Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SARA1111

WYRZYNANIE

Polecane posty

Gość SARA1111

WITAM MOJ SYN MA 10 MIESIECY IDA MU ZABKI DO TEGO MA KATAR JA JUZ NIE WYTRZYMUJE NERWOWO CAŁY DZIEN MARUDZI JAK ZACHOWUJA SIE WASZE DZIECI

a czy ty nie wiedzialaś przed zajsciem w ciaże z czym wiąze sie macierzyństwo? nie wiedziałaś ze w czasie ząbkowania dziecko marudzi, płacze złosci się, nie chce jesć, moze mieć biegunki, moze mieć katar...??

Proszę zmień litery na małe:) Katar przy wychodzeniu ząbków jest całkiem normalny. Organizm jest osłabiony i łatwiej łapie infekcje. Możesz pomóc maluchowi syropem przeciwbólowym, do tego są żele na dziąsła i czopki. Tak naprawdę muszsz sama spróbować co Twojemu dziecku będzie najlepiej służyło. Poza tym, trzeba to przetrwać, wiecznie tak nie będzie, na to cudów nie ma

Gość SARA1111
NIE NIE WIEDZIAŁAM LEPIEJ

Gość SARA1111
wiem musze to przetrwaac tak chciałam tylko popisac i wymienic sie doswiadczeniami w tej kwesti

Moja corcia dobrze znosi zabkowanie. Tylko pierwsze dwa zeby bylo kiepsko, marudzila I plakala. Teraz jej nastepne Ida I jest ok. W ciagu dnia WCale nie jest marudna, czasem w nocy sie budzi I placze, to daje jej IBufen I spi dalej.

U nas było strasznie:9 od 5 miesiąca do roku spałam po 3-4godziny. Tylko kiedy mąż wracał na weekend z delegacji mogłam odespać i nabrać sił na kolejny tydzień. Na każdy ząbek było 3 tygodnie wycia przed faktem i nie życzę tego nikomu.

U nas były gorączki 39-40 stopni, płacz, ból, skończyło sie całkiem niedawno bo 2 tygodnie temu kiedy wyszły wszystkie trójki, syn ma 16 ząbków teraz (ma 19 miesięcy), ząbkowanie trwało okrągły rok bo pierwsze 4 wyszły bezboleśnie a reszta to gehenna przede wszystkim dla niego. 12 miesięcy męki, teraz dopiero dziecko przesypia noce, je normalnie i jet radosne a tak to wiecznie temperatura i bordowe policzki. Tylko współczuć maluchowi :(

Gość parappapa
każde dziecko reaguje inaczej. mojemu synowi pierwsze 12 zębów wyszło bezobjawowo :) teraz ma 18 mies i idą mu dolne trójki. jeden dzień miał gorączkę 38,2 st. i biegunkę. podałam mu na noc paracetamoli jak na dzień dzisiejszy jest dobrze :) zobaczymy jak będzie dalej :)

Tija30 to u nas podobnie, na szczęście o się kończy ok 2 roku życia już na dobre, my czekamy jeszcze na piątki.

] annnnnnna 🖐️ Mój mały za chwilę skończy 3 lata, a my dalej nie przesypiamy całej nocy ciurkiem. Nie wiem czy to już nawyk z jego strony, w każdym razie ja się tak przestawiłam, że też nie potrafię już całej nocy przespać bez budzenia:(

Gość SARA1111
annnnnna ile ma twoje dziecko