Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to JEST z tą GLUKOZĄ

badanie GLUKOZY

Polecane posty

jak to jest z tym badaniem jedne mają 50 g i jak im wyjdzie wynik niedobry to sa kierowane na badanie glukozą 75g na logikę wyższe stężenie to wyjdzie znowu źle (nawet na pewno) dlatego tego nie bardzo rozumiem????? i czy badanie 50 g jest robione miedzy 24 a 28 tc a badanie 75 g też w tym czasie?

Tylko przy 50g pobiera się krew po 1 h,a przy 75g po 2h.

Gość jak to jest z ta GLUKOZA
tzn. "sa dwie szkoły " z tą glukozą 75g jedni robią po 1 godzinie i po 2 inne tylko po 2 50g robi się tylko po 1 godz. ale mi chodzi o to ze jak komuś ŹLE wyjdzie glukoza 50 g to jest kierowana na tą 75 g I DLA MNIE WYDAJE SIĘ LOGICZNE ŻE TA 75 G TEŻ POWINNA WYJŚĆ ŹLE???? no chyba że się myle ale na czym polega moje błedne myslenie? a czy stosowałyscie przed badaniem jakąś dietę czy normalnie jadłyscie (aby nie zmylić wyniku)?

Ja miałam od razu 75g, kolejne pobranie po 2 godz. Jadłam normalnie, chociaż czytałam że przed badaniem należy stosować "normalną dietę o zawartości cukru x,- x to rekomendowane dzienne spożycie). Mogę tylko wyjaśnić, że moja normalna dieta to kilkaset procent normy cukru jaka jest zalecana, piję codziennie ok. 10 herbat słodzonych 3 łyż. każda, do tego czekolada itp, a cukier zawsze w normie, w ciąży wyniki w dolnych granicach normy.

Ja miałam od razu 75g, uratowała mnie cytryna:) badanie krwi co godzinę, cukrzycy brak:)

dzięki dziewczyny za odp. a w którym tygodniu ciąży robiłyscie to badanie 75g bo mnie czeka tylko (od razu) to badanie na 75 g i lekazr nie powiedział w kótrym tygodniu teraz jestem w 28tc i chyba powinnam iść już teraz????

z tego co wiem to czy 50 czy 75 g w tym samym czasie mniej więcej się robi, tj. do 29 tygodnia powinno się zrobić.

Gość jak to jest z tą GLUKOZĄ
dzięki