Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yuiśka

Grupa krwi?

Polecane posty

Gość Yuiśka

Niedawno zrobiłam sobie test na grupę krwi. Kiedy poszłam go odebrać, okazało się, że muszę dopłacić jeszcze trochę pieniędzy za przeciwciała, które okazały się potrzebne. Nie wiedziałam dokładnie o co chodzi, no ale ok... Potem znowu poszłam po wyniki, ale okazało się, że będą dopiero za kilka dni, bo próbki i cała reszta została wysłana do większego miasta. Jestem w tym kompletnie zielona, a nikt w przychodni mi tego nie wytłumaczył. O co może chodzić z tym dobieraniem antygenów? Czy to może jednak jest normalne?

Gość flo87
chodzi o to że pewnie masz jakąś grupe krwi (A, B, AB lub 0 ) i do tego dochodzi jeszcze Rh. Dodatnie lub ujemne. Ujemne jest rzadziej spotykane. U kobiet jest to o tyle wazne że podcza ciazy gdy kobieta ma rh - a facet rh+ może dojść do konfliktu serologicznego. W uproszczeniu znaczy że organizm matki traktuje zarodek jako ciało obce. Podejrzewam ze za kilka dni dostaniesz wyniki

Gość Yuiśka
Tylko dlaczego nie zrobili tego od razu i nie na miejscu? To mnie najbardziej zastanawia. Ale dzięki za odpowiedź, trochę mi rozjaśniłeś(aś) umysł.