Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy tak moge?

Czy zrobię z siebie totalnie nie zaradna idiotkę, gdy poproszę mojego faceta o

Polecane posty

Gość Czy tak moge?

pożyczkę?? Ten miesiąc jest dla mnie bardzo ciężki:(. Mam pracę, a raczej rozpoczęłam działalność gospodarczą i poprostu nie przynosi mi ona jeszcze zbytnio dochodów, a potrzebuje zapłacić zus , czynsz za wynajem...musiałam kupić towar,za ktory bardzo dużo kasy zapłaciłam:o. I teraz brakuje mi na opłaty:(. Rodzice nie pomogą, bo pani ledwo co koniec z końcem wiążą... Nie wiem co mam robić, nie prosiłam go nigdy o pomoc w sferze finansowej, i nie wiem czy to będzie mądre z mojej strony, jeżeli go o to poproszę. Wyjde w jego oczach na nie zaradną dziewczynę:o. Jak myślicie, poprosić go o taką pomoc? Głupio mi bardzo:o

Gość ewella2
Jeśli jest Ci to potrzebne pożycz i nie krępuj się , nigdy nie wiadomo czy i on nie będzie potrzebował też Twojej pomocy. Gorzej jakbyś chciala od bylego pożyczyć ale od obecnego nie powinnaś się aż tak krępować

Gość po imprezie
Ci co proszą częściej dostają :-) Poważnie - oczywiście, że możesz, ale musisz mieś świadomość, że pożyczone trzeba będzie oddać. Jak nie oddasz to wtedy wyjdziesz na niezaradną idiotkę :-)

Gość Czy tak moge?
Jestem z nim rok. Nie wiem, ale strasznie mi głupio:o. On już nie raz dał mi do zrozumienia że chce i może mi pomóc, jeżeli będę takiej pomocy potrzebowała. Ale mimo wszystko, wstydzę się tego:(

Gość Czy tak moge?
Oczywiście że oddam mu, jak tylko zarobię, to bez dwóch zdań. Mam swój honor, i chyba to on mnie powstrzymuje przed poproszeniem go o tą pomoc:o

Gość Eleeene
nawet nie mysl , ze jestes niezaradna czy idiotka. Dzialalnosc prowadzic jest totalnie trudno przy takim rynku zbytu jaki jest . Zajmujesz sie handlem? Co do pozyczki ? Dobrze , ze sie deklaruje, ale uwazaj , czy jest to wlasciwy mezczyzna , bo jesli nie, moze Ci duzo napsuc krwi , jesli interes bedzie krzywo szedl i oddanie odsunie sie na pozniejszy termin. Jesli sie rozejdziecie( bron boze nie zycze) , to moze natychmiast zazyczyc sobie zwrotu dlugu. Ja bylabym bardzo ostrozna z ta pozyczka .

Gość Czy tak moge?
Rodzaj działalności to Usługi. Wiesz to jest dobry facet, życzliwy...myślę że gdyby spłata długu się wydłużyła(do czego postaram się nie dopuścić)on nie zrobiłby mi o to awantury, znam go z tej strony:). Jest naprawdę dla mnie dobry, no ale jak to mówią"prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie". Jejku jak ja mam jemu o tym powiedzieć:(? Krępuje się strasznie, głupio mi:o. Dodam że nie jest to strasznie dużo pieniędzy.

Popros wprost czasami kazdy jest w potrzebie przy okazji dowiesz sie czy mozesz na niego liczyc w potrzebie a swoja droga jak ktos ciebie prosi o pomoc to jak reagujesz ?

Gość 747yjnsklfnslkaf
NIEEEEEEEEEEEEE Nie pożyczaj do niego kasy, w żadnym wypadku. Jest to ostania osoba do której powinnaś się zwracać. Nie obciążaj go problemami bo wejdziesz mu na głowę. Po uzyskaniu pieniędzy, pojawia się kolejne przeszkody blokujące ci start. Znów pójdziesz do faceta ?. Uważaj. Kontakt z Tobą ma być przyjemnością, a nie rozmowami o biznesie i "kochanie potrzebuje, tych pieniędzy masz juz je"?. Uważaj bo poszuka sobie za jakiś czas laski która będzie mu się kojarzyła z przyjemnościami a nie z wiecznymi kłopotami. Kasę zdobadź od rodziny albo z kredytu bankowego - proste. 1 rok znajomości? -a co to jest?

Gość lekka zenada
Czekamy na nastepny temat za pare miesiecy - nie kocham juz mojego faceta, jest dla mnie za dobry :P

Gość 747yjnsklfnslkaf
yeez Popros wprost czasami kazdy jest w potrzebie przy okazji dowiesz sie czy mozesz na niego liczyc w potrzebie a swoja droga jak ktos ciebie prosi o pomoc to jak reagujesz ? I tu jestes w błedzie. Relacje jej faceta z nia, sa relacjami EROTYCZNYMI opartymi na przyjemnościach i bezproblemowości - i nie moga być oparte na pożyczkach, i domaganiu sie zwracania ich bo zrodzi to kłopotliwe sytuacje. Ok pożyczy od niego kase z obietnicą oddania jej za 6 miesięcy. Za 5 misięcy (na 30 dni pzred koncem terminu) raptem zakocha się w kims innym. I co wtedy? opkaże się że Moze liczyc na faceta, tylko on nie mógł liczyc na wiernośc jej serca? -a przecież pójdzie za glosem serca. Poświęcenie i oddanie - sorry ale tego nalezy wymagac od przyjaciół i rodziców. Od kasy sa wszyscy poza erotycznymi partnerami - ok? Faceci uważajcie na logike kobiet bo skonczycie na ulicy. A za swoja inwestycję i wsparcie finansowe otrzymacie zdradę :)

Gość Egois_*31
//////// lekka zenada Czekamy na nastepny temat za pare miesiecy - nie kocham juz mojego faceta, jest dla mnie za dobry //////// TAAAAAAAAK WŁASNIE. Bravo :) //// Mój facet jest troskliwy. Wiem że mogę na niego liczyć, ale poznałam bardzo męskiego drania, i wiem że przy nim czuję sie bezpieczna. I że mnie pociąga. Nie wiem co robić. Brakuje mi dreszczyku emocji w związku. ///////// :) ile to razy czytaliśmy coś takiego?. Nie chodzi o kobiety ale o ich podświadomość. trzeba znać jej mapę i wiedzieć gdzie są pułapki. Bać się iśc do rodziców po kasę? -to co to za rodzice?. A tak naprawdę to rodzice nie chcą sie obarczać problemami córki. Więc na faceta te problemy się zwali. Kiedy ich nie udźwignie oznaczać to będzie że był za mało męski dla kobiety. :) mamy gotowy scenariusz. Mój kolo sprzedał mieszkanie, i pożyczył dziewczynie 60.000 w 2002. Do dziś jego była, nie może uzbierać i oddać, choć ma własny dom w dosyć bogatej dzielnicy i sklep meblowy :) tak tak "leszczyki" rzucajcie kobietom świat pod nogi :)

nie wiem skad masz taka wiedze jakie relacje ich lacza czy to sa tylko relacje erotyczne ? nie wyczytalam tego wiem ze jak ludzie sa ze soba to razem rozwiazuja swoje problemy bez uszczerbku dla zwiazku

Gość atari zwei
747 dobrze radzi od pożyczek są banki. dlaczego boisz się banku ? czy dlatego że "oddam jak zarobię" (a jak nie zarobię nie oddam)? to jałmużna nie pożyczka dlatego się wstydzisz i słusznie.

///yeez a swoja droga jak ktos ciebie prosi o pomoc to jak reagujesz ?//// wyprowadziłaś mnie z równowagi tym pytaniem. Czymś innym, jest danie kasy kumplowi, przyjacielowi, nawet lubianemu znajomemu, a czymś innym dziewczynie - partnerce uczuciowo-seksualnej. Obcy ludzie, zwracają kasę co do dnia, bo nie chcą utracić zaufania. Ludzie w związkach, nie spieszą się z tym za bardzo. Schemat myslowy jest taki: "W końcu mnie kocha, poczeka jeszcze 1,5 roku - nie naśle na mnie komornika". A to 1,5 roku zamienia się w 3,4, lata aż do niespodziewanej wymiany partnerów. Wiec pomoc: "tak",: kumplowi, przyjacielowi, każdemu z kim łączą nas relacje bezinteresowne. jeżeli ona uzyska pożyczkę, odpłaci mu: złością zniecierpliwieniem i znudzeniem się nim. Bo ta kasa wystarczy tylko na jakiś czas. Po drodze, jeszcze się parę rzeczy jej zawali, a winien będzie jej chłopak: "dał kasę, a nie doradził jej jak ja wykorzystać właściwie - on jest winien jej upadku". Nawet nie wie, ale utraci do niego szacunek. A po co ma mu oddawać skoro odpłaciła mu miłością, i uczuciami jakie ich łączyły? - niech sobie sam jakoś radzi "frajer". teraz ona kocha innego. Widziałem to wiele razy :) .

Gość jinem
Po cholere zabieralas sie za dzialalnosc skoro cie na to nie stac?? Pierwsze pol roku/rok jest zazwyczaj bez dochodow, wiec trzeba miec peiniadze, aby z czegos zyc. Za co mu niby oddasz, skoro dochod pewnie bedziesz miala niewielki, a trzeba z czegos zyc?:O

Gość Egoist polac ci
:D

Gość do czy tak moge?
Ile chcesz od niego pozyczyc?

Egoist ty gdybasz :D zaraz zaczniesz wrozyc? pytanie zadalam bo gdy ktos sie boi innych prosic o pomoc czesto jest to projekcja wlasnych odczuc gdy ktos inny prosi dana osobe o pomoc :)

Myślę, że powinnaś spróbować. Facet przecież zrozumie, że dużo zainwestowałaś w działalność i jeszcze nie masz z niej dochodów, tak więc i problem się pojawił. Nie powinnaś się krępować, a normalnie z nim o tym porozmawiać, jesteście razem to i pomagać powinniście sobie nawzajem :)

///// wiem ze jak ludzie sa ze soba to razem rozwiazuja swoje problemy bez uszczerbku dla zwiazku ////// (To źle bo dewastuja swoje zycie w innej dziedzinie) Tak tak na filmie "Na dobre i na złe". Ok. niech ci będzie, ale ma to też swoje konsekwencje na polu podświadomości. Wiesz jakie?. Facet przestaje traktować kobietę jako autorytet, jako mądrego człowieka, a dziewczynka której się wszystko posypało zaczyna byc traktowana jak siostrzyczka lub córeczka. A z córeczkami się nie sypia, bo to grzech. Taki facet nie tylko bedzie jej unikal erotycznie( tzw. brak seksu w związku) ale też poszuka sobie innej obcej mądrej kobiety, która mu zaimponuje sukcesem, której się nie wali wszystko od A do Z. Może swoje problemy należy rozwiązywać oddzielnie, i być postrzeganą ciągle jak Królowa ?.

Gość Czy tak moge?
20 000

Gość atari zwei
yeez autorka nie odda tej kasy co widać na pierwszy rzut oka. ona szuka ratunku na tu i teraz. planując inwestycje zapomniała o części kosztów co odin: nie najlepiej świadczy o jej zdolności do biznesu. dwa: dług będzie się za nią ciągnął aż do końca działalności i później.

Egoist ale ty tworzysz iscie czarny scenariusz ja mam taki: pozyczam oddaje i jestem dalej Krolowa :D mam swiadomosc ze nie musze byc zawsze i w kazdej sytuacji super mocna baba mimo ze na codzien jestem ale w chwilach ktore tego wymagaja moge liczyc na faceta nie pisze o kobiecie bluszczu ktora tylko mysli jak oplesc faceta polozyc sie pachniec :)

nie wiem co autorka zrobi odda czy nie odda odpowiadam na zadane pytanie na podstawie faktow ktore przedstawila autorka pracuje wiec bedzie miala z czego oddac wy snujecie scenariusz do filmu moze i byc Na dobre i na zle gdybacie przypuszczacie i z gory oceniacie pa🖐️

//// Egoist ale ty tworzysz iscie czarny scenariusz ja mam taki: pozyczam oddaje i jestem dalej Krolowa //// 1. skąd wiesz że oddasz?. moze nie oddasz wcale bo nie będzie żadnych dochodów przez 8 miesięcy? 2. Nawet jak oddasz utracisz coś z królewskości

Gość atari zwei
jeśli pracuje bez problemu dostanie pożyczkę w banku. jak myślisz dlaczego tam nie idzie tylko gdyba tutaj ?

Gość DO Czy tak mogę
Głupia babo widać nie masz pojęcia o zakładaniu swojej działalności gospodarczej.

Gość e tam sa ferie i dzieci sie
nudza

/// atari zwei jeśli pracuje bez problemu dostanie pożyczkę w banku. jak myślisz dlaczego tam nie idzie tylko gdyba tutaj ? //// bo źle wszytko przeplanowała i jest świadoma tego że pieniądze tak szybko nie popłyną, jak sobie wyobrażała. Potrzebuje kwoty, której nigdy nie będzie musiała oddawać. Czyli kasy od np: rodziców, którym zazwyczaj się nie oddaje . Utraci szacunek dla faceta, za to że dal jej za darmo pieniądze, i był w tej decyzji nieprzemyślny, czy głupi. Gdyż postawił na z góry "słabe karty" - czyli jej interes. Pogardzi nim, za jakiś czas. Za litość i uległość wobec niej, i jej "widzi mi się". Nie opłacajcie dziecinnych decyzji pogubionych kobiet, bo oskarżą was o spowodowanie ich przegranej. Będziecie się im kojarzyć z upadkiem, ze wspomaganiem złego przedsięwzięcia czyli z nieudacznictwem, i brakiem rozumu czy zaradności. Pozbędą się was :)