Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość midzi

Problem z terminem porodu...

Polecane posty

Gość midzi

Witam, jestem w 35 tygodniu ciązy raz w miesiącu chodze na badania kontrolne oraz usg.Od samego początku termin porodu wachał sie miedzy 12 a 16.02.2011.Bedąc wczoraj u lekarza,ten stwierdził ze dziecko jest tak duze,ze termin(według badania usg)wychodzi 17.01.2011,czyli w przeddzien wizyty...czy to możliwe? troszke sie tym martwie bo według mnie jest to conajmniej dziwna sytuacja...prosze o odpowiedz z góry dziekuje i pozdrawiam.

Z usg termin porodu wiarygodny jest tylko do około 12-14 tc. Potem każde dziecko rozwija się w indywidualnym tempie....:) Zazwyczaj to usg pokrywa się mniej więcej z datą z @:) Mi też w szpitalu wkręcali kolosa , a wyszedł przeciętniaczek....:) A co do wagi usg ma tolerancję do +/- 0,5 kg.....:p A to dużo jak na takiego brzdąca...:)

Do terminu porodu bierze się pod uwagę tylko usg do 14 tc, bo później dzieci już mogą się indywidualnie rozwijać i jedno będzie większe, a drugie mniejsze. Jaki masz termin porodu z pierwszych usg? Tamtego terminu sie trzymaj i w szptalu również tamten termin się liczy. po prostu masz duże dziecko.

Gość midzi
tylko ze ten termin wyszedł po wielkosci główki a nie po wadze...

Gość A jakiego rozmiaru szukasz?
To nawet nie chodzi o pół kg, moją koleżankę straszyli maleństwem poniżej 2 kg, bo miała niewydolne łożysko, a urodziła córkę 3,700. Później okazało się, ze pomiary wyszły jakie wyszły, bo miala bardzo mało wód płodowych, co najwidoczniej wpłynęło na wynik USG.

Gość mama urwisa malego
u mnie synek urodził się o 300 g mniejszy niż wychodziło na usg ja bym się tzrymałam terminu z @ plus minus 14 dni w każdą stronę to norma :) ja miałam cc 3 dni po terminie z @, chcieli mnie jeszcze przetrzymac, bo nie miałam objawów, ale mały zaplątał pępowinę i trzeba było ciąc na już

Gość midzi
dziekuje za odpowiedzi teraz bede spokojniejsza ;]