem sobie i przeczytam- dzięki. Nie czytałem tak wiele o Rosji- z tych najważniejszych Hitler i Stalin Bullocka, Dzieci Arbatu- Rybakowa, I powraca wiatr- Bukowskiego, czy Inny Świat - Grudzińskiego i kilkanaście mniej znanych opracowań- m.in zięcia Chruszczowa i innych autorów, głównie o okresie stalinizmu. Wciąż nie mogę się zabrać za Archipelag Gułag- Sołżenicyna. Przeczytałem tylko Zagrodę Matriony tego autora. Interesują mnie też czasy przed przewrotem październikowym- więc przeczytam Listy. A wracając do polskiej mentalności- to nie zmieniła się ona wiele od czasów głębokiego PRL-u. To było dawno- rok 1980- Reagan- wygrał wybory w USA- polska ulica- wpadła prawie w panikę- ludzie byli autentycznie przerażeni- komuniści skutecznie wsączyli przez miesiące propagandę , że Reagan to wojna. Tylko nieliczni się cieszyli......przeczuwając intuicyjnie, że to początek końca ZSRR i tkzw. obozu. Trwało to jeszcze wiele lat ale się spełniło. A odbiegając od tematu- to przecież Życie Erotyczne- nie wiem dlaczego tutaj ktoś założył ten temat- lubię lato bo wtedy kobiety chodzą w sandałkach czy klapkach- a damskie małe stópki są fascynujące. 🖐️

Gość tomeeeek
ale z was stado pojebów...PeOfile to obecnie bardzo modni dewianci