Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

shadows in the night

Bliźnięta - karmienie piersią

Polecane posty

Zwracam się z tym pytaniem do mam bliźniąt - czy realne jest wykarmienie bliźniąt wyłącznie piersią? Czy raczej to jest niemożliwe? I jak z kwestiami technicznymi? Dwa niemowlaki od razu do piersi? Czy może najpierw jeden a później drugi? A może jeden na piersi, drugi karmiony przez butelke?

co prawda nie mam bliźniaków ale kiedyś w pytaniu na śniadanie pani od laktacji mówiła że bliźnięta jak najbardziej można karmić piersią, w zależności od tego czy lubią długo jeść czy szybko się najadają można albo razem albo pojedynczo.są specjalne techniki karmienia obu dzieciątek na raz ale teraz tego już nie pamiętam..

Niedawno oglądałam w TVN program w którym była kobieta, która wykarmiła trojaczki wyłącznie na piersi do 6 miesiąca. Była jedynym udokumentowanym przypadkiem w Polsce. Myślę więc że bliźnięta też mozna tak wykarmić. Co do technicznej strony tego przedsięwzięcia to niestety nie pomogę, ale wydaje mi sie dość trudne karmienie piersią dwojga dzieci jednocześnie. Mój synek najadał się z jednej piersi i wystarczało, więc moze i Twoim dzieciaczkom się uda:) Życzę powodzenia i szczęśliwego rozwiązania

Gość pixis
Tija30 ja o tej Pani czytałam gdzieś tam, zdaje się, że ta Pani jest położną