Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pu-ehr

Herbata czerwona

Polecane posty

Gość pu-ehr

Hej czy moze wiecie czy mozna pic herbate czerwoną karmiąc piersią ? Tak około 2-3 filizanek dziennie Mnie sie wydaje ,ze chyba mozna Jest zdrowa , ale chciałabym sie upewnic Jak myslicie mozna czy nie ?

Gość nie wolno pić żadnych herbat
typu odchudzajace, a pu erh niestety taka jest

Gość pu-ehr
no własnie ona jest odchudzająca , ale nie jest zadną mieszanką odchudzająca tylko herbatą o odchudzających własciwosciach i nie wiem co o tym myslec A jak z zieloną ? Czytałam ,ze niektórzy pili w ciązy , a on atez ma działanie odchudzające Ktos cos wie na ten temat ? Jak jest z tą herbata , szczególnie czerwoną , ale co do zielonej to tez chetnie się dowiem

Gość mama urwisa malego
można pic czarną, czerwoną, zieloną i białą, byle w umiarkowanych ilościach nie wolno pic przeczyszczających i uczulających

Gość pu-ehr
Aha, tak myslałam,ale nie byłam pewna Mamo małego urwisa, a czytałas jakies informacje na ten temat?

ja piłam przez jakieś 2 tyg jak karmiłam ale w końcu dostałam opierdziel od mojej mamy że rozmawiała z jakąś pielęgniarką i ta powiedziała że nie wolno i przestałam pić.

Gość pu-ehr
hm,no to juz nie wiem

Gość mama urwisa malego
Pytałam położnej i doradcy laktacyjnego, a też na forum e - dziecko, na którym odpowiada i pisze położna Monika Staszewska * Napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych i stymuluje pracę jelit co przyśpiesza metabolizm, a w efekcie spalanie tłuszczów. * Reguluje przemianę materii reguluje masę ciała. * Obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie. * Czerwona herbata jest obfita w związki mineralne i mikroelementy fluoru, wapnia, manganu i teiny. * Zawiera znaczne ilości olejków eterycznych i białka. * Codzienna czarka czerwonej herbaty ma zbawienny wpływ na działanie organów wewnętrznych: głównie układu pokarmowego i wątroby. * Zawarty w niej fluor pomaga chronić zęby przed próchnicą. * Poprawia pamięć, koncentrację i nastrój. * Przyśpiesza usuwanie toksyn z organizmu. Ma działanie moczopędne. * Wzmacnia organizm.

Gość eeee taaam,bylo juz
na pewno nie zaszkodzi!

Gość eeee taaam,bylo juz
ludzie!ale zrozumcie,ze ta herbate trzeba pic latami,zeby uzyskac takie skutki jak kolezanka wyzej napisala wy cos mylicie-napic sie herbaty a pic ja regularnie-latami,to jest ogromna roznica! po napiciu sie kilka razy naparu z danej herbaty nie bedziesz miec zadnych efektow. wyluzujcie!

Gość ja pitole:D
nooo ja kiedys wypijalam z przyjemnoscia 5-6 kubkow dziennie po 3 tygodniach byl efekt ale tez niewiele wtedy jadlam :) moja mama pila ok 2 lat i u niej naprawde podzialala na cholesterol a przy okazji bardzo zeszczuplala.

Gość mama urwisa malego
dlatego można, bo nie szkodzi :)

Gość MiRuNa12
no i wiadomo, że dietę trzeba trzymać do tego! A herbatę tak czy siak moża pić dla przyjemności - ja np uwielbiam czerwona od Dilmah, pije a chudnąć nie muszę . Na schudnięcie to polecam po prostu mniej jeść ;)