Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska2444

Czemu depilacja przed porodem jest tak wazna??

Polecane posty

Gość ciekawska2444

jw. w szpitalu mi powiedzieli, ze musze dopilnowac zeby byc wydepilowana w miejscach intymnych przed porodem. ja sobie nigdy z tym sama nie dam rady, mamy nie poprosze a maz wroci za miesiac czyli bede z tydzien po porodzie. oni tego nie rozumieja?

Gość depilacja jest wazna
ponieważ w czasie porodu nacinają krocze. Potem to tzreba zszyć, więc nie możesz być tam zarosnięta. Ja rodziłam 18 lat temu, mnie poozna wydepilowała

Gość ciekawska2444
??

Gość ciekawska2444
nie poraniła cie?? napewno nie robia tego ostroznie

Zależy jaka pielęgniarka się Tobie trafi. Najgorsze jak walą na sucho ;/ A sama kremem depilacyjnym nie możesz?? Tym się nie pokaleczysz. Ja sobie nie wyobrażałam jak miałabym się ogolić żyletką i wypaćkałam się kremem. Odczekasz 3 minuty i gotowe.

Gość ciekawska2444
wiele kobiet odradzalo mi te kremy podczas ciazy ale moze sprobuje. takimi pierdolami trzeba sie martwic przed porodem;/

Gość to wy cala
ciaza chodzicie z takimi klakami?????????????????? i tylko do porodu golicie? bleahhh

Jest super krem w spraju do depilacji firmy Veet. Ja go używałam i nadal uzywam do depilacji miejsc intymnych jest rewelacyjny.

Gość wydePilowannnaaaa
kurwa a jaki problem sie samemu ogolic??? ja sama jestem w ciaży dodam 8 miesiac...i depiluje się sama, wiem nie widac przez brzuch ...ale sposób mam taki kłade się na łóżku lusterko mam położone że widze cała swoją okazałość i jechane z koksem ...

Gość ciekawska244
"kurwaaa" mam taki problem ze ja jestem w 40 tygodniu brzuch opadniety i napewno jest mi duzo ciezej nawet z tym lusterkiem niz tobie

Gość Bella Bella
Polecam VEET dla skóry delikatnej. Ja depilowałam sie nim całą ciążę i nie zaszkodziło. Radzę -zrób to sama w domu-bo po depilacji kremem nic nie swędzi. Kilka lat temu robili mi laparoskopię i pielegniarka wtedy ogoliła mnie żyletka przy pomocy mydła -poraniła mnie i na dodatek potem strasznie swędziałao. Jeżeli natna ci krocze to jety to konieczne. I polecam też lewatywę.

Wiesz autorko, wiele ludzi wiele rzeczy odradza. Tego nie wolno, tamtego też nie. Z tego odradzania to wynika, że można tylko w domu leżeć plackiem. Ja depilowałam się kremem całą ciążę i jakoś żyję ;] i żadnych infekcji, bakterii czy innego rodzaju nagłych uczuleń nie dostałam.

Gość co za niemiłe odpowiedzi
wydePilowannnaaaa k**wa a jaki problem sie samemu ogolic??? ja sama jestem w ciaży dodam 8 miesiac...i depiluje się sama, wiem nie widac przez brzuch ...ale sposób mam taki kłade się na łóżku lusterko mam położone że widze cała swoją okazałość i jechane z koksem ... - nie każdy sie depiluje na codzień. nie am takiego obowiazku.

Gość ciekawska244
a po tym kremie jest sie w miare gladkim?? bo na nogach raz w ogole mi nie pomoglo, ile wlosow bylo tyle zostalo

Gość hfg
ja cała caize sie sama goliłam a jak dostala skurczy w nocy to tez pod prysznic i maszynka w ruch przykuclam i tak sie ogoliłam nie musisz widziec chyba czujesz ze juz jestes ogolona sprawdzaj reka a mszyanka dokaldnie miejsce w meijsce i beidzesz gladka ja tam nie mialam zadnego problemu z goleniem w ciazy

Gość Bella Bella
Pod koniec ciąży to juz mażmi pomagał bo tez nic nie widziałam. Jeśli męża nie ma , a mamy nie chcesz poprosić to może jakąś przyjaciółke albo siostrę popros do pomocy-nie ma sie czego wstydzić, a na pewno bedziesz się potem czuła bardziej komfortowo.

Gość wydePilowannnaaaa
;d;d również nie mam takiego obowiązku depilowania się :D ale ze wzgledów hignicznych i estetycznych sie depiluję ...flejoooooo

Gość Bella Bella
mi też nóg wogóle ten krem nie "łapie"- nogi zawsze golarka depiluje. A krem pozostawi skórę gładziutką, ja trzymam zawsze troszke dłużej, potem dokładnie spłukuje ciepłą wodą i nakładam SUDOCREM.

Gość Bella Bella
Nie obrażaj małolato-nie każdy ma taka potrzebę. Ja depiluje sie odkad mam włoski-to juz chyba kwestia przyzwyczajenia i mój maż to lubi, ale rozumiem kobiety, które nie czuja takiej potrzeby. A higiena to tez mycie niekoniecznie obowiazkowa depilacja

Gość ciekawska244
bella bella jesli to nie problem znajdz gdzies link ze zdjeciem tego kremu to bede wiedziala od razu po jaki siegac :) moze na allegro bedzie

Gość wydePilowannnaaaa
małolatą daaaawno nie jestem, ale dzięki za komplement :)

Gość Bella Bella
a to akurat nie powienien być dla ciebie komplement - bo chodzi o stan umysłu...

Gość ksfdfKFAKFAK
bella bella a tym kremem wszedzie smarujesz.. tzn na łyso calutką, bo tak sie zastanwiam czy na wargach sromowych nie uczuli, no i zeby dokladnie było i gładko, to trzeba naprawde bilziutko dziurki jednej jak i drugiej wysmarowac, boje sie czy nie zaszkodzi troszke..

Gość Bella Bella
ja smaruję wszystko-tam gdzie mam włoski i depiluje na gładko tak,że nic nie zostaje i nigdy nie zdarzyło sie żadne uczulenie czy pieczenie ale to chyba zależy czy masz wrazliwą skórę, posmruj najpierw na wzgórku i zobaczysz czy nic sie nie bedzie działo jak będzie ok to smaruj reszte tylko potem dokładnie spłucz najlepiej pod prysznicem

Gość Bella Bella
zdarz się ,że pojedyncze włoski zostaja i wtedy smaruje w tych miejscach jeszcze raz

Gość Bella Bella
zrób to bo potem łatwiej ci będzie utrzymać higiene w razie naciecia bo odchody poporodowe strasznie brzydko pachna i trzeba czesto przemywać rane do mycia rany polecam ci tantum rosa- u mnie dzieki niemu zagoiło się szybko , a miałam spore nacięcie

Gość izia87
ja sie depilowałam pomacku hihi jak sobie przypomne to cierzko było a swojemu nie dałam bo nie chce być obrzezana:)