Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanan rachunkiem

moja matka zrobila gigantyczny rachunek, czy muszę zapłacić???

Polecane posty

witam, bardzo proszę o poradę... We wrześniu dostałam od babci mieszkanie - darowizną. W tym momencie stałam się właścicielką tego mieszkania. Umowa z Dialogiem była na babcię. W grudniu babcia zmarła... Mieszkam w innym mieście, jestem w tym mieszkaniu zameldowana. Po śmierci babci czasowo przebywała tam moja matka - alkoholiczka. Wydzwoniła 27 godzin, rachunek opiewa na 1056 zł!!! Za późno wysłałam info do dialogu, że abonentka zmarła i rozwiązujemy umowę. Czy muszę opłacić ten rachunek? Moja matka tego nie zrobi, nie ma pieniędzy w ogóle. Podejrzewam, że niestety tak ;(

bardzo proszę, poradźcie...

Jak umowa była na babcię, to mogą na tobie poszukiwać zapłaty zobowiązania tylko jako na spadkobiercy.

Gość Rich tea
zapłać i wypierdol pijaczkę z domu bo ci więcej problemów przyniesie jak matka może tak wykorzystywać córkę możesz poprosić o rozłożenie na raty plus zerwanie umowy to tez chyba jakiś koszt,ale chyba puki ich nie spłacisz nie będziesz mogła zerwać umowy zalezy w jakiej sieci masz domowy tel.

Dzięki za odzew :) matka już wróciła do siebie ;/ w regulaminie było, że umowa wygasa po śmierci abonenta wysłałam info do Dialogu, z tym jest ok. Nie jestem spadkobiercą, mieszkanie nabyłam przed śmiercią babci.

no właśnie, to mieszkanie jest wyłączone z masy spadkowej, nie ma testamentu ani postępowania spadkowego. Tyle, że ja jestem właścicielką tego mieszkania. A jak się tego fachowo dowiedzieć? Do prawnika jakiegoś pójść?

Gość gwarantuje Ci
ze nie bedziesz musiał płacić. byłam w podobnej sytuacji, nic nie musiałam płacic . tylko inna firma - orange!

ale jak to zalatwic? co zrobic? pojsc do Dialogu czy kompletni olac?

A ja mam takie pytanie: czy jak się dziedziczy po ojcu spadek (tj. pole, działki, sprzęty rolnicze, dom, itp., itd.) to razem z długami zmarłego?

już dostali wcześniej akt zgonu. czyli tylko im napisac, że nie ma spadku, nikt nie dziedziczy i zeby dali spokoj?

dyrektore: A czy jeżeli mąż przyjął spadek, ale ma zamiar się go w całości zrzec na matkę to co się dzieje z tymi długami? Też na nią przechodzą automatycznie czy należy to gdzieś zaznaczyć czy jak?

dyrektore ---> wielkie dzieki za rady!!! mam jeszcze tylko jedno zastrzeżenie - czy to, że jestem właścielką mieszkania nie komplikuje trochę wszystkiego?

Odbyła się już sprawa o podział majątku mężowi, jego matce i rodzeństwu. Tylko że teraz wszyscy muszą się zrzez tego majątku na rzecz matki.

Gość koralina jak była
sprawa spadkowa to oznacza ,że spadkobiercy przyjmując spadek ,przyjęli go z długami,natomiast nie rozumiem dlaczego mąż na sprawie nie zrzekł sie od razu na rzecz matki?

właściciel nie odpowiada za to, co narobił ktoś przebywający w tym mieszkaniu? Umowa była na babcię, ale te mieszkanie ja mam już od września i moja matka przez cały grudzień szalała, 27 godzin na komórki ;(

Gość koralina jak była
za dużo czytania ,nie wiem co w końcu zrobiliście ,ale przyjmując spadek przyjeliście z długami ( tzn mąż bo on dziedziczy) co dalej zrobicie nie wiem ,ale jeżeli się zrzeknie to niech spisze z matką umowę u notariusza ze darowuję swoją czesc spadku lacznie z dlugiem

Gość koralina jak była
macie następną sprawę w sądzie? czy rodzina u notariusza się zrzeka?

No ja myślę, że lepiej się już zrzec niż te długi może płacić. Ale boję się, że on się zrzeknie, a ona go załatwi, że jeszcze ług będzie musiał płacić. Sprawa będzie u notariusza.

Gość upupupupup....
do gory