Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeoporadeprosze

Proszę o poradę.

Polecane posty

Gość proszeoporadeprosze

Cześć, mam 18 lat, ważę 63 kg, mam 170 cm wzrostu. Czy opłaca się ćwiczyć np. przez tydzień po trzy godziny i stosować jakąś niskokaloryczną dietę? Schudnę na tym? Co będzie, jeśli po tygodniu zmniejszę czas ćwiczeń np. do godziny? Proszę o poradę.

Gość maturks4
Raczej zajmij się lekturą popularnonaukową

Gość proszeoporadeprosze
Dziękuję za cenną radę, z pewnością wykorzystam. Może polecisz mi jakieś tytuly?

Gość proszeoporadeprosze
up?

Gość gośka23
musisz sie zastanowić nad tym czy tak naprawdę chcesz schudnąć. A dużo jesz? ile posiłków dziennie? czy jesz na noc? czy spożywasz dużej ilości słodyczy? musze to wiedzieć jeżeli mam ci udzielić porady

Gość proszeoporadeprosze
Nie jem dużo, ale nadrabiam słodyczami. Nie zawsze jem śniadanie co jest błędem, czasem pierwszy posiłek spożywam dopiero o 15. Z tymi posiłkami to jest różnie, jak siedzę w domu to dużo, a kiedy nie to zamyka się w trzech-czterech. Przyjmuję dość dużo płynów ponad dwa litry dziennie, głównie herbata. Zdarza mi się jeść na noc. Chciałabym schudnąć z brzucha, boczków i nóg.

Gość gośka23
hmmm to rzeczywiśćie dużo nie jesz, widocznie masz spowolnioną przemianę materii. Możesz jeść często co 3, 4 godziny ale jedz bardzo małe porcje. Np, jeśli masz na obiad zupę i jakieś drugie danie to zjedz samą zupę a to drugie zjedz po 3, 4 godzinach tylko w małej ilośći, każdy spożywany posiłek popijaj wodą lub herbatą. Ostatni posiłek jedz np o godz. 17, 18. Jeżeli jesz dużo słodyczy to nie rezygnuj z nich tylko zamiast jedzenia całej czekolady zjedz 1 tabliczkę, albo zamiast 5 kawałków ciasta zjedz 1;) Nie ćwicz dużo, wystarczy ci 20min przed spaniem (codziennie lub co 2 dni), przed spaniem wypij sobie zieloną albo czerwoną herbatkę (może to być też rumianej, mięta lub melisa)

Gość gośka23
najgorsze jest właśnie jedzenie na noc, żołądek podczas spania nie pracuje i wszystko to co zjadłaś sie odkłada

Gość proszeoporadeprosze3
A co myśli Pani o jedzeniu mięsa? Lepiej jeść czy nie? Ten czarny to podszyw.

Gość gośka23
ojoj;/ to nie dobrze, w takiej sytuacji to trudno ci doradzić, może poproś kogoś żeby na noc zamykał twój pokój na klucz i nie wyjdziesz z niego;)

Ćwiczyć zawsze się opłaca. Po pierwsze zyskujesz lepszą kondycję fizyczną no i oczywiście lepszą sylwetkę.

Gość gośka23
aha, a już zdążyłam uwieżyć;);););) hmm, mięso ma dużo witamin. Ale czytałam że osoby które nie jedzą mięsa są szczupłe. Najlepiej jeść chude mięsa.

Gość gośka23
męska rzecz Ćwiczyć zawsze się opłaca. Po pierwsze zyskujesz lepszą kondycję fizyczną no i oczywiście lepszą sylwetkę. ..w sumie to prawda ale jeżeli ćwiczenia są bardzo intensywne to masa ciała może rosnąć zamiast iść w dół. I gdy się zaczyna już ćwiczyć to trzeba to robić cały czas bo gdy sie przestanie to każdy mięsień zamienia się w tłuszczyk;/

Więc jaki ćwiczenia są najlepsze? Aeroby? Rowerek? Siłowe raczej nie, tak?

Gość gośka23
zwykłe, proste ćwiczenia. Jeżeli masz zamiar iść spać, poświęć jeszcze te 20 min, połóż się na podłodze i rób rowerek przez ok 5min (to jest ćwiczenie na uda), potem wykonaj klęk podparty wyprostuj jedną nogę i policz do 15 i zrób zmianę-powtórz tak ze 4 razy (dobre na pośladki), potem wstań, stań w rozkroku i wykonaj skrętoskłony, potem możesz zrobić 20 brzuszków a na koniec ponaciągaj się jeszcze. Czytałam że dobrze jest przed spaniem poskakać sobie 15min na skakance - wtedy pracują wszystkie części ciała

Dziękuję bardzo za porady i poświęcony czas, zastosuję się do tego i mam nadzieję, że niedługo zobaczę efekty ;) Pozdrawiam i dobrej nocy.

Gość gośka23
mam nadzieje że uda ci się osiągnąć swój cel;) dziękuję i wzajemnie, trzymam kciuki;)