Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zona_męzaxxxxxxx

Czy zona ma prawo do domu...

Polecane posty

Gość zona_męzaxxxxxxx

Prawda jest ze jezeli mąż dostał przed slubem działke od rodziców drogą darowizny, to ja mimo ze łożylam pieniadze na wybudowanie na niej domu to nie mam do tego domu zadnych praw po rozwodzie? Słyszałam ostatnio "ze czyja działka, tego dom" :(

Gość oczko300
kochanie polecam forum prawne raczej

Gość Prawdopodobnie
Do domu nie,ale masz prawo żądać zwrotu nakładów,jakie poniosłaś,

Gość zona_męzaxxxxxxx
no to zajebiscie po prostu:o

Gość gość...
Nie sądzę, ale nie znam sie dokładnie. Nie ma świętego Mikołaja dla dorosłych, aby oddawać swój życiowy udział w kosztach budowy czy kupna mieszkania ot tak za darmo. Wydaje mi się, że działka należy do męża, ale twój jest wkład wniesiony na budowę, czy wyposażenie domu, z tym, że dobrze byłoby, abyś miała na to dowody w formie faktur, czy też rachunków z nazwiskiem, no i .... świadków w razie braku dowodów.

Gość zona_męzaxxxxxxx
mam faktury... wszystko gdzieś leży.. Ale chodzi mi o sam fakt..:( Polskie prawo jest pojebane. Dlaczego to ja mam się wyprowadzac? Mieszkalismy tam razem! Tyle lat, to mój dom! Mój tak samo jak jego;/

Gość biernek
takim durnym tematem nie rozkładaj polskiego prawa cywilnego na łopatki, co sobie myślisz , że to tak łatwo zmienić prawo ? ogarnij się kobieto i nawet tu słowem nie wspominaj, że jakiś lokal wynajmujesz a najemca nie chce płacić i nadal tam mieszka a kogo to obchodzi , że ten lokal będzie zlicytowany przez komornika , trzeba było nie wynajmować

ja kiedyś slyszalam że jesli się tam mieszkało ponad ileś tam lat to inaczej się to załatwa.. ale nie jestem pewna. Przejdz się po porade do prawnika .. To dobrze ze faktury masz :)

Gość biernek
Cudowna_Wenus1111 ale masz cudowną i fantasyczną wiedzę prawniczą , pięknie napisane na temat 30 lat zasiedlenia na obcym gruncie :)

Gość zona_męzaxxxxxxx
jaki lokal jaki najemca, co Ty gadasz? przedstawilam inna sytuacje! nie zycze ci, zebys byl w takiej sytuacji

Gość jenk
Prawda -dom jest tego czyja działka ale możesz starać się o jego połowę jeśli wybudowany był w trakcie małżeństwa(wspolnota) a działka to majątek męża

Gość biernek
myślałem przez moment, że jesteś prawniczką i sobie robisz jaja z polskiego durnego prawa i KC a dziury są w tym naszym prawie jak stąd do Wąchocka ")

Gość zona_męzaxxxxxxx
aaaa dzieki za odpowiedzi

Gość basik_basik
Wydaje mi sie, że jeżeli budowaliście dom wspólnie, to jest to Wasz dorobek małżeński!