Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaRlEnka1243

mieszkanie w bloku

Polecane posty

Gość MaRlEnka1243

warto mi kupić mieszkanie w bloku 117 m kw? czynsz 700zł fajna lokalizacja, mieszkanie na 4 piętrze fajny widok z tarasu. Co ważne to tylko z jednej ściany bloku jest blok na przeciwko. fakt ze ono troche kosztuje ale jesli chodzi o kase to nie problem tylko pytanie czy warto taki apartment kupić?

Gość pata taj
nie warto, kup 115mkw

Gość MaRlEnka1243
115 nie było :)

Gość hahahahaha22
ile pokoji??

Gość pata taj
jak nie bylo to inna sprawa :) mieszkanie zawsze warto kupic... tyle ze takie duze to moze byc trudniej sprzedac

Gość MaRlEnka1243
4 pokoje w tym zarąbisty duży salon. dalej dwie łazienki jedno wc i garderoba no i kuchnia ze skrytką

jeśli stać Cię na opłaty, to pewnie :) Duże jak domek, a przynajmniej spółdzielnia będzie ponosiła koszty napraw, zarządca będzie odśnieżał chodniki, a nie Ty ;)

Gość coś mi się w ten czynsz
wierzyć nie chce. Ja za 70 m płacę 821

Gość kaszalotjeden
Warto :) Ja też zamieszkałam na ostatni piętrze ,mam cudny wdok na panoramę miasta ciszę i spokój ,tylko trochę drogi interes my mamy 82 m za 300 tys. Bajka mimo że to 4 piętro to nigdy bym się nie zamieniła na inne piętro .

Gość cddddddddddhgj
jak kasa to nie problem to nad czym sie zastanawiasz? jak odpowiada ci mieszkanie w bloku to kupuj, jak nie to poszukaj domu, masz jakies powazne problemy czy tylko sie nudzisz??

Gość kaszalotjeden
Ja za 80 m płacę 670 na 4 0soby,więc na prawdę warto .Też mamy 4 pokoje wc i łazienka osobno no i przedpokój taki że można na wrotkach jeździć .My teraz niestety chcemy sprzedać bo wyjeżdżamy za granicę ,ale żal mi bo super mi się tu mieszka .

Gość kaszalotjeden
Przedtem mieliśmy domek za miastem i uwierzcie mi ,nigdy przenigdy więcej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kaszalotjeden
Mieszkam w bloku z płyty ładnie odnowionym,mam cieplutko nie martwię się o ogrzewanie (co wcześniej w domku mnie wnerwiało ) wszystkie naprawy robi spółdzielnia ,w domku zawsze coś trzebabyło robić i wywalać kasę.I co z tego że miałam ogródek,teraz mam działkę rzut beretem od mieszkania i jestem szczęśliwa ,wyleczyłam się z domu raz na zawsze :)

Gość MaRlEnka1243
zastanawiam się dlatego bo nie wiem czy lepiej bloki czy domek. znajomi mi to mieszkanie odradzają i mówią że lepiej domek ale za te pieniądze to ja domu w mieście nie kupie chyba że na wsi. A na wieś nie chcę iść. Mi się bardzo to mieszkanie podoba. Mój facet ma na wsi działkę możemy się tam budować. Ale działka jest jego a pieniądze na mieszkanie moje a ślubu nie mamy więc sami rozumiecie.... ale jeśli mówicie że to mieszkanie warto to zaczynam nabierać pewności że dobrze sie decyduje

Gość kaszalotjeden
Daruj sobie podszywie z tym kiblem :)

Gość kaszalotjeden
Twoja decyzja,ja też zawsze chciałam domek ,miałam jak pisałam i rok wytrzymałam ,dziękuję nigdy więcej.Teraz mieszkam na ostatnim piętrze i czuję się jakbym tu sama mieszkała ,mam dwóch sąsiadów ciszę i piękny widok z balkonu .bo okna z kuchni to mam na bloki ale to nie szkodzi ,mieszkanie na dwie strony świata a te zachody ........... Jak wyjeżdżamy na dłużej to zawsze sąsiad luka na mieszkanie,za to w domku mój partner na delegacji a ja sama ,trzęsąca się ze strachu przed włamaniem

Gość kaszalotjeden
i uwierz mi że co miesiąc coś trzebabyło naprawiać w tej chałupie ,zimą ogrzewać a i tak nie wszędzie ciepło było a koszty masakra.

Gość kaszalotjeden
i dojazdy do sklepu ,pracy i nudy nudy nudy tu mam wszędzie blisko.:)

Gość kaszalotjeden
J bym brała to mieszkanie ,czynsz jest mały jak na taki metraż :)

Gość MaRlEnka1243
też teraz mieszkam w domu u rodziców jeszcze. I wdze te koszty utrzymania domu i przerażają mnie. A podwórka nie potrzebuje w bloku jest duży balkon na trzy strony świata a też mam działke i w każdej chwili moge sobie jechac. Tylko wkurza mnie to gadanie ludzi...po co ci takie duże mieszkanie....? kup sobie dom leiej.....!

Gość ja jestem za domem
jezeli nie gra roli u Ciebie kasa to bez zastanowienia budowałabym dom :) kaszalotjeden................może mialaś źle wybudowany lub stary dom który się sypał, masz jak dbasz:) bo ja jakos nic nie robie , mieszkamy od 3 lat w domu i nic sie nie psuje, to raj na ziemi, a juz w ogole w ogordzie. Faktem jest ,że jezeli cos sie stanie to mi spółdzielnia nie przyjdzie, ale to i tak w mieszkaniach jest wliczone w czynsz czy jakies tam koszta-za darmo nic nie zrobią. Pierwszy raz czytam,ze osoba woli mieszkanie od domu, rozumie jezeli chodzi o koszta bo mieszkanie to tansza opcja, ale jezeli pieniadze nie graja roli to dom z ogrodem przebija wszystko

Gość kaszalotjeden
Do kogoś kto pisał że trudno sprzedać potem takie duże mieszkanie ,nie prawda my mamy już kilku chętnych i to same młode małżeństwa,jedno z nowego bloku w którym kupili mieszkanie od dewelopera to co opowiadali to masakra .63 M NA POCZĄTKU CZYNSZ 580 zł dzisiaj 1100 na dwie osoby ,i im dopiero jest ciężko sprzedać mimo że osiedle strzeżone ,piękne ale to tylko tak na początku różowo jest w tych nowych domach.

Gość z ta ciszą w blokach
to róznie bywa;) na ostatnim piętrze wez po uwage że moze Cie zalewac, a na ewentualny remont dachu potrzeba zgody wspolnoty

Gość K^A^T^A^R^I^N^A
ta wez sobie utrzym chate, zima odgarniaj snieg napal w piecu( chyba ze gaz a to odrazu koszta duże) jesienia zbieraj liście, wyrywaj zielsko, ...kurcze no kto co lubi, ale ja etz wole bloki- święty spokuj. Tymbardziej jak piszesz że z jednej strony masz tylko tez blok a z reszty okien widok na świat. Nie ma co się zastanawiać. A zawsze jeleń się znajdzie żeby to kupić kiedyś.

Gość kaszalotjeden
Kupiliśmy dom 5 letni więc wcale nie stary ,do miastac ok 8 km więc nie daleko.I nie mów że koszty domu są małe bo nie są. Nikt kto ma dom ci się nie przyzna że woli mieszkanie ,bo czasem dom jest fajny i mu odpowiada.Moja koleżanka sprzedała mieszkanie i kupili dom ,powiem ci że wpada w depresję .Ile można grilować,w zimie ich tak zasypało że płakała i odśnieżała przed pracą !!!!!!!! Chcą sprzedać taniej niż kupili i co ??????????? Nie ma jakoś za bardzo chętnych.Ogrzewanie na dzień dzisiejszy to już kosztowało ją ok 3 tys(węgiel) to ja tyle w bloku nie płacę za cały rok !!!!!!!!!! A i tak ma zimno w domu o oszczędza paranoja ja dziękuję :)

Gość bloki są dla
plebsu i każdy o tym wie ,bogactwo ma własne domy

Gość bloki są dla
odśnieżają i zbierają liście u mnie tacy co mieszkają w blokach a czsem każe im umyć samochody to sa szczęśliwi że kasę zarobią

Gość kaszalotjeden
Dach przecieka w bloku ,proszę bardzo w 15 min u mnie byli i naprawiali a na wiosnę położono nowy !!!!! Żadnej zgody wspólnoty nie potrzebowaliśmy bo to mieszkanie własnościowe spółdzielcze.Jak poszłam do spółdzielni i zaznaczyłam że jak nie wymienią dachu to obciążę ich rachunkami ,to miła pani odpowiedziała że po to płacimy remontowy i po to mają ekipę żeby to naprawić.Szok ta spółdzielnia to wzór do naśladowania,dziękuję za wspólnoty już to przerabiałam .

Gość MaRlEnka1243
zdecyduje sie jednak na to mieszkanie, juz nie mam takich wątpliwosci.

Gość jak kogoś stac na dom
i wybiera blok to chyba nienormalny albo masochista ,