Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojink

pomocy, krostki na skórze, nie wiem co to

Polecane posty

Gość ojink

zauważyłam pewną rzecz, aha ogólnie mam skórę skłonna do wszelkich podrażnień i trądziku, do wrastania włosów, p ale sprawa wygląda tak, raz na jakiś czas na skórze pojawiają mi się takie plamki czerwone, niby krostki, na pośladkach są bardzo widoczne, ale też na udach, brzuchu, w dole pleców, ogólnie w rożnych miejscach się pojawiają. spotkał się ktoż z czymś takim? to nie jest trądzik, nawet nie dlatego, ze w nietypowych miejscach, po prostu takie czerwone plamki. to znikają to pojawiają się. dziś mam ich mnóstwo i tak się zastanawiam czy jakoś z tym walczyć się da? bo to po prostu nie ładnie wygląda

A są chropowate? I tam gdzie włoski są? To może być zapalenie mieszków włosowych, albo to co ja mam - czyli po prostu taką skórę że jest chropowata (to się nazywa rogowacenie mieszkowe) i taka 'uroda' skóry :) Mi dermatolog przepisała maść natłuszczającą z wit A i E, no i poradziła robić peelingi :)

A i ja to mam na udach (całych, od kolana w górę - tylko że nie non stop, tylko raz się pojawią koło kolana, raz po zewnętrznej stronie uda itp.), i na rękach, nad łokciem od zewnętrznej strony.

Gość ojink
właściwie to chyba tam gdzie włoski są choć nie jestem pewna, no i w dotyku takie niezbyt fajnie teraz tak zauważyłam, ze najczęściej się pojawiają i najwięcej ich jest w miejscach które mam prawie non stop ubrane czyli własnie pośladki, uda plecy A Tobie peelingy i masci pomagają? całkiem mozliwe że mam po prostu skórę do kitu bo jest niezwykle wrażliwa

Ja mam alergiczną i też wrażliwą, no ale to wysypka nie jest, tylko właśnie uroda skóry. Tak, te maści są dobre, dodatkowo latem jest tego mniej zawsze, bo słońce coś daje, no i dobrze jest witaminy też zażywać. A natomiast lepiej mi robią scruby niż peelingi, wiem że można też okłady z siemienia lnianego zrobić. Moje to takie suche chrostki jak tarka, a zapalenie mieszków włosowych to tak jakby pod włoskiem był pryszcz (włos się nie mógł przebić przez skórę i się stan zapalny robi). Tu masz fotki jak rogowacenie wygląda : http://www.skory.choroby.biz.pl/wp-content/uploads/2009/01/lichenspinulosa1.jpg http://img24.imageshack.us/img24/6035/rekaj.jpg A tu zapalenie mieszków (u kobiet się robi na nogach, w pachwinach, na łonie - tam gdzie się golimy głównie, ale też pojawia się w miejscach w których golenia nigdy nie było;)) http://www.msfera.pl/zapalenie-przymieszkowe.html

Gość ojink
siedze i się cała oglądam w lusterku :D chyba mam połączenie trochę tego, trochę tego, włoski mi wrastają bardzo czesto ale jakoś sobie już z nimi radzę (w wiekszości, bo czasami są za głęboko a tedy nieciekawie jest) a te czerwone zauważyłam, ze jak są "starsze" to sie taki suszki z nich robią i skóra odchodzi i fakt, rzadko peelingi itp robię chyba czas się wziać, bo boję się że blizny sie porobią no i w lato o wiele lepiej jest, to fakt dzięki :) to dermatologa też się wybrać chyba musze, ale na razie czasu brak

może wybierzesz się do dermatologa? na kafe nie siedzą znawcy wszystkiego, no może oprócz mnie:classic_cool: